lørdag den 23. januar 2010

Fredags-foto-leg R

Jeg var til RECEPTION i går eftermiddags. Vores kulturhus direktør Juaaka Lyberth,

juaaka

vender efter 2 år hjem til sin kone og der var direktør-skifte i kulturhuset Taseralik i går eftermiddags.

Juaaka blev en del af familien i den tid han var her og som de fleste sikkert ved, er han ikke musik/sangskriver for ingenting.

juaakamedtromme

Han gav naturligvis, havde jeg nær skrevet, et par numre eller tre til receptionen.

afskedssange

R for reception

Nå, men det var det R vi kom fra og denne gang vil jeg ikke lave et stort nummer ud af bogstav-legen :-), men vil da heller ikke undlade at nævne, at vi stort set ikke køber “udenlandsk” kød. 

Vi spiser året igennem det rensdyr-kød, som Jan formår at fylde fryseren med, og jeg fylder så hul-rummene op med torsk og rødfisk.

Om efteråret tager vi på havfugle-jagt og skal det være fint, køber vi noget “købe-kød” fra butikken.

 rensdyr

Der bliver plukket sortebær om efteråret og på krydderihylderne har jeg glas stående med grønlandspost som er rigtig godt at krydre rensdyret med, når det skal tilberedes.

Det er forøvrigt også godt at lave snaps af grønlandsposten, men vores snapse står og står og bliver ikke drukket, så snapse-bryggeriet har stået stille i adskillige år. Måske når vi bliver pensionister og får tid til en enkelt kryddersnaps til formiddagskaffen?

R for rensdyr-(jagt) Og jeg tilføjer med bittesmå bogstaver rypejagt

Du kan se alle de mange, mange andre kreative R-er ved at trykke på billedet.

God fornøjelse

8 kommentarer:

 1. Er Juaaka Lyberth i familie med Rasmus Lyberth, eller er de evt. en og samme person? Jeg har ikke set Rasmus Lyberth siden en gang i 70'erne, men den gang nød jeg hans musik meget.

  SvarSlet
 2. Innholdsrik innlegg hos deg som alltid. Det er flott å kunne leve av selvskutt kjøtt. Da vet man hvor det har vært og hvor gammelt det er. Ikke som mye av det man får kjøpt i butikkene som liksom skal være "ferskt" men smaker som skosåler;)

  SvarSlet
 3. Fint med reception og ren. Herlige billeder med sang og trommedans. Renkød spiser vi hver jul. Vi køber det i Göteborg ved Lisebergs julemarked, hvor samerne har flotte boder.

  SvarSlet
 4. Det var ett bra inlägg till bokstaven R.
  Renkött har jag smakat på några gånger, och det är gott.
  Ha en bra söndag!

  SvarSlet
 5. Henny.. Rasmus og Juaaka Lyberth er IKKE den samme person. De er familie, men langt ude (grandfætre, deres fædre var fætre). Juaaka kommer fra Uummannaq og Rasmus fra Maniitsoq.

  Petunia.. Jeg er også glad for at vide, hvorfra det kød jeg spiser, stammer fra, om det er pumpet med medicin og om det har haft et anstændigt liv. Det kan jeg forstå på TV-avisens mange udsendelser, at det har ikke alle dyr i Danmark haft. Indtil det øjeblik, hvor Jan skyder rensdyret, har det været vildt og løbet frit omkring. Det er en god tanke at have i baghovedet, når jeg sætter tænderne i kødet, ligesom jeg også er glad for at vide, at de torsk jeg hiver op af havet, ikke er opdrættet med forurening til følge. At havet og luften omkring både Grønland og resten af verden så er forurenet, kan jeg ikke gøre ved. Men du har ret, det er en god tanke..

  Tro, håb og kærlighed.. Ja, samerne opdrætter rensdyr og laver de smukkeste ting af rensdyrskindene. Desværre bruger vi ikke skindene på samme måde herooppe og ydermere er vores rensdyr jo vilde, og vi skal gå rigtig, rigtig langt for at skyde dem.

  Maria, tak og tak i lige måde

  SvarSlet
 6. Det selvskutte, er da mye bedre en kjøpekjøttet. Hadde vært kjempefornøyd hadde jeg hatt mye selvskutt kjøtt i frysen. Hva kjøper dere når det skal være ekstra flott kjøtt?

  SvarSlet
 7. Jeg koser meg når jeg kommer hit inn for å lese bokstavløsningen din hver uke - du har så masse flott å skrive om.
  Vet ikke om jeg tør si det, men rypekjøtt har jeg enda ikke smakt.

  SvarSlet
 8. Qehenne.. når vi køber kød, er det oftets kylling og kalkun vi køber, men det hænder da, at vi også køber lidt svinekød, men som sagt er det meget sjældent. Det er dejligt med selvfanget mad.

  Sissel.. Tak skal du have for de fine ord. Der er da enormt meget, som jeg heller ikke har smagt og som jeg nok heller aldrig får mulighed for at smage og sådan er der jo så meget :-)

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.