lørdag den 12. maj 2007

"Torske-pande"

Såmænd ikke fordi du bad om det Hanne Men I får lige opskriften på torsken (billedet fra igår)Selv mine børn kan lide torsk på denne måde. (og det lyder jo godt at sige: "Vi skal have torsk med flødeskum")

Jeg aner ikke, hvor jeg har opskriften fra eller om den oprindeligt er sådan, som jeg beskriver?! Men her kommer ihvertfald min version
  1. Du tager en dyb stegepande med dertilhørende tætsluttende låg.
  2. Hælder løse ris på panden, så de dækker bunden og gerne lidt mere.
  3. Hakker 2-4 (alt efter størrelse) løg i meget fine stykker og fordeler over risene. Husk at løg er hjertets bedste ven.
  4. Krydrer med (stærk) karry og salt. Både fisk og ris skal have salt, så tænk ekstra.
  5. Lægger fiskefiletter (torsk, rødfisk eller anden lys fisk) over risen og løgenene.
  6. Hælder vand over det hele, så vandet når op til fisken og læg et tætsluttende låg over herligheden
  7. Lad det koge op, og skru ned og lad simre til risene har suget vandet. Tjek, at der hele tiden er vand nok, så risene ikke brænder fast på panden.
  8. Nu kommer det sjove!: En ordentlig dusk klippet persille i midten af panden, optøede rejer rundet om persillen og til allersidst hårdtpisket flødeskum (hvis man er på skrump, kan man jo finde et magert alternativ til piskefløden) i den yderste ring. Og lad gerne flødeskummet smelte lige en anelse, så risene får lidt glæde af det også.
  9. Spises med brød og højt humør til!

1 kommentar:

  1. Tak for opskriften ;-) - den må jeg prøve ved lejlighed.
    Kh Hanne
    P.S. Du skal lige fjerne *the* i URL'en til min blog !!

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.