fredag den 28. november 2008

Juleforhindringer

Hvad mange nok ikke ved er, at aataa i mange år har stået for månen. Han har måned efter måned gennem hele sit voksne liv, været den, der hver måned måtte tage den farlige og kolde tur til himmels for at reparere månen. Den har det nemlig med at gå i stykker..først en smule og hvis det ikke bliver stoppet i tide, helt forsvinder. Men aataa har, som sagt været trofast og har ordnet den, og pudset den med sin pudseklud og Brasso. Han er nogen gange træt af det, har han sagt til sine børnebørn, men nogen skal jo gøre det, og så må han afsted. Han er nu også meget tilfreds med resultatet, når han har givet den ekstra Brasso og den er hel og rund og skinner flot, og det, synes han næsten er løn nok i sig selv, for han får ikke andet end æren for det. Iøvrigt et hverv, som går i arv.... Og da aataa ikke har sønner, må Simon snart begynde at forberede sig...Som om det ikke er et betydningsfuldt hverv nok i sig selv, ja så har julemanden nu pålagt aataa en meget, meget vigtigt opgave. Det forholder sig nemlig således, at alle julepakker, der bliver sendt med skibspost, først bliver pakket ned i containerer, som bliver sejlet herop, og de containerer skal jo af skibene igen og til det, bruges en Kalmar; en containerkran og den er nu gået i stykker, og derfor kære børn, har julemanden personligt ringet til aataa. Der er ingen andre, der kan hitte ud af, hvad der er galt med Kalmaren, og på søndag er det første advents-søndag. Julemåneden starter på mandag, og jule-skibene er på vej over de store have med julegaver og godter til jer allesammen. I kan jo nok se, at hvis Kalmaren ikke kan løfte containerne ned på jorden fra skibene, så er vi allesammen på den. Aataa arbejder i kamp med tiden, og julemanden hænger i røret hele tiden, nervøs og frustreret. Han, altså julemanden, siger at han er stresset nok i forvejen, og at han bestemt ikke har brug for flere forhindringer (der er jo fri jagt på rensdyr i sæsonen, så Rudolf er konstant i farezonen, og er endnu ikke kommet over sín stress), så oveni at aataa kæmper mod kulden og Kalmaren, skal han også trøste og berolige julemanden. Måske passer det ikke helt, men jeg synes at have hør nogen snakke om, at KNR havde i tankerne at lave en dokumentar-spændings-gyser-julekalender, i dogmestil, hvor de fulgte aataas kamp mod tiden for at få Kalmaren til at virke inden juleskibene kommer, men det er kun et rygte, jeg har hørt. Jeg krydser fingre for, at aataa får Kalmaren til at virke inden juleskibene lægger til kaj, og han har tid og overskud til ordne og pudse månen inden jul og ikke ender lige så stresset som både julemanden og Rudolf.

4 kommentarer:

 1. Åååååh altså aataakasak - iggu, med hue, pibe, store støvler og arbejdsjakke. Han kan da bare ringe til Brian. Han har sgu da ordnet Kalmar i al den tid han var hos RAL.
  Håber den bliver ordnet snart, for den kasse med julegaver jeg har sendt hjem, ankommer efter planen i Sisimiut den 13. december. Ellers må Brian give mig en brugsanvisning med til Kalmar'en.

  SvarSlet
 2. Vi er MANGE, der krydser fingre for, at han når det i tide ;-) I må sørge for at bringe ham noget varmt med mellemrum, så han ikke går helt kold!

  SvarSlet
 3. Sikke en herlig historie, som er totalt ukendt her i Danmark. Nej,hvor sjovt. Jeg kender nok nogle enkelte grønlandske myter, men ikke den her. Den er godt nok sød og jeg håber da inderligt at han får repareret kalmaren, så børnene og I andre kan få juleknas og julemanden får sine gaver så ingen bliver skuffede.
  Glædelig december på mandag.

  SvarSlet
 4. Karin, du tager helt fejl ;-) Det er skam en helt sandfærdig..nej to helt sandfærdige historier fra det virkelige liv. Mette..aataa har overhovedet ikke tid til hverken kolde eller varme drikke, kan du nok forstå. Han skal udnytte hvert et sekund på fejlfinding på den Kalmar. Dudi: du ved, at aataa nok skal ordne det: Hvad der ikke er skabt af Gud, kan ordnes...

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.