onsdag den 6. juni 2012

06.06.12

Den sjette dag i den sjette måned..

Det er een af de gode ting ved at skrive dagbog (dag-blog)

I “gamle” dage skrev jeg næsten hver dag i en mayland-kalender. Den store af dem, hvor een side er een dag. I stikord og helt uden billeder.

De sidste fem år har jeg udfyldt denne blog med hverdags-notater og hvad der rør sig i og omkring mig. Ikke alt bliver nedfældet og ikke alt som er nedfældet, er det som har fyldt mest, men det er det, som jeg har valgt skulle være her.

I 2007

I 2008

I 2009

I 2010

Sidste år 2011

 

Nogen vil måske mene: hvad skal jeg bruge det til?

Ikke noget, men det er rart for sådan een som mig, at kunne se tilbage engang imellem, holde styr på oplevelserne, indtrykkene og livets fortsatte fremadskridende gang.

Det irriterer mig, at mange af de link, som jeg har lagt i mine indlæg ikke længere er aktive, enten fordi indholdet er forældet, er væk eller noget helt tredie, men det er sjovt, for mig, at se den udvikling indlæggene har taget.

Om det er til det bedre eller til det dårligere, er for mig lidt ligemeget i denne sammenhæng, for det er sjovt, at gense, hvad jeg skrev d.06.06 de forskellige år.

Skriver du dagbog?

9 kommentarer:

 1. Wong Wai:
  Hi hi hi.....
  6 + 6 = ?

  Havde DU set det?

  Tillykke med Laura, forresten :-)

  God dag/aften til dig og dine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og jo.. det var det som slog mig to gange 6
   God aften til dig og dine ligeså

   Slet
 2. Hvor er det sjovt at følge dig fra begyndelsen, jeg har bare læst tilbage for jeg er ny som blogger. Det er sjovt at se hvordan sproget ændre sig og du blivr mere fabulerende som tiden går.

  Jeg har boet 4 år på grønland fra 67- 69 og fra 72- 74. Tre år på østkysten og et år i Frederikshåb. Længes stadig efter det specielle liv hvor upa var omdrejningspunktet i ALT og vejret afgjorde om man lavede noget eller havde kaffemik sammen med dem der ammede og kom til lærerens hus for at hygge. Jeg VAR rigtig go til grølands og kunne få dem til at grine af deres egne vittigheder. Jeg elskede sæl og tørret kød og når vi fik bjørn var det med andagt det blev delt ud efter rangorden. Jeg gav mit videre for som dansker fik du det fine kød og jeg vidste at familier SULTEDE så jeg ville være flov over at spise noget så fuld af næreng hvor jeg vidste at andre kunne få glæde af det. Men en kogt lap med ris og lkøg gav SMAH så engele sjunge.
  De bedste hilsener bedstemorkaren, her kan du læse om mik hvis du har lyst. Uppa ;O)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har aldrig været på østkysten og ville ønske at jeg kunne opleve det en dag.

   Slet
 3. Ja, det var rigtig interessant at få de 5 tilbageblik til samme dato de sidste 5 år.
  Da jeg tilfældigvis fandt frem til din blog for et lille halvt år siden (via en artikel i Nordjyske Stiftstidende om en dansk mand, som tidligere havde arbejdet flere år i Grønland og som relaterede til din blog) blev jeg så fascineret af dine tekster og billeder, så jeg læste hele "årgang" 2007. De andre har jeg stadig til gode. Men jeg har med interesse fulgt dig siden. Jeg må have min daglige omgang ivalo :-)

  De sproglige ændringer, som Karen Margrethe omtaler, ser jeg (som du ved)også.

  Jeg har lagt en lille ny kommentar til "jubilæumsindlægget", men det får du sikkert automatisk besked om.

  Ha en god lys forsommeraften

  SvarSlet
 4. Det var rigtig spændende med de 5 tilbageblik.
  Som Karen Margrethe ser jeg også, hvordan dit sprog har ændret sig i årenes løb.

  Jeg fandt jo tilfældigt din blog for et lille halvt år siden, blev fascineret af dit sprog og dine billede og har lige siden indtaget min daglige ivalo :-)

  Det var en artikel i Nordjyske Stiftstidende om en dansk mand, som i mange år havde arbejdet og boet i Grønland, der satte mig på sporet af din dejlige blog. Jeg husker ikke i hvilken sammenhæng, du blev omtalt, men omtalt blev du og din blog. Og heldigvis for det!

  Mine år i Ilulissat (1971-1975) og Ilimanaq (2001-2004) har været ikke bare en oplevelse men en berigelse i mit / vort liv.

  Jeg har lagt en ny kommentar ved dit "jubilæumsindlæg", men det får du nok automatisk besked om.

  Hav en god og lys sommeraften.

  SvarSlet
  Svar
  1. det er også spændende for mig, men oftest på andre måder end for jer, formoder jeg, at kigge lidt tilbage på bloggen.
   Jeg er rigtig nysgerrig nu efter at vide, hvem mon det var og i hvilken forbindelse bloggen blev nævnt.
   Det er jo en ganske lille blog (taget læser-antal/kommentarer mm) i betragtning, så det er jo en smule stort at blive nævnt i en artikel :-)Kan du huske, hvad det var for en artikel, mon? Nordjyske stiftstidende er jo online

   Slet
 5. Lige en kommentar til mit dobbelte indlæg. Det første forsvandt ud i intetheden, fordi der opstod en fejl med systemet, mens jeg sendte. Og øv øv hvislede jeg, mens jeg forsøgte at skrive det hele igen!
  Og hvad ser jeg nu! Begge tekster! Det var over midnat, og jeg kunne godt ha' brugt 17 længere under dynen.

  Nej, jeg husker hverken navn eller andet. Men det var vist noget med, at man kunne få et indblik i dagliglivet i Grønland ved at læse din blog.

  Så er det igen over midnat - men det er de lyse nætters tid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogen gange opfører blogger sig ikke helt så hensigtsmæssigt, som den burde, men jeg er glad for begge (alle) dine kommentarer.
   Jeg blev jo, naturligt nok, noget nysgerrig over i hvilken forbindelse, jeg var blevet nævnt, men jeg går ud fra (håber) at det var i en positiv sammenhæng og så glædes jeg jo bare over det.
   Heroppe er det jo bogstaveligt talt lyst hele døgnet med midnatssol.

   God weekend

   Slet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.