mandag den 10. september 2007

FN's internationale anti-selvmordsdag

I dag er det FN's internationale anti-selvmordsdag! Og desværre har Grønland en uhyggelig statestik med gennemsnitligt 1 (ét) selvmord om ugen. Noget er fuldstændigt galt, når et menneske vælger at tage sit eget liv, fordi det ikke kan se sig ud af de problemer, som det tumler med. Der er 1 selvmord for meget om ugen her i Grønland! I mine øjne er det en egoistisk, selvisk og hensynsløs måde at løse sine problemer på,- for de efterladte, der står tilbage med sorgen, frustrationen og følelsen af ikke at have slået til. Jeg har skrevet om det før i min brokkeblog, men det var jo langtfra dækkende og utilstrækkeligt, og desværre er det ikke kun mænd, der vælger selvmord som problemløsningmodel.... Jeg føler med de mennesker, der står med så tilsyneladende uløselige problemer, at de overvejer eller begår mord på sig selv, og ikke mindst deres efterladte. På disse evigt smukke fjelde, som møder vores blik, hver gang vi går ud af vores hoveddør, lå fjernt derude mod sydøst til aften med et tyndt lag ny sne over toppen. Evigt smukt! Gad vide om det bliver liggende?? Der ligger sne på Kællingehætten og det haglede lidt mod køkken-skråvinduet til aften. Åh..sommeren var for kort! Lad den blive lidt endnu!! MEN mit sjal blev færdigt..eller næsten færdigt, for jeg vil finde ud af noget med lukkemekanisme foran (måske en knap af ben/horn/sølv??) og overvejer en lille sort kvast bagi trekanten??!! OG Jan lagde skuldre og ryg til, bare for at glæde mig! Kun en mand, der er sikker nok på sin maskulinitet og mod, tør at lægge skuldre til så femine (og barnlige) påfund fra sin kones side! Som I kan se på billedet (hvor jeg viser sjalet) har jeg foret det med tyndt, tyndt uldstof (70% uld 30% acryl) indeni, både for at stabilisere det lidt og for at skjule bagsiden som jeg ikke fandt særligt dekorativ. Nu kan jeg gå igang med at strikke noget andet, og jeg skal igang med at lave hynder til båden (og tofte til jollen), og flå et moskusskind for uld.. Der er projekter nok at gå i gang med. Jeg har jo en opskrift på et smukt sjal, og en djævlehue til en voksen i moskusuld, og og og og og og...

4 kommentarer:

 1. superflot sjal, Dortheivalo! og jeg er helt enig med dine tanker ang selvmord, vi har også været ude for det i vores familie og det er bare frygteligt.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. Nøj, hvor er det blevet flot. Tillykke med det.

  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
 3. Væmmeligt... det er en alt for høj statistik, og især befolkningens størrelse taget i betragtning.

  Men en positiv ting er da dit sjal, det er meget smukt, og jeg synes, at din mand ser helt sød ud med det ;-)

  Kh Karen S

  SvarSlet
 4. Tak for jeres kommentarer, selvom det var et kedeligt emne, jeg bragte på bane. Ja, det er så trist med de statistikker vi holder os heroppe, for det er jo desværre ikke kun selvmord, men også seksuelt misbrug af kvinder og børn, kriminalitet, aborter, kønssygdomme og og og og, men der er heldigvis også så mange, mange ting at glæde sig over. Og TAK for roserne til mit sjal..

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.