lørdag den 29. januar 2011

Skal-skal ikke

Hvad der skulle have været en fornøjelse, er nu endt med at blive en rigtig træls trædemølle.

Jan købte et strikkekit til mig, da han var i Danmark i efteråret.

Bare det at vide, at han er gået ind hos Mathilde i Viborg og har valgt et strikkekit til mig, skulle gerne have gjort, at strikningen har været en fornøjelse.

At vide, at han har overskredet en for ham, en voldsom grænse.

For dig, som ikke ved det.. man starter på venstre forstykke og strikker hele jakken ud i et stykke og hvis jeg gør, som jeg overvejer, skal jeg trævle hele jakken op.

ballerinabagfra

Grunden til mine overvejelser er tre grimme fejl.

Fejl, som jeg højst sandsynligt ville kunne leve med, hvis ikke det var fordi jeg igen, igen, igen, igen er gået i stå.

Grunden til at jeg igen er gået i stå er at jeg ikke tror, at der er garn nok. 

Grunden til at der nok ikke er garn nok, er at jeg har strikket ærmerne for vidde.

Jeg har ikke noget imod vidde ærmer, men så har jeg højst sandsynligt ikke garn nok til at færdiggøre højre forstykke..

ballerinaforfra

Jeg skulle have vendt med henholdsvis 1 maske før omsl. og 2 masker før omsl. ved ærmegabene.

Jeg har konsekvent vendt ved 1 maske før.

Aaargh!

Den hvide kant skal pilles op, når arbejdet er færdigt, maskerne skal samles op og der skal strikkes en kant på, men i starten af arbejdet har jeg strikket kanten omvendt, den nede i bunden.. en lille skønhedsfejl, kunne jeg vælge at sige..det er kun ganske få rækker.

Aaargh!

opstart

Og som om ærmer og kanten forneden på forstykket ikke er nok, jeg har strikket en pind/ rille i den cheriserøde farve, hvor der skulle have været blå under ærmegabet.

underærmet

Det opdagede jeg først, var en fejl, da jeg gik i gang med ærme nr. 2 og opdagede, at ærme nr. 1 var strikket forkert og søgte på nettet efter andre, som har strikket ballerina og kunne se rillerne under ærmerne på de andre. Hvorfor følger der ikke lidt flere illustrative billeder med i sådan et kit. Der følger kun 1 med, hvor farverne til og med er ret så misvisende.

Aaargh!

Den ekstra rille kan jeg leve med, hvis jeg ellers husker at gøre det samme under højre ærmegab også.Så er det gennemført

Det har taget mig 29 dage/aftener at komme så langt, som jeg er kommet nu og det vil være spildt arbejde, hvis jeg vælger at trævle op, men på den anden side..

Aaargh..

Hvad ville du have gjort??????

18 kommentarer:

 1. Jeg synes du skal skrive til Hanne Falkenberg via www.knit.dk og forklare hende hvad der er sket og spørge om du kan købe et par ekstra nøgler garn.

  Hun plejer vist at være hjælpsom i tilfælde af garnmangel.

  For det er en virkelig flot trøje, i skønne farver Jan har valgt til dig, og det ville da være synd at trævle det hele op.

  SvarSlet
 2. Hej Anonym.. der er ingen "kontakt" service.. på knit.dk snøft snøft

  SvarSlet
 3. Christina i NZ29 januar, 2011 20:38

  Jo der er!!

  http://knit.dk/add.htm

  Allersidst er hendes egen adresse (hf@knit.dk), og en anden email adresse, info@knit.dk

  Ikke ligefrem intuitivt, men prøv det!!!

  Kh, og knus, kender godt dilemmaet, så føler med dig!
  Christina

  SvarSlet
 4. Kære Dortheivalo
  Hvis du kan leve med de fejl, du beskriver, så prøv, om du kan få mere garn.
  Jeg ville nok trævle op. En af mine strikkecaféveninder strikke en anden HF model for stor pga manglende kontrol af strikkefastheden - hun trevlede op og strikkede om, og nu er hun bare så glad for trøjen, så hun ikke fortryder!

  SvarSlet
 5. Natsinnaq-aa - jeg synes heller ikke at du skal trævle det hele op,prøv at få fat i ekstra garn.
  Held og lykke!
  KH mor

  SvarSlet
 6. Christine i NZ: Tak for din hjælp. Jeg har skrevet til Hanne Falkenberg og venter nu på svar. Hendes svar vil være afgørende for om jeg trævler op eller ej.

  Hannekludekone: Jeg er SÅ tæt på at opgive kampen og bare trævle op, men på den anden side; jeg kan godt leve med de småfejl da jeg allerede har brugt så mange timer på den snøft snøft. Nu må jeg se, hvad Hanne F svarer. Hun bliver den, som tager min beslutning

  Mor: det er voldsomt træls..

  SvarSlet
 7. Jeg vil nu også sige at det er småfejl, som kun du og kendere som går i detaljen, vil opdage. Håber at du kan få fat i lidt mere garn, så du er sikker på at have nok.

  SvarSlet
 8. Tillykke med Ballerinaen, det er nogle dejlige farver som Jan har valgt og modellen er bare så dejlig.
  Hvis der er mulighed for at få mere garn, synes jeg du skal fortsætte, selvfølgelig under forudsætning at du kan leve med de småfejl.

  Jeg har strikket 3 stk, det er jo bare om at udnytte opskriften når den er så gennemarbejdet.
  God vind med den.

