lørdag den 17. oktober 2009

Det var en lørdag aften..

Du må ikke sige det til Jan, men jeg håbede virkelig, virkelig på, at vejret blev så dårligt, at han ikke kunne komme afsted, men desværre var vejret lige akkurat godt nok til, at flyet både kunne lande og lette igen, medbringende Jan.

Han er nu landet i Ilulissat, hvor han er til møde, og vejrudsigten lover stadig dårligt vejr og det endda helt frem til, når han skal hjem igen.

Han er sikkert glad for at se og opleve andet end Sisimiut, slippe lidt væk fra hverdagens trummerum, slippe for den daglige opvask og til se nye mennesker, men jeg savnede ham allerede inden han var lettet.

Dét er nok lidt sundt at savne hinanden en gang imellem og hvis jeg er heldig kommer han også til at savne mig en smule??

Jeg glæder mig til han kommer hjem igen. afgang Pigerne og jeg har fået ansvar for hundene og de er blevet fodret af for i dag.

Det blev vi også i går.

I den grad!

Jeg skar en frossen, halv rensdyr-fillet i papirtynde skiver, taglagde det i et fad og penslede det med en marinade, der havde trukket godt og længe.

Marinaden var simpel og bestod af en lille kopfuld olivenolie med en barnenæve-stor håndfuld qajaasat (grønlands post) der var kørt igennem persillehakkeren to gange, tørret timian i samme mængde og 15 enebær, der først var varmet hurtigt på en skoldhed pande.

Til sidst blev herligheden, og det var virkelig en herlighed, drysset med friskkværnet salt og peber.

Vi spiste det til ristet brød og en stor skål salat.

Jeg tog skam billede af det, men jeg har lånt Jan mit (lille) kamera, hvor billedet befinder sig, så du må selv tænke dig til, hvordan det så ud.

Hele formiddagen har stået i risenes og laksens tegn, for min mor mor skal have en bunke kvinder i alle aldersgrupper (?), deriblandt mig (og jeg medbringer både Laura og Sara for at sænke aldersgennemsnittet lidt), til spisning i aften, og der skal serveres lidt af hvert.

Jeg bragte noget af det marinerede kød fra i går over og så ellers en baljefuld sushi. firkanter

Sushien er blevet prøvesmagt, og jeg sir’ da bare god for den..

Jeg skulle også lige prøve om man kunne lave firkanter, så den nye rullepølsepresseren kom i brug, men den er nok lidt bedre til rullepølse end sushi.

Pigerne bad om mig om jeg ikke kunne lave rigeligt og lidt mere til, af sushien, så vi kunne få igen i morgen.

Det skal de ikke bede om to gange, for jeg elsker ris og fisk på den måde, dyppet i soya eller wasabi og med syltede ingefær til. fisk faktisk glæder jeg mig til at indtage sushien sammen med de gæve kvinder i aften, som min mor har inviteret.

Mine røde sko er fundet frem og nu skal håret vaskes og filtres lidt ud.

Hvad skal du bruge din lørdag aften på?

2 kommentarer:

  1. Jo tak, sushien smagte herligt - tak for bidraget, hvor der også blev serveret rensdyr+ lammekøle med forskellige salater. Jo, det blev da en hyggelig tøse/pigeaften med 2 hanner iblandt os.
    KH mor

    SvarSlet
  2. Jo tak, sushien smagte herligt - tak for bidraget, hvor der også blev serveret rensdyr+ lammekøle med forskellige salater. Jo, det blev da en hyggelig tøse/pigeaften med 2 hanner iblandt os.
    KH mor

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.