lørdag den 29. september 2012

Skatte-jægeren

Kan du huske, at jeg fortalte, at farfar i sommer havde sine venner med herop til Sisimiut?

Farfars venner boede i mine forældres hus og de har derfor mailet en smule frem og tilbage til hinanden.

De kender ikke hinanden, andet end at de har hilst på hinanden og nu er kommet på mail-korrespondence med hinanden.

Jeg tror ikke, at farfars venner har haft nogen som helst anelser om, hvad det ville bringe med sig, da de scannede en artikel fra Jyllandsposten op til os og min far.

Der var skam både scannet billeder og tekst ind i mailen og min far printede straks det hele ud og nærlæste… og blev bidt.

skattekortet

Måske skulle jeg starte med at fortælle, at selvom min far er 71 år, opfører han sig ikke altid derefter.. Aller-oftets har jeg ham mistænkt for, at være fantasi-mæssigt gået i stå omkring 4-7 års alderen og da der til og med var udpeget nogle punkter på det fine kort, som også var scannet med for den store, grønlandske skat, som ikke har nogen økonomisk værdi, men har en historisk interesse, fandt min far sin metal-detektor/minesøger frem.

Dét satte jo tanker og fantasier i gang hos nogle af os (ihvertfald for een på 71 år), om spændende skatte-jagt, hvor vi graver kasser op fra forlængst forgangen tid og historiske dufte vil åbenbare sig for os, når kassen med en masse interessant forsigtet blev lirket op af den grønlandske jord.

Om overskrifter i ind-og udlandske aviser og om at blive belønnet behørigt for de historiske klenodier.

 

Jow, jow.. og selvfølgelig har legebarnet en mine-søger.

legtøj

seriøs

Den skaffede han sig engang på en auktion, da min søster under en del drama, tabte en kostbar ørering på deres græsplæne i sommerhuset og almindelig søgning ikke gav resultater.

Øreringen blev ikke fundet, men det blev så meget andet og minesøgeren blev fundet frem til den store skattejagt i dag, som vi allesammen blev “inviteret” med i.

Hvad sjov er der at lege, hvis man skal lege alene??

Og naturligvis troppede vi op til den store skattejagt, hvor forbipasserende nok må have tænkt nogle tanker hen a la Anders And og co.

 

Der blev bibbet i ørerne på dem, som gik rundt med minesøgeren og der blev gravet ivrigt og både rustne søm, gamle ølkapsler og en enkelt spændende og meget, meget rusten dåse, blev fundet.

biib

skattejagt

graverne

Lena blev hele 3 teltpløkke rigere og vi andre fik en masse frisk og kold luft, hvorefter hele holdet af skatte-søgere blev inviteret hjem til det 71-årige legebarn, der ikke er slået helt af banen endnu, for som han selv konkluderede, var det for ukonstruktiv en eftersøgning af skatten, vi havde foretaget os i dag og måske skulle der være brugt mere en 1-1½ time på at lede.

Vi blev budt på både doghnuts, hindbærsnitter

hindbærsnitter 

og varm kaffe efter den første skattejagt og jeg kan endnu engang konstatere, at alder ikke har så meget at gøre med, hvad der står på fødselsattesten og at det er sjovt at lege selvom man er nået forbi de 4-7 år.. og måske er vi andre, der omgiver visse 71-årige

legebarnet

lige så fantasifulde, når vi hopper med på ideen om, at det naturligvis er lige netop os, der graver en spændende, historisk skat op lige udenfor vores hoveddør (næsten) op.

ivinduet

DSC_8521

P.S: Vi kunne se på Skype, at Jans far var online og ringede ham op.

Klokken var omkring 00.30 farfars tid og vi undrede os lidt over, at han stadig var oppe.

Han besvarede vores opkald og vi spurgte, som vi plejer, hvad han laver.. øøh, han dansede vals sammen med sin veninde i stuen..

FÆDRE!

15 kommentarer:

 1. Ilumut jeres far er meget meget barnlig
  KH mor

  SvarSlet
 2. Lyder som en dejlig familie I har :0)

  SvarSlet
 3. Hvor fedt :-) Skønt med sådan nogle fædre! I må på den igen ;-)

  SvarSlet
 4. Han skal da have en ny metaldetektor - på Bornholm er der i denne uge fundet et 9 cm langt sølvkors der kan åbnes. Måske er der en træsplint indeni?

  SvarSlet
 5. Sådan skal det være!
  For en halv snes år siden var jeg på ferie i Millinge hos mine 3 børnebørn (og deres forældre). En aften ringede min far, mens vi spiste. Christian, som dengang var 5, tog telefonen - og rakte den til mig med ordene:"Mormor, det er en gamle mand, der vil snakke med dig!" Efter samtalen spurgte de, hvor gammel min far egentlig var? Og da de hørte, han var 79, konstaterede de, at så VAR han gammel! Jeg svarede, at det var rigtig nok - men denne her (og så bankede jeg let på min pande) fejlede ikke noget. Pause.. Så sagde Michael (11 år) eftertænksomt: "Nåh - så er han jo ikke gammel. Han har bare en masse rynker udenpå." :D
  Jeg synes, det kunne være morsomt, hvis din far fandt skatten. Men ellers er det bare dejligt, at han stadig er nysgerrig og fuld af ideer!
  KH
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være meget sjovt om han pludseligt stod med den historiske kasse

   Slet
 6. Nøøj - jeg skal da lige love for at der er gang i
  geocaching i Sisimiut!?!

  Sætter lige et link ind for geocaching:
  http://www.geocaching.dk/begynder


  Sikke da da en imponator af udstyr der leges med ;-)
  Man skal ALDRIG gå ned på udstyr...

  dortheivalo - jer går ud fra at min kommentar
  om 'skatten' i dit indlæg: Møg-vejrudsigt - har
  fået dig til at skrive ovenstående indlæg?

  Never mind - jeg bliver så glad for denne slags indlæg.
  Det har fået mig til at trække på smilebåndet - nej
  jeg kluk-lo.
  Hurra for den 'evige fantasifulde ungdom' - som
  ligger latent i mange fædre.

  Når jeg ser mig omkrig, må jeg konstatere, at så-
  danne fædres fantasifuldhed skattes - af børnebørn - vel især drenge-børnebørn, thi lige børn leger bedst :-)

  Tak for at 'mit indre barns fantasi' blev skærpet.

  Hilsen fra
  'fuglemanden

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhæhæ.. du har skrevet din kommentar (den "første") mens vi stod derude og legede skattejægere

   Slet
 7. at se det '3-kantede' graveredskab, som på dansk
  benævnes:
  'Pelicanen' - og på Sisimiut-sk retteligt benævnes:
  'Siggumooq' - ja synet af sådan én, vækker minder...

  SvarSlet
 8. Selvfølgelig! Din far skal da prøve geocaching. Det er for alle der bare er lidt skattejægere. Børn, pensionister, PC-nørder, og så alle dem der lige skal have en god undskyldning for at komme ud i det fri - i timevis. Luske rundt og rode i alt muligt uden at blive opdaget - jeg elsker det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har googlet geocaching og alligevel ikke helt forstået det.. er det "bare" et fint ord, for det, som vi lavede :-)

   Slet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.