Gufguf-kage, som lovet
Der har været en del, der har spurgt efter opskriften på den "Ghanesiske gufguf-kage". Som jeg har skrevet tidligere er opskriften fra kogebogen: "Ghanaian Favourite Dishes" og jeg har fået opskriften fra et oldgammelt ZAPP (har forsøgt at linke til deres hjemmeside, men den virker tilsyneladende ikke?? Prøv selv: zapp.dk) , som alle skoler vistnok får tildelt (vi gør ihvertfald) og man kan nok godt støve det op på et eller andet bibliotek, men du får den også her:
-
Ghanesisk gufguf-kage:
-
Dej:
-
180 g smør
-
180 g sukker
-
3 æg
-
150 g hvedemel
-
30 g kakaopulver
-
1 tsk bagepulver
-
lidt salt
-
og evt. 1 spsk varmt vand
-
Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg og pisk til du har en cremet masse. Vend forsigtigt mel, kakao og salt i. Tilsæt varmt vand, hvis massen er for stiv.
-
Hæld dejen i en smurt form og bag i ovnen ved 190 grader i 25-30 minutter. Mærk efter med en gaffel om kagen har bagt længe nok-hvis der sidder dej på gaflen, så giv den lidt længere tid. Vend kagen ud på en rist og lad den køle af.
-
Creme:
-
225 g flormelis
-
110 g blødt smør
-
3 strøgne spsk kakaopulver
-
1 spsk mælk
-
korn fra 1 stang vanilje
-
2 spsk meget stærk og varm kaffe
-
reven mørk chokolade til pynt.
-
Flæk den kolde kage og smør cremen på den nederste bund. Læg den anden halvdel af kagen over og smør resten af cremen over. Pynt med reven chokolade. Servér til rygende varm og stærk kaffe og (forsøg) at undgå at tænke på kalorierne, mens du nyder denne kaloriebombe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.