  SvarSlet
 9. Det er et dilemma alle strikkere havner i før eller siden og det er aldrig, aldrig sjovt.

  Du skal nok først og fremmest overveje, om du vil blive glad for trøjen med de fejl, den har. Du har brugt 26 dage, men de er ikke spildt, hvis du har lært noget. At trevle op kan være en lettelse, fordi du nu ved, hvordan du skal gøre og får en trøje, du sikkert vil være meget mere tilfreds med. I et tilfælde, hvor jeg begyndte at mangle garn og tydeligt kunne se hvorfor, ville jeg helt sikkert trevle op! Og når den beslutning er taget, så er det bare om, at få det gjort og så komme op på hesten igen :-)

  SvarSlet
 10. Kære Dorthe !
  Vi bestiller sommetider et ekstra nøgle garn hjem til kit ;)
  Så du kan sagtens få mere garn, de er søde damerne hos falkenberg, så du kan roligt kontakte dem.
  Ellers send en mail til mig så skal jeg hjælpe dig (ylan@vip.cybercity.dk)

  Spændt på hvad du gør ;))
  Kh Yt.

  SvarSlet
 11. Jeg ville starte forfra igen,men strikke på noget andet ind imellem.

  SvarSlet
 12. Hej Dortheivalo.
  Jeg kender dig ikke godt nok til at vide om du kan leve med fejlene. Meget ofte kan man trevle noget op hvor der er fejl og sy det med en nål eller strikke eller hækle det op - det eneste det ikke duer ved er når der enten er strikket for mange masker eller for få for så er der enten alt for meget garn eller for lidt. Især det sidste er ikke nemt.At det ikek ser så kønt ud lige når det er lavet retter sig som regel i vask. Jeg kan kun fortælle dig hvad jeg selv plejer at gøre. Jeg plejer at lade det ligge fremme så jeg bliver husket på det og så kommer løsningen af sig selv med tiden.Så længe det stresser mig har jeg ikke løsningen, men når jeg finder ro i løsningen ved jeg det er det rigtige at gøre. Tålmodighed er en dyd i den sammenhæng. Jeg ved ikke om du kan bruge det men det er præcist det man sommetider kan tillade sig med håndarbejde fremfor andre ting i ens liv, der som regel har en tidsmargin.

  SvarSlet
 13. Hej Dortheivalo.
  Mon ikke du allerede har taget din besluttning ?
  Jeg kan se at du har skrevet til Hanne Falkenberg, tænker det er det første skridt på vejen. Din Ballerina er rigtig flot.

  SvarSlet
 14. Hej Dorthe
  Jeg skal da gerne gå i Mathilde og købe garn for dig, hvis det kan klare dit problem. Jeg er jo alligevel i Viborg et par gange om ugen, så det er ikke noget problem

  SvarSlet
 15. Den første fejl, hvor du har strikket et par masker omvendt i et par rækker, vil jeg tro kan rettes ved at løsne en maske ad gangen de 4 rækker ned, og strikke dem rigtigt på plads igen, når altså du kommer til at pille den hvide kant op.
  - Når jeg strikker bliver der ofte på den måde strikket op og ned for at rette fejlene. Men jeg kan ikke overskue om det er en dårlig ide netop der i kanten.
  Det er nok værd at se om det kan lade sig gøre på en identisk men meget mindre strikkeprøve.

  SvarSlet
 16. Kære Dorthe - du er den eneste, der kan beslutte, om du kan "leve" med fejlene, men de skriger da ikke til himlen. Jeg ville nok trævle op, men det er fordi, at jeg af en eller anden grund er så fuldstændig latterligt hysterisk, når det drejer sig om mit strikketøj. Spørg min søster (som også strikker). Hun kan nærmest gå i latterkrampe over mig ;-)

  Samme søster ville uden at blinke sende min farmor (som elskede fejl på ting - hendes holdning var, at det gør ting til Unika) en kærlig tanke, bestille mere garn, strikke færdig og med glæde gå med trøjen. Og helt ærligt, den eneste der ville bemærke fejlene, ville være hende selv. Der er jo ingen, der kan se det, hvis de ikke lige ved det ;-)

  Jeg har fået ekstra garn fra Hanne Falkenberg flere gange. Rigtig hurtig og meget fin betjening.

  Kh
  Mette

  SvarSlet
 17. Hej Dorthe
  Det er rigtig synd for dig ! Jeg aner ikke hvad jeg ville gøre. Jeg har strikket nøjagtig samme trøje og med samme farver. For mig har det også været ØV! DEN ER ALT FOR STOR. Jeg har holdt strikkefastheden, men med det ærmegab den trøje har så er den bare så stor at jeg svømmer i den. Jeg vil følge din blog og se hvad du gør og hvilke håndværksopgaver du tager fat i fremover også. Du er velkommen til at gå ind på min blog jeg har strikket mange ting, men jeg har desværre kun lagt de ting ind som jeg har været tilfreds med selv. Det vil jeg lave om i fremtiden, for vi lære jo kun ved at høre andre! Mange hilsener herfra Holbæk på Sjælland.
  Min blog er annetteskreativiteter.blogspot.com

  SvarSlet
 18. Annette: Som du kan se er indlægget over et år gammelt. Hvis du kigger lidt længere frem, tidsmæssigt på bloggen, kan du se, hvad jeg gjorde :-)

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.