søndag den 31. januar 2010

Sjal, som skulle have været gail aka nightsongs

Jeg kan ikke blive mere utilfreds end jeg er lige nu.. måske det går over?

Jeg tror det ikke.

På billedet var sjalet så pænt og jeg slog op 3-5 gange inden jeg fattede og forstod opskriften.. altså første del af den, for da jeg kom til, at skulle/ville afslutte i torsdag og lave de fine spidser, der gjorde, at jeg i første omgang faldt for sjalet, så kunne jeg bare ikke få det til at gå op nogen som helst steder.

Og så S….sjovt er det altså bare ikke at skulle samle 400 masker op som er strikket i hulmønster, vel!!

Nu har jeg improviseret og det er lukket af og det er slet, slet ikke blevet som jeg ville, overhovedet.

manglendespidser

Det ligner slet ikke det på billedet og var det en vare, som jeg havde købt, var den blevet retuneret pr. aldeles omgående.

Som om det ikke er nok, at jeg skal undvære de fine spidser på sjalet, så synes jeg heller ikke at mit mønster ligner de fine blade opskriften lagde op til, men snarere ligner noget helt, helt andet og noget som du finder i bukserne på en glad og henrykt mand, som ikke har set sin kone i lang tid.

mislykket

Nå.. nu ligger det på et par håndklæder, udblokket og udstillet i al sin ynk! Nå!

Skulle du selv få lyst til at strikke et vellykket et af slagsen kan du finde opskriften på Ravelry lige her.

Mit er strikket i “Løves baby og hose garn” (til 15 kr pr nøgle, så det er heldigvis en billig kikser, jeg har fået lavet mig) og jeg har brugt 150 gram præcis.

Mit sjal måler 170 cm i bredden og 85 i højden.

(måske skyldes mit negative og pessimistiske humør også, at det er 9 graders varme udenfor, sneen tør og indimellem regner det. Det er jeg altså ikke vant til januar måned og vil meget gerne være foruden. )

14 kommentarer:

 1. Åh nej, da! Jeg kan godt se, hvad du mener. Men jeg synes nu alligevel bladene er flotte. Hvad med en hæklet kant?
  Ih - og så tror jeg nok, det er lige præcis det sjal, jeg ville strikke til min nieces konfirmation. Hmm. Må vist i træning!

  SvarSlet
 2. Haha Dorthe... undskyld jeg smiler højt, men du beskrev det så herligt.

  Jeg synes nu, at dit sjal ligner det på Ravelry meget godt, og det med spidserne... er det ikke kun et spørgsmål om, hvor man sætter nålenen, når man blokker det?

  Jeg synes, du skal give det en chance til - det er faktisk meget flot.

  SvarSlet
 3. Det er da hammer flot, dit sjal også mønstret ;)

  SvarSlet
 4. Hej, selv om du mener det er et træls sjal, så er det flot. Og varmer alligevel. Jeg ville også blokke det om. Det du har produceret ligner på en prik blot spædt anderledes op. Pøj pøj. LindaT

  SvarSlet
 5. Christunte.. selve sjalet er såmænd nemt nok at strikke, men jeg kunne ganske enkelt ikke se, hvordan jeg skulle afslutte og sjalet blev større og større. Giv et praj, når du har strikket dit
  :0)

  Ellen.. Måske er min tankegang for sjofel?? En lige pludseligt kunne jeg ikke se bladene og kunne kun se noget ganske andet. (Nu er jeg dog i bedre humør og kan godt se at det ligner blade..lidt)
  desværre nej: altså det med blokningen.. der er ingen spidser at sætte nåle i

  Jette: jeg kunne jo også vælge at sige, at sådan skal det se ud og så se stort på opskriften og det jeg har set på Ravelry.. men lige nu ser jeg kun et mislykket sjal.

  Linda.. måske strikker jeg sjalet igen på et meget senere tidspunkt, men lige nu venter et par håndledsvarmere til min yngste søster og et viftesjal til min anden lillesøster, så kan jeg også nå at glemme skuffelsen :0)

  SvarSlet
 6. Jeg syntes dit sjal er meget smukt og fortjener ikke den samligning du har med mænds klokkeværk.
  Der er kommet gode forslag til dig, prøv nogle af dem, for sjalet er så smukt.

  SvarSlet
 7. Hvor er dit sjal blevet flot. Er sikker på, at det har været hele arbejdet værd, om et stykke tid. Det med kulden, og varmen, her er det koldt og flot, som vi har haft det før i tiden. Hilsen Hanne

  SvarSlet
 8. Har du ikke "bare" lukket alt for stramt af? Sådan ser ud for mig, for du har jo strikket det du skulle. Lukket for stramt af og så skal blogningen give spidserne.

  SvarSlet
 9. Jeg har ikke spidser på mit, dvs første gang da jeg blokkede det var der lidt spidser, men de gik væk i brug. Tror jeg har lukket for stramt af i sin tid. Det er nok 3 år siden jeg strikkede mit og det er ultimativt den ting jeg har brugt mest af det hjemmestrikkede. jeg bruger det som tørklæde og ikke som sjal.
  Hilsen Connie

  SvarSlet
 10. Nu skal måske også prøve at "kloge" lidt. Læste dit indlæg i aftes, da jeg næsten blev færdig meed mit. Kan godt se hvad du mener. Mit er lige blogget nu. Det ser ud til for mig, at du ikke er helt strikket færdig på "edge chart"? Mangler der et par omgange?? Det gør, at du nok lettere kan trække spidserne ud, altså hvis du har strikket dem. Det kunne jeg godt, og jeg giver dig ret i, at det er dem, der gør sjalet specielt. Har også sørget for at lukke MEGET løst af, så jeg rigtig kan trække spidserne ud.
  Jeg er godt tilfreds med mit. Håber du også bliver det med dit.

  Hilsen Birte N

  SvarSlet
 11. Ja det er helt omvendt, jeg sidder her på Falster og venter på den næste snestorm. Kan faktisk godt lide det .............bare jeg ikke skulle på arbejde, så jeg prøver at sende det op til dig

  SvarSlet
 12. Sjalet er rigtig flot, men er det ikke som man vil have det, saa er det bare knaldhamrendes irriterende. Som Birte tror jeg du har lukket lidt for fast af, jeg ved af gode grunde ikke om du har strikket tabellen faerdig, men jeg ville maaske proeve at pille den sidste raekke op og saa lukke af lidt mere loest eller evt strikke en raekke hvor du tager en maske ud paa hver side af midtermasken i spidserne, saa der er lidt mere fleksibilitet efter lukning. God fornoejelse. Farven er for oevrigt rigtig laekker!

  SvarSlet
 13. Så nydelig sjal. Jeg holder meg til hekling!

  Jeg har tildelt deg en utmerkelse som jeg håper du vil ta imot. Den finner du HER

  SvarSlet
 14. Når jeg lukker af til spidser på et sjal (http://zebra2go.blogspot.com/2009/10/tung-og-trt.html)
  gør jeg således, og gerne på en pind et par nr. større:
  Elastisk aflukning:
  Strik 2 ret, *sæt tilbage på pinden, strik dem sammen i bagerste lænke. Strik 1 ret.
  * gentag fra * til *

  Egentlig skal der slåes to masker op, inden man begynder.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.