lørdag den 10. januar 2009

Stille lørdag

Som jeg dog har nydt denne lørdag! Min bi-og kæbehuler er næsten normale, og hovedpinen er væk. Lommetørklæderne er lagt væk, og det er lørdag. Dét er dejligt! Nu er jeg i tvivl, for i går skrev jeg at fredag eftermiddag er den bedste tid på ugen, men lørdag formiddag er nu heller ikke at kimse af! Overhovedet ikke! En kort køretur rundt i byen..oprindeligt for at handle, men byen var så stille, og solen var så smuk, og så kunne jeg pludseligt undvære de ting, der skulle være handlet ind. Hellere se noget smukt end stå inde i en forretning! En kort smuttur over til min far (og mor), som har udsigt til Kulturhuset, fra deres trappefor at vise min far mit nye objektiv, (det er altid lidt sjovt at se sit hjem fra andres vinduer)og så ellers hjem og strikke, læse lidt og bare nyde livet under eget tag. Ved 15-tiden kunne jeg ud af køkkenvinduet nyde fuldmånen, der viste sit blege ansigt og her 4 timer efter ligner landskabet mod øst noget fra en dyr hollywood-film. Måske der er nordlys at fotografere i aften (Klaus!?) Jan er taget alene ud på en måneskinstur på hundeslæde. Noget, han har fablet om længe, og jeg er spændt på at høre, hvordan turen er gået. Jeg er kuldskær i dag, også i dag, og skal ikke nyde noget. Jeg venter til temperaturen er lidt mere menneskelig og human ved min næsetip, fingerspidser, øreflipper og tæer.

5 kommentarer:

 1. Naa, alianaak, det gav et helt sug..
  så stille at man kun kan høre egen hoved brumme
  go weekend og god bedring
  hilsen Phine

  SvarSlet
 2. Sikke dog Aataa har haft travlt med at pudse månen. Den skinner også ganske flot over en skyfri himmel over sommerhuset i Geraa. Flot og meget stille. Måneskinstur på hundeslæde....hmmmm.....jaja hvorfor ikke??

  SvarSlet
 3. Ja, Dudi aataa har haft rigtigt travlt med både at reparere og ordne månen, og havde til og med overskud til at pudse den. Nu skinner den fint og jeg krydser fingre for at den holder lidt længere denne her gang ;-) Ilumut Josephine..nuanneq

  SvarSlet
 4. Sikke nogle fantastiske fotos. Her var månen også fantastisk flot, men omgivelserne selvfølgelig anderledes. Jeg kender faktisk godt myten om aataa som du skriver om i dit svar. Jeg har læst religion på HF engang og som " primitive" religioner- det hedder det altså- sært-- nå men der læste vi netop om eskimoernes religion og dermed også om aataa og havets moder osv. Jeg kan ikke huske så meget af det men når du skriver om det, dukker det op i erindringen. Jeg syntes det var en spændende måde at anskue naturen på og fortalte mig, at folk til alle tider har haft brug for at forstå den natur og de omgivelser de lever i .

  SvarSlet
 5. Karin: aataa betyder bedstefar og i denne sammenhæng er det min/vores far, børnenes bedstefar. Han har gennem hele vores liv bildt os ind, at det er ham, som ordner månen reparerer den og pudser den så den skinner flot. Både min søsters og mine børn er dybt, dybt betaget af ham (vores far), og synes han er dygtig. Det ska også tilføjes at han ER meget dygtigt til at ordne alle de ting, der går i stykker i hjemmet- båbe hos sig selv og hos andre, og at han plejer at sige:" Alt kan ordnes"...

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.