søndag den 18. oktober 2009

Hylder og beslag/ blikfang

Her og der og allevegne i blogland har de givet hinanden udfordringer, hvor de har skullet finde 7 ting i bestemte farver, og det har været spændende at se, hvad der er blevet fundet frem.

Jeg har nysgerrigt fulgt jagten på både de lyserøde, grønne, lilla og brune ting.

Jeg tror faktisk, jeg har været alle farver igennem og det har været spændende.

Det har, selvfølgelig har jeg nær sagt, gjort at jeg har kikket mig omkring i mit eget hjem.

Der er rodet herhjemme, skal jeg hilse dig og sige, og der kunne trænges til noget sæbe, en gulvklud, en støveklud, en grundig tur med støvsugeren og oprydning i alle kroge, men jeg gider ærligt talt ikke.

Ikke nu, men snart.

Men mens jeg kikkede mig omkring i mit hjem, tænkte jeg ikke så meget i farver, men mere i, hvad der fangede og behagede mit øje.. i aften.

I morgen er det sikkert noget helt andet, der er blikfang. I morgen er lyset fra vinduerne et andet, stemingen, skabt af musikken på stereo-anlægget en anden eller dagens oplevelser har skærpet sanserne for noget helt tredie?! Hvem ved?

Min lysestage kan du måske nok huske?

Den er jeg altså stadig så glad for.

Det er et flot og solidt håndværk, der ligger bag, og så er den jo lavet specielt til mig, og kun mig.

I bunden af den står der:” de tolv apostle”. 12apostleHvorfor ved jeg ikke, udover at det nok er fordi der kan være 12 lys, og dermed ret så oplagt.  Det er så hyggeligt, når alle 12 lys er tændt, ligesom de er nu.

Jeg har iøvrigt fundet de grønne fyrfads-lyseholdere frem igen. grøntlysJeg synes, det er så dekorativt at sætte ting i grupper og når de står samlet og lyser grønt henne på det runde bord, men de kan nu ikke måle sig med min trælysestage, nej de kan ej.

Til gengæld syn’s jeg nok at mine små hylder, som jeg har rundt om i huset, kan måle sig med stagen.

Hylderne har Moder Natur designet, næsten selv. Een har vel fældet træet og savet det ud i brædder, men de bløde hjørner og det rustikke look, har hun selv stået for.

Det er gamle brædder, der har ligget i havet i lang, lang tid, indtil jeg fiskede dem op, tørrede dem, og hængte dem op rundt om i huset.

Jeg har en lang een over vores seng, hvor Jans store, fine sejlskib står på. isoveværelset Under brædtet/drivtømmeret/hylden hænger min afdøde farmors smykkevedhæng.

Et kors med selveste hr. Jesus på.

Et stort smykke faktisk, og også for stort til mig, at gå med, men fin at have hængende der til at passe på Jan og mig, når vi sover.korsSå har jeg endnu en “hylde” bag døren til vindfanget, akkurat stor nok til at, der kan stå en miniplante eller lign. på, to stk ved anlægget, hvor de mest brugte cd-er (ca 70 på  hver) står på. og så lige denne her, der hænger i et mørkt hjørne med en lillebitte lampe på.

(Hedder sådan en lillebitte lampe ikke en lampet??) lampetHylderne er hyggelige, rustikke og så absolut billige, at skulle jeg blive træt af dem, skruer jeg dem da bare ned igen og erstatter dem med noget andet. Som det eneste negative, kan jeg sige om hylderne at de samler støv og derfor lige skal have en tur med støvsugeren en gang imellem.hyldeDet var 3 ting (hylderne gælder kun for 1) fra mit hjem, som fangede mit øje i aften.

Har du nogen ting i dit hjem, som fanger dit blik lige nu?

5 kommentarer:

 1. Nina Borup Hansen19 oktober, 2009 11:06

  Sikke nogle flotte grønne lysestager. Flot opsætning og flot lys de giver.Selvom din trælysestage også er super flot.
  Dortheivalo, jeg vil tillade mig denne vej at spørge dig om noget.
  Vi er ved at bestille en rejse til Grønland. Hvordan er Sisimiut i påskens helligdage? Er alt lukket, ligesom i Danmark?Er det "kun" muligt at køre med hundeslæde gennem turistselskabet?
  venlig hilsen
  Nina Borup Hansen, Albertslund.

  SvarSlet
 2. Nina, kioskerne er åbne undtaget langfredag, men ellers plejer de store forretninger at være lukket i helligdagene. Så vidt jeg ved er det kun turistselskaberne, der arrangerer hundeslædeture, men du må ikke tage mig på ordet for det, da jeg jo ikke har "købt" mig en hundeslædetur nogensinde, men prøv at forhøre dig gennem turistselskabet. De grønne lysestager giver nemlig et godt lys.

  SvarSlet
 3. Nina Borup Hansen19 oktober, 2009 19:15

  Mange tak for dit hurtige svar. Vi undersøger tingene nærmere. Tak for dine gode billeder og gode meninger.

  SvarSlet
 4. Velbekomme Nina og tak for dine roser.

  SvarSlet
 5. P.S Nina: Du ved vel godt at Sisimiut og Albertlund er venskabsbyer?

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.