lørdag den 11. oktober 2008

Realisering

Jeg startede dagen..og det var virkelig dagen og ikke morgenen med en stor, blød, skummende blåbærsmoothie. Den var skøn og det skal bestemt gentages igen i morgen, når jeg engang får øjne. Vi var ikke sene til at tage imod den kaffeinvitatione mine forældre ringede til os om, og så gik det sådan set kun slag i slag med at realisere en lille, gammel drøm om at fotografere min, mine søstres og min mors grønlænderdragt og fortælle lidt om den. Du må gerne se, hvad jeg har fået dagen og aftenen til at gå med her, og hvis jeg selv skal sige det, er det blevet nogenlunde godt. Der kommer nok og forhåbentligt lidt om den grønlandske mands nationaldragt, og billeder af kvinder (os) med dragten på. Vil du bare se billederne i mit nye album, kan du klikke ind her og se dem (husk at du kan gøre billederne større og at de også kan se dem som et slideshow)

5 kommentarer:

 1. Tusind tak for de smukke billeder af grønlandsdragten! De vakte mange minder... Jeg blev konfirmeret i (lånt) dragt, og prøvede at bære den med ynde og respekt for alt det arbejde der var lagt i den. Vi syede meget med perler da vi boede i Grønland, så jeg vidste hvor meget arbejde der var i kraven og manchetterne. Jeg var også vant til at gå i kamikker, så de var ikke det store problem, men jeg husker stadig tydeligt tyngden - og at jeg havde vendt yderkamikkerne forkert :-) Før vi kunne tage i kirke skulle vi til "inspektion" hos ejeren, en kollega til min mor, og jeg havde taget dem på med syningen siddende på ydersiden, det syntes jeg passede bedst. Men det kunne jeg ikke få lov til, jeg blev beordret ned at sidde og så blev de byttet om i en vis fart :-)

  Tusind tak igen for en dejlig blog som jeg dagligt nyder!!

  De bedste hilsener fra New Zealand.

  SvarSlet
 2. Sikke flot jeres dragter er, og et kæmpe arbejde. Du fortæller ikke hvem der har syet dem.

  SvarSlet
 3. Hvor er din blog om grønlænderdragten smuk - hjertelig tillykke med den. Der er så mange oplysninger og så mange billeder at jeg bliver ganske stille - og jeg nyyyyyder det jeg læser og ser.

  Mange hilsner fra Danmark
  Kate, Kalvehave

  SvarSlet
 4. Nej Lea, det kan jeg ikke 100% for det har en masse forskellige kvinder, men største delen har min aanaa lavet og hun har samlet alle dele sammen til sidst dj

  SvarSlet
 5. Alt forarbejde fra sælen bliver skudt, har min mor lavet - undtagen avittat - broderet/hæklet osv.osv.
  Dog skal det siges, at Dorthes, Lenas og Dudis fladsyede broderinger i kamikkerne er gaver fra min søster i Sydgrønland.
  Jeg tror at det er fra min mor at "mine piger" er så kreative - undtagen mig selv - jeg har vist "fået nok" af sytøj i min barndom

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.