torsdag den 7. januar 2010

Arrrgh..

Hvorfor kan jeg bare ikke finde ud af at læse den opskrift??

7 kommentarer:

 1. Hej Dortheivalo
  Er det vendestrikken der driller eller ?
  Jeg vil gerne hjælpe, hvis det stadig driller
  KH
  Lisette

  SvarSlet
 2. snøft, snøft.. ja, det er.. jeg forstår ikke helt, hvordan.. og jeg har endda strikket vendestrik før.

  SvarSlet
 3. Du starter med at slå 51 masker op - jeg valgte at gøre det som Cat Bordi til Møbius. strik ret tilbage.
  Strik så 48 masker *vend, slå om, strik ret tilbage*. næste pind strikker du så 45 masker, og gentager fra * til * - sådan fortsætter du til du har vendt 9 gange.... og så er jeg også lige gået istå...grrrrrr.. men jeg vender lige tilbage med resten ;-))
  Så jeg forstår godt at du siger Arrrrgh... :-D

  SvarSlet
 4. nu forstår jeg resten :-)))
  vi fortsætter..... du skulle nu gerne have 9 retriller på pinden.
  Nu skal der så laves venderækker i BEGGE ender af strikketøjet - således at kilerne bliver bredere der hvor "ombukket" sker - hvis du går ind på http://tantegreen.blogspot.com/ - Karin har strikket 4 af slagsen :-) - og jeg blev lige nødt til at ringe til hende ..tihi... men der kan du på et af billederne se at begge ender "forkortes".
  Hvis nu du løber sur i det, så må du meget gerne ringe til mig - jeg ved ikke om det er dyrt at ringe til os, men mit nr er 30 85 64 00
  Jeg laver lige lidt billede dok. som jeg lægger ind på bloggen lige om lidt.
  Rigtig god fornøjelse

  SvarSlet
 5. Fru Bilskov.. du er fantastisk. Jeg slår lige op igen, så jeg kan følges med dig..

  SvarSlet
 6. Hej Dorthe- tante Grøn her- jeg slår op i s opslag- så er det særdeles nemt at sy det hele sammen med maskesting, så det bliver helt usynligt på ydersiden.
  Derudover er det rigtigt hvad Lisette skriver- du skal jo strikke en cirkel som hvis du skulle lave en lysedug men for at den skal blive mindre på den anden side, skal du strikke yderkanten af en cirkel på den anden side. Så bliver det en alpehue, som du ser i butikkerne. Dvs to cirkler, der hænger sammen, men hvor man har fjernet centrum i den ene- så hovedet kan komme ind. Derfor strikker du hele tiden med færre masker i den ene siden og på et tidspunkt- efter 9 riller ( ikke pinde som der står) begynder du så også at vende fra den anden side. Det foregår så på bagsiden af strikket.
  Derefter bliver du ved med at tage 3 m fra indtil du har 3 m tilbage på midten. Derefter bryder du garnet og sætter alle maskerne over på en pind og strikker hen over alle m og vendemasker, som du så strikker sammen med den maske de er vendt med.
  og tilbage og på den måde får du den ensfarvede cirkel i midten, der selvfølgelig skal syes sammen til slut med en ritråd, da den består af 18 kantmasker.
  Når du har strikket huen og skal til kanten, skal du være opmærksom på at den - i hvert fald i ensfarvet kauni på p nr 3½ - er ret stor i omfang. Datteren har et meget lille hoved, så der strikkede jeg 1 m mindre op pr felt og det passede. Derudover har jeg opdaget, at den vinder meget ved at lave nogle retstrikkede pinde med mellemrum i det inderste stykke, den sidder simpelthen bedre fast end alm glatstrik.
  Held og lykke med det. Du er velkommen til at sende en alm mail til mig hvis du kører fast igen.
  Som sagt har jeg næsten masseprodukceret dem her til jul.

  SvarSlet
 7. Tante Grøn og Fru Bilskov.. nu er jeg ved kile 10 og løb tør for garn, men i morgen fortsætter festen, for jeg tror minsandten at jeg endelig fattede det.. måske... det vil vise sig når jeg når kile 18 :-) Indtil videre tak for hjælpen.. I er godt nok flinke med hjælp.TAK!

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.