onsdag den 13. marts 2013

En farverig igloo

Som du sikkert har fornemmet, så er jeg (de fleste dage) glad for mit arbejde.

Det er nogen gange hårdt og nogen gange er det frustrerende.

Jeg arbejder i en specialklasse afdeling på skolen og der er både børn med og uden diagnose. Der er børn, som har nogle adfærdsvanskeligheder og der er børn, som ikke altid har fået den rette omsorg, som de burde og derfor havner hos os.

I min verden findes der næsten ikke noget, som er ret meget bedre end når lige netop de elever får sig nogle gode oplevelser, som kan give dem lidt mod på tilværelsen, når de går fra skolen med en følelse af, at de har lært noget, oplevet noget eller har følt noget, som har givet lige netop dem mening og derfor har jeg været meget, meget spændt på det projekt jeg søsatte sidst i januar.

Jeg så en sen aften, mens jeg surfede hvileløst rundt på internettet et projekt, som jeg forelskede mig hovedkulds i og da jeg fremlagde det for først min nærmeste kollega og derefter for mine elever og til sidst for hele afdelingen, som heldigvis gerne ville deltage, gik jeg i gang.

 

 

Der blev skrevet breve til alle institutioner, restaurenter, spisesteder og på facebook, hvor også vores lokale “opslags-tavle” blev benyttet til at indsamle tomme mælkekartoner.

Vi hentede tomme mælkekartoner i sække,

10

i poser, 11

enkeltvis og jeg kørte også rundt om aftenen og de blev alle fragtet løbende op til skolen, hvor de blev klippet op og vasket rene.

2

Jeg skal hilse dig og fortælle, at sur mælk, som har stået i en uge et eller andet varmt sted IKKE er min favorit-lugt, men vi holdt vejret i takt, holdt ud og lærte allesammen, at man kan, hvis man virkeligt vil.

 

Vi fik samlet 1150 tomme mælkekartoner sammen og de lagt i sække 50 stk. i en sæk.

 

Vi satte dem op under vores trappe hjemme hos mig, hev haveslagen ud og fyldte dem og tilsatte frugtfarve eller billigt saftevand, 250-400 ad gangen, ventede på at de var frosset; oftets 2-3 dage, hvorefter vi samlede dem sammen i en bunke ved mit hus og satte de næste op til påfyldning.

13

14

 

Jeg satte dagen til byggeriet til i dag efter at have fortalt om alle mine planer til mine kollegaer for dagen i dag og om, hvordan jeg havde tænkt vi kunne arbejde hurtigst muligt.

I morges så vejret nogenlunde ud og vi gik i gang med at fragte alle de frosne kartoner ned til det sted, hvor havde fået en imidlertidig areal-tildeling (tænkt, at skulle søge om et areal atil at bygge en igloo i Grønland og at det til og med koster 250,-dkk. Det er så grotesk at det er til at grine af!!)

Nogen hentede vand, nogen skar kartonerne fri af isen, da de ikke lige er til at flå af og andre hjalp med at samle sne og isbrikkerne og kl. ca 14 var vi færdige.

 

Sidst på eftermiddagen var der en kraftig vind med masser af sne, så det var koldt for mine fingre, som var konstant våde, resten af mit tøj var så vådt at jeg måtte hjem og skifte (selv undertøjet), men hele projektet gik forbløffende hurtigt.

Een af mine kollegaer er brandmand og en brandmandskollega kunne da heldigvis godt komme og give hele byggeriet et sprøjt vand i hans middagspause

Marts 50

Desværre er indgangen gået i stykker.

60

Vi ved ikke om det er hærværk eller kollaps, men vi har sat to dage af til projektet, så i morgen formiddag bygger vi det om.

Her til aften kørte jeg ned og satte lys i iglooen og jeg havde aftalt med en dygtig fotograf at han skulle fotografere i løbet af dagen i dag og han kom heldigvis også til aften.

I morgen kommer een fra TV og billederne bliver naturligvis sendt videre til lokal-avisen også.

Jeg ved ikke om jeg er den, som er mest stolt over eleverne eller om det er eleverne selv, som er mest stolte over dem selv?

59

I morgen, hvis det lykkedes os, at få indgangen lavet, vil jeg sætte lys i igen (det er med strøm/elpære) og så må jeg jo afsted for at fotografere igen.

61

Der er taget billeder, hele 65 stk af hele forløbet og i dag afleverede jeg bare kameraet til een af eleverne, som jeg bad om at fotografere alt.

Jeg ville ønske at jeg havde en lampe, som kunne stå fast derinde om aftenen, så den kunne lyse op til glæde og smil for resten af byen og ikke mindst håber jeg, at den får lov at stå  til den selv smelter (øv og der er møg-vejrudsigt til weekenden, med regn og varme øv øv øv)

63

26 kommentarer:

 1. hold dog op - sikke farver.
  Sikke driftige I alle har været.
  Med så gode pang-farver må der da være en del der har fået taget billeder - og vel bedst i den såkaldte blå time - op til 1 time efter solnedgang, og op til 1 time før solopgang.

