fredag den 9. januar 2009

Weekendforberedelser

Der findes ikke ret meget, der er ret meget bedre end fredag eftermiddag, hvor maden i ro og mag kan tilberedes, simre og småboble i gryden..slow-food i højeste potens. I den store gryde ligger en hare og simre med masser af løg, bacon og enebær. Almindelige hvide kartofler og sukker-stegte rosenkål skal der til. Der dufter i køkkenet. I ovnen står en gufguf-kage og bager. Den skal ledsages med noget hjemme-lavet kanel-is, som igen skal overhældes med hjemmelavet kanel-sirup. Der bliver bestemt ikke sparet på kalorierne på denne fredag, men når både Lena og Johannes er på vej og skal spise hos os kan vi vel ligeså godt smide om os med kalorier og lækkerier, et par stykker fra eller til...og jeg har spurgt før og spørger igen: "hvorfor er det så lige at kalorier smager bedre end vitaminer"? (Fanden tage den søde tand!) Maven skal slåes til " Tombstone" som er en af mine favoritter, og som jeg kun har set 117 gange... altså næsten lige så mange gange som:" Den gode, den onde og den grusomme". I modsætning til i går, hvor billedet blev taget hvor der var stille udenfor, blæser der en kold vind. Den gør sit for at polere den stenhårde sne blank og fuldstændig glat, og den gør det godt og effektivt, gør den. Mens jeg går og rører forsigtig i gryden og lurer på kagen, trykker WH den så eftertrykkeligt af, at mine højtalere holder sig for ørerne og jamrer klagende. Av..og ufatteligt og fuldstændigt utroligt at Jan kan snige sig til en stille morfar midt i alle duftene og de ekstreme decibelt, der drøner ud af højtalerne. Rettelse: vi fik ikke set "Tombstone". Det er udsat.

3 kommentarer:

 1. Hæ, den mand er altså fantastisk, hvis han kan sove med WH skrigende omkring sig og alligevel tage en morfar. Uh hvor lyder din menu dog lækker. Virkelig til inspiration. Tak for opskriften op guf-gufkagen andet steds på bloggen.Den skal prøves

  SvarSlet
 2. Yes..han er fantastisk på rigtigt mange områder..;-) Men imponerende god til at falde i søvn til det meste. Jeg siger det bare: maden var god!

  SvarSlet
 3. Noen kan sove overallt og alltid...!
  Artig er det! Fint bilde igjen - liker a se pa dine fotos!
  Lördagsklem
  Beatrice ♥

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.