torsdag den 3. juli 2008

Ingen hjemve

Der er mange ting jeg i min dagligdag tager for givet hjemme i Sisimiut. Tag nu bare slatne tomater, med mugpletter på, bløde agurker i plastikjakke for 25 danske kroner, eller at man kun kan få to forskellige slags rejer, til trods for at jeg bor i et land, der anses for at have de flotteste og bedste rejer. Jo, jo! De er skam da også gode, men i dag fik jeg grillede tigerrejer, og det havde jeg aldrig nogensinde smagt før. De var dælendulme gode, og næsten lige så gode som de friske tomater og nyklippede purløg vi fik til…eller kartoffelsalaten med de under to dage gamle kartofler til. Hjemme ankommer de trætte og uden kampånd med skib efter minimum en uge, og da kalder de dem i butikken ”friske og nyopgravede”. Jeg kan gå direkte ud i farmors drivhus og æde mig en pukkel til i agurker, der stadig hænger på planten, eller spise mig en mave på i kirsebærrene, der hænger i alle nuancer rød på træet. Dét er ren slaraffenland. Vi gik i vandet i dag ved Hvalpsund palm-beach, og den varme vind sørgede for at vi ikke blev gennemstegt da temperaturen sneg sig op på 28. Jo! Vi nyder allerede feriedagene i familiens skød, i hvilken jeg jo heller vi jo heller ikke længere kan være fuldtallige....:-( og for at det ikke skal være løgn, har jeg fået kontakt med to webstrikkere, der vil se/strikke med mig inden min alt for snarlige hjemrejse. Det bliver spændende, for jeg føler jo, at jeg kender mange af dem via deres blog eller vores forskellige korrespondance i webstrik. Jeg har ikke strikket i flere dage, ja næsten en uge, - og faktisk heller ikke læst i en rigtig bog. Det er helt underligt, men i dag fik jeg en bog på tilbud og den kommer bestemt med i seng i aften. (Kagen, havde min yngste søster Dudi lavet. Vi mødtes i mine forældres sommerhus, der hedder "Slap a'")

5 kommentarer:

 1. Dejligt at hører at humøret stiger sammen med temperturen og familien.

  Aaahhheee, det er lige tidligt nok at udvælge sig en sky, lad det bare vente længe endnu, udvalget er heller ikke særligt stort i øjrblikket.

  Blomkål, kartofler,tomater og agurker det er meget godt men har du ikke hørt om gamledavs og hjemmelavet isvafler og pinde is og guf og syltetøj og softice med krymel og chokoladesovs. Det mener jeg bestemt også må høre til en god dansk sommer. Og det kommer før og efter de der grønsager du nævner i flæng.

  SvarSlet
 2. Jo, dem har jeg skam hørt om, men det kan man få så rigeligt af hjemme...og desværre tillader min vægt mig ikke så mange glæder. Hmmmmm...nylagte æg og frisk mælk, der ihvertfald ikke er langtidsholdbar

  SvarSlet
 3. Ja-Ja du får ret....igen...
  Også kan jeg gå udfra at jeres piger syndes det samme...
  Spinat og kål, hurra!!

  SvarSlet
 4. Uuuuuhmmmn, den tomatsalat ser god ud!!! Nyd de friske grøntsager lidt for os også, ikk'. Husk at spise en masse vandmeloner...:-)!

  SvarSlet
 5. Uuum..vandmeloner og meloner i al almindelighed har vi allerede spist så mange af, at vi burde skamme os..ligesom kirsebær, jordbær og ærter er røget rigeligt indenbords. Jo, vi nyder det så rigeligt. Håber I endeligt har fået godt vejr?

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.