tirsdag den 20. maj 2008

Colorimetri stereo

Er der noget jeg er blevet god til de sidste par år, så er det at trævle mislykket strikketøj op, hvilket jeg så gjorde i dag. Calorimetrien var ikke som sådan mislykket, men den var for stor og for bred. Jeg gik fra pind 5 ned til 3½ og slog så kun 116 masker op mod de 120 anbefalede. Dét hjalp, og nu er jeg den lykkelige ejer af to flotte, bløde og lækre ørevarmere til at modstå kulden til vinter i det blødeste 100% merinould fra Løvegarn. De vejer under 50 gram hver, så det kan meget nemt blive colorimetri, mine garnrester fremover skal bruges til. Jan brugte aftenen til et foredrag holdt på Bygge-og Anlægskolen af dyrlægen fra Ilulissat om slædehunde. Der var intet nyt under solen, men det havde været hyggeligt og udemærket. Imens bagte Laura pølsehorn, som hun har lært det i skolekøkken, og pølsehornene skal med i madpakken i morgen, siger hun. Hun har enormt mange lektier for for tiden, og det er hovedsageligt i matematik, og når Jan så ikke er hjemme, er Laura og jeg lidt på herrens mark, for matematik er overhovedet ikke min stærke side..faktisk tilter min ellers sunde fornuft fuldstændig, og min hjernebark begynder at krølle sig sammen i desperate knuder, bare jeg ser to tal stå ved siden af hinanden. Faktisk havde jeg så meget tal-blokering for et par år siden, at jeg ikke engang kunne aflæse et digitalt ur om natten, uden jeg straks lagde tallene sammen, trak dem fra hinanden, dividerede, gangede og faldt bevidstløs i søvn igen, uden at have fået nogen form for tidsfornemmelse. Nu går det lidt bedre, men det er ikke meget hjælp, jeg kan yde Laura, når hun går i stå, andet end stå ved siden af hende, og forsøge at lede hende i den rigtige retning, mens jeg tavst beder til at Jan dukker op og redder mig, og især Laura. Det ville være yderst upassende at prale af mine døtres boglige færdigheder her, men jeg behøver vist ikke sige at de begge klarer sig godt, selvom om deres tal-svage mor ikke kan lektie-hjælpe dem og de er et år yngre end deres klassekammerater. Imens kan jeg jo håbe på, at jeg ved slå uendelige masker op og iføre mig strik med matematiske undertoner, kan blive en lille smule klogere på tal ;-) ( P.S Jeg fandt mit diagram til Møbius. Jeg har siddet i 1½ time og søgt i mine mange gemmer..jeg vidste, at jeg havde den et eller andet sted..Jeg har prøvet både at strikke efter udelukkende tekst og efter diagram og jeg foretrækker til hver en tid at strikke efter diagram. Jeg er visuelt orienteret..Men jeg skal stadig ikke igang med Møbius i denne omgang!)

5 kommentarer:

 1. Næste gang du kommer til Jylland, må du tage Møbius-tingen med. Så kan vi mødes og se om 2 hjerner er bedre til at finde ud af det end én.

  SvarSlet
 2. tante emma ringede og var meget glad for håndledsvarmere, nu kunne hun tillade sig at tage dem på i byen, hvilket hun ikke kunne med de gamle hun havde

  SvarSlet
 3. Det er godt at tante Emma blev glad for sine håndledsvarmere og kan bruge dem. Mette; Du vil blive taget på ordet..måske ikke nødvendigvis med Møbius, men garanteret noget strikkerelateret.

  SvarSlet
 4. Har du en god undskyldning for ikke at skrive i går?

  SvarSlet
 5. Øøøh..nej jeg har hverken en god eller dårlig undskyldning for ikke at have skrevet igår..Jeg skal forsøge at få det gjort idag..

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.