lørdag den 9. februar 2013

At fokusere uskarpt

Når man står ude i den dybsorte nat og vil fotografere og skal fokusere manuelt, er det altså vigtigt at man ved hvor uendeligt er, hvis altså man vil fotografere nordlys. Man skal ikke ramme alt for meget ved siden af sin fokusering før det går galt..se selv:

1

2

strandvejen

De er lige akkurat uskarpe og hvis du så videre undrer dig over, hvorfor farverne er lidt forskellige fra billede til billede så handler det så også om, at tiden billederne er taget på er forskellig og at jeg i efterbehandlingen ville prøve lidt forskelligt…

Jeg er ikke alt for heldig med mit kamera for tiden og jeg har det lidt sådan at selvom kvaliteten af mine billeder generelt er blevet bedre med tiden, så er motiverne tilgengæld blevet så gudsjammerligt  (endnu mere) kedelige, syn’s jeg.

frakrh

 

Der må gøres noget og det noget, vil jeg så øve mig lidt i.

Jeg vil lære at vippe mig selv lidt mere ud over kanten, turde og vove..Nu er tanken tænkt og tanken er blevet udtrykt og så sker der forhåbentligt noget

10 kommentarer:

 1. Ja, hvad er det værste der kan ske? :-)
  Det er hulens svært at fotografere nordlys - det bevæger sig jo hele tiden, så uanset, hvor præcist man har stillet uendeligt (kan man det?), så vil det vel være uskarpt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja.. jeg må kaste nogle af mine hæmninger overbord og tage nogle flere chancer, jeg kan jo bare slette og tage ved lære :-)

   Slet
 2. Jeg kan aldrig se, dine billeder ikke er super god.

  SvarSlet
  Svar
  1. ååh jo.. der er uskarpheder, som jeg gerne ville have været foruden, men tak for din ros alligevel

   Slet
 3. Mmmh, jeg kan nærmest smage den friske luft i min mund... Og hvor er det en smuk gengivelse af nordlyset...

  Smil og god søndag fra Ivalu

  http://ivalusen.blogspot.dk
  (tidligere Sukkerknalden)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er masser af frisk luft og det smager godt

   Slet
 4. Hold da op hvor smukt. Jeg håber, jeg én gang i mit liv kommer til at se det i virkeligheden

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg ønske for dig, at du mindst een gang oplever inden du dør, for det er smukt og eventyrligt

   Slet
 5. Dine billeder af nordlyset er da skarpe. Det kan man se på fjeldet. De ville blive kedelige, hvis selve nordlyset var skarpt, for nordlys skal tages på tid for at se rigtigt ud - akkurat som når man fotograferer rindende vand. Det bliver også kedeligt at se på ved korte eksponeringer.
  Det med at billederne bliver kedelige i ens egne øjne kender jeg alt til. Og som du selv skriver - det er i efterbehandlingen, at løsningen ligger. Det nederste billede af solen, skyerne og byen ville efter min mening have vundet en del, hvis du havde arbejdet med partiel belysning og havde lysnet den nederste halvdel af billedet i dit billedbehandlingsprogram og eventuelt derefter havde tilføjet et varmt gul filter cirka 25%. Prøv selv....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine gode råd Jesper og jeg ville ønske at jeg vidste hvad du snakkede om mht det nederste billede, men måske jeg kan spørge een af mine venner, som er ret godt til den slags.

   Slet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.