torsdag den 31. maj 2007

1. juni Børnenes internationale dag

Jeg skrev et langt, harmdirrende indlæg om børns vilkår i Grønland, om alkohol-lukninger i vores land, udstedt af hjemmestyret, og med de mange forskellige meninger, det afføder i den grønlandske presse, men valgte at slette hele indlægget igen! Det er almindeligt kendt, at når et samfund drikker sig fra sans og samling, sker der ting og sager i de små hjem, som ikke er til børnenes bedste. Ting, der tager lang tid for børnene at bearbejde, hvis det overhovedet bliver bearbejdet?! Jeg holder min mening for mig selv!
Dog ved jeg, at når børn bliver mødt med kærlighed og respekt for deres person, og giver dem din tid, når man langt.
Har nogen nogensinde spurgt børnene; interviewet dem seriøst om, hvad de mener vil give dem en god, minderig og tryg barndom fyldt med glæde og sorgløshed?
Forleden dag sagde Sara :"Når man siger, at voksne går i barndom, betyder det så, at de morer sig og er glade?". Jeg håber, at det var et udtryk for, at hendes barndom er fyldt med letsind og glæde?
Det bedste vi som voksne kunne gøre, at gøre hver dag til international børnedag. Ikke at give dem en ekstra is, endnu en ting, men give vores børn mere tid, mere kærlighed, vise dem mere respekt, og ikke mindst give dem rum til at nyde deres barndom, så de kan mindes den med glæde og letsind. Det kunne måske mindske nogle af de massive problemer, der findes rundt om i verden med manglende tid, respekt og kærlighed folk og folkeslag imellem.
Måske kunne vi derved, som enkelt-person og som samfund, finde det overskud der skal til, for at hjælpe vores gamle, syge og handicappede?
Jeg ønsker alle børn i verden lykke til på denne dag, og håber og beder for bedre vilkår for jer alle!
Jeg indsætter dette digt, som jeg finder meget, meget smukt, og som jeg læste op til Simons konfirmation. Jeg tror, at det taler for sig selv?!
Forfatter:? Jeg har hørt, at der findes En gammel legende Om hvad der i himlen Hændte. Den siger, at engang Den kære Gud Sagde til englene: Vil I gå Bud? Der er et barn, som skal Fødes på jord Vil I finde en far Og en mor, Som vil elske og pleje Dets krop og dets sjæl: Barnet er svagt, det har Handicap med Så det kræver meget Tålmodighed. I ved, at jeg elsker alt Svagt og småt, Og jeg ønsker, at barnet Skal få det godt, Så de to, der bliver dets Far og mor, Skal virke som mine hænder På jord. Måske vil de først have Svært ved at se, At der kan være mening Med det At barnet ikke kan tumle Og lege Og det kræver så Meget pleje. Men de vil nok efterhånden lære, At det giver kræfter at bære. Guds kærtegn gør under- Tiden ondt, Og medgang alene er Ikke sundt, Men modtar’ de barnet Som gave de to, Så bliver det en kilde til indsigt Og tro, Og så kan det sikkert med Tiden læres At livet er både til at bære Og bæres.
(Jeg kan desværre ikke får digtet til at stå på "digt-manér på denne blog, men digtet kan også læses på min hjemmeside)
Jeg behøver vel ikke fortælle, at jeg elsker disse fem børn af hele mit hjerte??

1 kommentar:

  1. Tillykke til alle børnene, håber de får en rigtig god dag.

    Aja Lena

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.