tirsdag den 6. januar 2009

Skygger og isblomster

Indimellem klager jeg over mørket, kulden og afsondretheden, men i virkeligheden er det jo det som gør, at jeg også elsker at bo her. Der er enorme forskelle på sommer og vinter, forår og efterår. Der er stor forskel på lyset, ikke bare hver dag, men også i de forskellige årstider årstider. For bare en måned siden var solen en sjælden gæst, men de sidste dage har vi haft fornøjelsen af solstråler helt over på Præstefjeldet. Lige inden solen synker træt ned i havet igen, oplyser den fjeldene, himlen og havet i de smukkeste og mest pragtfulde røde, orange, gule farver, og jeg sukker over at det varede så kort tid med farvebraget. I morges da jeg vågnede, var vinduet oversået med smukke isblomster på vinduet, faktisk var hele vinduet dækket, og det var en fornøjelse at se solens stråler slå smut mellem de mange blomsterkrystaller. Og i andre vinduer kastede den skyggerpå karmen. Skønt!Jeg kæmper videre med min bi-og kæbehulebetændelse, mens jeg nyder solen, der skinner udenfor.

5 kommentarer:

 1. Hej Aja Dorthe.
  Jeg havde den fornøjelse, at være sammen med Silas idag i børnehaven, nyssede ham og holdt om ham. Han fik nældefeber og måtte hentes før tid. Men han var glad og tilfreds hele dagen og legede med togbane og papirklip.
  Jeg misunder med din isblomster og solstråler, jeg føler selv, jeg ikke har haft min julestemning i det sidste to jul, jeg har holdt her i Danmark. Jeg er fra Ilulissat og har boet i Qasigiannguti, det sidste 27 år inden jeg flyttede til Danmark i september 2007. Men det er nu godt, at jeg har gode ting at kunne huske om mit lev i det nord, som jeg kan mindes.
  Forresten, hils Johanne Lange i skolen og fortælt at Kim har det godt og er igang med HTX i Aalborg.
  Baj baj. Eva

  SvarSlet
 2. Eva: Dét er en fornøjelse at være sammen med Silas. Du må hilse ham mange gange fra aja Dorthe..Jeg lider også i perioder rigtigt meget af nældefeber, men hvad der udløser det, har jeg aldrig fundet ud af. Det er forfærdeligt, for det klør og man hæver og bliver træt.Dudi og Jan får det af kulde, så det er jo desværre ikke ualmindeligt. Jeg skal hilse Johanne fra dig (jeg arbejder sammen med hendes mand og hun er på den anden skole) Julestemning er ikke noget, som bare dukker op af sig selv. Nogen gange skal man virkelig knokle selv for at komme i stemning. Håber at du kommer i julestemning til næste jul ;-) Pas godt på min lille mand og glem ikke at fortælle ham, at jeg elsker ham ;-) Pas også godt på dig selv

  SvarSlet
 3. Jeg må bryde sammen og tilstå, at jeg misunder jer den vinter - eller i hvert fald bare lidt af den. Her har der "bare" været blæsende og isnende koldt, men stadig ingen sne. Jeg kunne godt klare bare en enkelt weekend med masser af sne!

  Men jeg nyder dine billeder :-)

  SvarSlet
 4. Uuuh Mette, når det er koldt i Danmark, er det altså også bare så koldt. Vi har en helt anden kulde heroppe, fordi luften er så tør, men jeg nyder da at det hverken regner eller blæser hele tiden

  SvarSlet
 5. Dejligt at høre, at du fik bugt med din kæbehulebetændelse. Det er utroligt smertefuldt. Havde selv kæbehulebtændelse for et par år siden. Desuden har jeg mere eller mindre kronisk bihulebetændelse. Men det værste synes jeg nu er kæbehulebetændelse. Så jeg føler med dig. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/kaebehulebetaendelse.htm er typsike symptomer ved kæbehulebetændelse
  tilbagevende hovedpine samt voldsomme smerter i kinderne og især tænderne. Jeg husker godt hvor ondt jeg havde i mine tænder. AV, får det helt dårligt af at tænke på det.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.