  Sikke dygtige og vedholdende I alle har været, og tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skulle have siddet indeni om dagen eller stået udenfor om aftenen og set farverne i virkeligheden. De var virkeligt flotte.

   Slet
 2. Helt vildt smukt og fantastisk!!!

  SvarSlet
 3. Sikke en dejlig idé.
  Det er skønt at arbejde sig frem til et håndgribeligt mål.
  Børnene må have fået en masse sat ind på "Kulturelle udtryksformer og værdier", "Social kompetencer" - ja alle kompetenceområdernes konto:D:D
  God og spændende idé.
  Her i dagplejen arbejder jeg sammen med en kollega med at lave et akvarie til hvert barn. Og til sidst afslutte med at grille fisk på bål. Hele processen er lang...... vi skal bl.a. en dag til stranden og finde skaller og sand osv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig en dejlig følelse, da den stod færdig og jeg håber at eleverne i fremtiden kan bruge det til at vide, at når man vil, så kan man.
   Dit projekt lyder også godt

   Slet
 4. Hvor er det fint! Og hvor er det en fantastisk idé, til alle børn og til disse børn især. Så godt gået, Dorthe! (Fra Dorte)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et fint projekt og vi var virkelig stolte da iglooen stod færdig

   Slet
 5. Hvor er det flot. Og sikke en godt ide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gid du kunne have set den i virkeligheden.. den var endnu flottere

   Slet
 6. Hatten af for jer og projektet.
  Sikke en masse samarbejde i har lært.

  Den er super flot i alle dens farver.

  Tillykke med jeres nye skolebolig ;)

  Yt.

  SvarSlet
  Svar
  1. vi samarbejde til den store guldmedalje

   Slet
 7. Fantastisk flot! Sikken et arbejde! I må - med rette - være ved at revne af stolthed, for hvor er det godt gået! Tillykke med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette og vi var akkurat lige ved at revne

   Slet
 8. FLOT!! En utrolig spændende ide, mægtig god omsætning og fantastisk flot opbygning. Det kan både du og alle de dygtige elever være mægtig stolte af....og I har sikkert lært en masse allesammen.
  Skønt at du har så gode og modige ideer og ikke skyr noget, du fortjener en anerkendelsesbelønning :-)

  Ville glæde mig hvis der kom flere billeder af projektet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er meget stolte. Desværre er der elever med på de resterende billeder, så jeg tør ikke/kan ikke lægge dem ud her.. desværre, for jeg ville virkeligt gerne vise mange, mange flere billeder

   Slet
 9. Det er simpelthen en fantastisk ide og et fint projekt - og så med lys i om natten - smukt. Ja, jeg kan godt dele din undren over, at der skal søges om at bygge en igloo i Grønland - og at det tilmed koster penge !!
  Jeg tror dine elever er heldige med deres lærer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber at mine elever føler sig heldige med mig om ikke andet føler jeg at jeg er heldig over at have akkurat dem, som elever

   Slet
 10. Ps. det er lige før den kan eftergøres her i DK. Det er fint vejr til det:-( Men på den anden side, måske den vil blæse væk:-((

  SvarSlet
  Svar
  1. den vejer ret meget, så jeg tror ikke den blæser så langt

   Slet
 11. Hold da helt op, hvor er den flot.Specielt med lys i.Fedt billede indefra.
  Har selv haft en specialklasse.De elsker de praktiske opgaver, hvor alt går op i en højere enhed.
  Du er god til at suge kreative ideer til dig.De må være glade for at have dig, som lærer:)
  Kh Nina fra Vallensbæk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gennemtrawler internettet for ideer, som jeg kan bruge i mit arbejde og dette er et af de større og bedre. Jeg håber at eleverne synes at de er heldige.. ellers kan jeg ihvertfald sige, at jeg er heldig med mine elever

   Slet
 12. Fantastisk morsomt og flott prosjekt.
  Vi har det kaldt her i Sør Norge nå. Kanskje vi må "låne" ideen din.
  Håper inngangen og hytten deres står enda, og lyser ut i vinternatten.

  SvarSlet
  Svar
  1. du må endelig give mig et praj, hvis I går i gang med een i Norge, for så vil jeg da meget gerne se

   Slet
 13. Det er dog et dejligt og skønt skriv. Her-og-nu oplevelser der er med til at sætte kolorit på tilværelsen. Dejligt for både dine elever og du.

  Og så er vejret så koldt her i DK, at der stadig er frossen vand i en 110 liters tønde.
  Det har ikke forbavset mig, at vinteren her ville blive så kold, men sjovt nok er her rigtig mange fugle. Kattene derimod holder sig primært indendørs, så de ses næsten ikke i bybilledet ... endnu.

  En god weekend til dig og dine.
  Tak for kikket.
  Hilsen fra Bente ( DK )

  SvarSlet
  Svar
  1. God weekend og ny uge til dig også Bente

   Slet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.