søndag den 23. september 2007

HYTTE-BESØG

(Først vil jeg gøre opmærksom på, at jeg har lagt flere billeder ind i billedalbummet til venstre, hvis I vil se flere billeder?!)
Vi fik en dejlig weekend, omend den var lidt kold. Vejret var fantastisk i fredags, da vi tog afsted, og det var pragtfuldt at komme ind til hytterne og stille sig i solen og bare nyde udsigten, som var mere end almindelig smuk. Der var masser af sne i fjeldet, og om natten faldt temperaturen til frysepunktet og gerne under, men hytten vi sov i (den ene af de to af Jespers og Christines) blev hurtig varm og vi kunne krybe i soveposerne i kun undertøj og holde varmen. I morges var temperaturen dog kun 9, så der skulle mere end almindelig lyst til at stå ud af posen og tænde for varmen igen. Dette billede er fra i går morges, hvor Jan og Jesper gik afsted, for at jagte rensdyr. Jesper glemte noget, som han går tilbage efter her:
Mange timer senere, da pigerne og jeg vågnede, var det bare så ualmindeligt smukt. Det virkede nærmest guddommeligt, at sidde og kikke ud over fjorden; synet, lugten, lydene og den ualmindelige klare, lidt skarpe, rene luft. En enlig islom lå i fjorden og var smuk, og elven brusede og havet slog dovent ind mod klipperne og kysten. Det kunne bare ikke blive bedre!! (At horisonten er lidt skæv...det må I leve med. Jeg kunne godt begynde at klippe, klistre i adobphotoshop, men under alle omstændigheder yder billederne slet ikke oplevelsen retfærdighed ...) I fredags, da vi ankom gik Jan og jeg en tur op i fjeldet for at se efter ryper. Der var ikke nogen at se, men jeg fandt en masse enebærgrene, som jeg plukkede lidt af til julepynt. Pigerne og jeg fik dagen til at gå, mens Jan og Jesper var på jagt, ved at gå rundt i området og kikke på det hele. Det var hyggeligt. Der gik mange timer, og jeg nåede at tænke mange tanker om Jan og Jesper mon kom tilbage inden det blev mørkt og det gjorde de! De havde skudt et kæmpe, kæmpe stort rensdyr, som var kvalmende tungt. De var naturligvis glade og lettede,- bogstaveligt talt, da de kom ned til hytten, og det samme var vi. Og så er det godt at komme ind og sidde lidt og få noget varmt, i en varm hytte med en formiddabel udsigt! I morges, da jeg fik mig taget sammen til at kravle ud af soveposen og for gå ned på stranden (ellers havde jeg tisset i soveposen :-( ) så jeg dette smukke syn: Vi kom tidligt hjem i dag, og afsluttede dagen med en tur på "Misigisaq"/ Kineseren. TAK, Jesper for en dejlig weekend!

2 kommentarer:

  1. Så betagende naturbilleder......
    Hvad strikker du?

    SvarSlet
  2. hej igen Dorteivalo. Du er blevet tagget på min side, håber du har lyst til at være med på en lille leg. Hvis ikke - er det helt ok.

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.