torsdag den 1. oktober 2009

Forklædt som pensionist

Måske var det ren og skær nysgerrighed? Eller måske var det en snert af misundelse? Højst sandsynligt var det bare fordi at jeg kunne, at jeg ville op og se, hvad pensionisterne fik tiden til at gå med.. altså mine forældre, som begge er blevet pensionister. mor De hyggede sig, og det er da dem vel undt, for de har arbejdet hele deres liv, og skal da nyde tilværelsen, mens de endnu kan. Min mor har allerede selvvalgt arbejde til op over begge ører med undervisning (forebyggelse/forældreuddannelse) og min far er blevet selvstændig erhvervsdrivende igen harrrdi (aut. elektriker) De vælger selv hvor meget og hvornår, og det er da en frihed, som må være dejlig at have.

Jeg VAR nysgerrig og ville se, hvad de fik tiden til at gå med, og en anelse misundelig på dem over at de selv kunne bestemme, med hvad tiden skulle fordrives med, og jeg er glad for at de bor lige om hjørnet, så det er muligt for mig, at smutte ind forbi hos dem, når det passer mig.. og dem.

Jeg tog også på biblioteket inden jeg tog op til “de gamle”. inussuksaava Måske kom lysten, nysgerrigheden og misundelsen, mens jeg stod og kikkede på den varde/inussuk inussukog parabol der står bag biblioteket? 

Derfra kunne jeg ihvertfald se mine forældres hus, så måske kom impulsen derfra? Man kan ikke se deres hus på nogen af billederne, bare så du ved det.springvandet Jeg havde ikke mere læse-stof udover “de syv vaner” og nogle gamle ugeblade. Jeg har læst og læst bøger siden starten af sommeren. Exceptionelt mange bøger. Hele Wallander-serien er slugt, og jeg er igang med Judith Lennoxs bøger og alt det løse ved siden af. Ikke noget stort og finkulturelt, men hygge-læse-stof med gode overfladiske oplevelser i.

Jeg har altid læst rigtigt mange bøger, og når de nu kan lånes gratis på biblioteket, vil jeg ikke lade muligheden gå fra mig. Jo, ja.. jeg betaler via min skat, men det er en dejlig fornemmelse, at jeg kan levere bøgerne tilbage, når jeg har læst dem, og at biblioteket vil opbevare dem for mig i tilfælde af, at jeg vil læse dem en gang til. Jeg er ikke meget for at have bøger stående herhjemme.. siger jeg, som har flere kilometer bogreol, vel og mærke med bøger på. Men bøger samler støv, og det ER altså sjældent at jeg læser den samme bog to gange. Så er det godt, at biblioteket gider at have dem stående for mig, så jeg slipper for at støve dem af og bruge plads på dem. Tak.

Apropos parabol, parabolså har der været en masse ballade med vores lokale tv, for at sige det meget, meget mildt og diplomatisk. Jeg betalt for et helt år (1200 for 10 kanaler), og kom ind på deres kontor efter ca. 10. gang at have gået forgæves. Jeg ville have mine penge tilbage, da jeg ikke har kunnet se de kanaler, som jeg havde betalt for, men penge kunne jeg ikke få, for lokal tv har ikke nogen. Tværtimod!

Der er rod i deres økonomi og rod i deres regnskaber og de 700 kr. som jeg har hældt ned i deres kasse, kan jeg vist vinke pænt farvel til. Jeg kunne ikke få dem tilbage den dag, og selvom bestyrelsesformanden lovede mig (mundtligt) at jeg ikke skulle bekymre mig og at jeg nok skulle få mine penge igen, når de havde nogen at give mig, så tror jeg desværre, at mine 700 kr er røget i et stort sort hul, også kaldet Sisimiut lokal TV. Vi nøjes, ikke med vores gode vilje, med KNR, for vi ville da utroligt gerne have haft noget at vælge imellem.

(Det skal også lige siges, at vi ikke længere kan leje DVD/film i vores ivørigt gode kiosk: Centrum kiosken, og måske er det derfor jeg får læst så mange bøger?)

I morgen er det fredag og efter kl 14 har jeg ligeså meget fritid som mine forældre, der er forklædt som pensionister, men som har næsten lige så travlt som alle os andre. I morgen er det atter weekend, og så bestemmer også jeg, over min tid indtil ihvertfald på mandag.

P.S Ingen strudse i dag, så få bare hovedet op af sandet igen, Jan ;-)

5 kommentarer:

 1. Det hedder nu aut. el-installatør

  SvarSlet
 2. Nå jamen så aut. el-installatør.. Hvad er forskellen i grunden??

  SvarSlet
 3. Det er et par rigtig nydelige forældre du har, og så er de også rare.
  God weekend.
  Knus farmor

  SvarSlet
 4. Farmor, ja måske nydelige, men synes du virkelig,at Dorthes forældre er rare?

  SvarSlet
 5. rare og rare... nu er alt jo relativt.. nej, spøg til side! Det kunne have været meget, meget værre, så jeg er bestemt ikke utilfreds med nogen af mine forældre (sviger+forældre)

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.