torsdag den 20. januar 2011

De positive sider

Jeg noget nær hader mig selv!

Jeg sidder med en velskrevet opskrift, strikker på livet løs og opdager så den ene fejl i det færdig strik efter det andet.

Jeg burde skrive til Hanne Falkenberg og sige UNDSKYLD for mine manglende, både læse og strikkefærdigheder.

På nettet har jeg set det ene fine resultat efter det andet og jeg har virkelig, virkelig glædet mig til at blive færdig med min udgave af Ballerinaen.

Faktisk strikkede jeg turbo i går i håb om at kunne blive færdig i weekenden.

Strikkede og strikkede.

Lagde alt andet til side for at kunne komme et langt stykke og få færdiggjort, hvad jeg troede ville blive en smuk, flot swingerjakke.

Og så kom jeg til at gen-læse opskriften, hvor jeg skal strikke ærme 2 spejlvendt og opdager, at ærme 1 er strikket forkert.

Og at jeg har strikket en rille for meget i farven A.

Trævler ærme 2 op i hidsighed, men indser, at jeg bliver nødt til at strikke ærme 2 på samme måde som ærme 1.

Har siddet med hovedet gemt ind i strikketøjet og overvejet om jeg skal trævle hele jakken op???

Kan du mærke selvhadet??

Jeg har lyst til at give en anden skylden. Skælde ud og skabe mig. Råbe, skrige og stampe i gulvet, mens jeg bander og græder.

Hmmm.. nu lovede jeg så mig selv for sådan ca. 20 dage siden at jeg skulle se det positive i så meget så muligt:

-Garnet er slidstærkt.. det tåler, at blive trævlet op et par gange

-Jeg har ikke givet andre end mig selv skylden for mine egne fejl

-Jeg har hverken råbt, skreget, stampet i gulvet eller grædt..(endnu)

-Jeg tror stadig på, at jakken bliver flot til trods for fejl

-Hanne Falkenberg vil tilgive mig mine fejl, for hun er garanteret et positivt og rummeligt menneske, som tror og i dette tilfælde ved (nu) at jeg gjorde mit bedste for at yde hendes flotte design retfærdighed.

-Jeg får max glæde af et strikke-kit, som kostede Jan en kvart million og ikke mindst mandlig overvindelse at gå ind og købe i en strikkeforretning.

 

Når jeg er færdig- for det bliver jeg!DET BLIVER JEG!.. vil jeg bære den jakke med stolthed.. trods alt, for det er en gave fra Jan.

5 kommentarer:

 1. Kan ikke lade være med at grine lidt af dine positive ting :-)

  Kender det bare så godt. Det der med at finde ud af, at man har lavet en eller flere dumme fejl, fordi man ikke læser ordentligt efter.

  På et tidspunkt lærer jeg nok at læse HELE opskriften igennem, inden jeg starter, så jeg har et overblik over hvad der skal ske.

  SvarSlet
 2. Øv, det var rigtig, rigtig svært at være positiv i går aftes. Jeg vil også gerne lære at læse hele opskriften grundigt inden jeg går i gang med så fine projekter, så jeg måske undgår de dumme fejl

  SvarSlet
 3. Åh altså Dorthe - kender det godt. Sidder også og strikker Hanne Falkenberg. På sine steder en ret simpel opskrift. Man tager ud omkring midtermasken - på trods af maskemarkør er det hele 2 gange lykkedes mig at få "flyttet" den midtermaske, så udtagningerne kom til at ligge skævt. Surt og en ommer.

  Klø på. Ballerina er knaldhamrende flot og du bliver så glad for den, når den bliver færdig!

  SvarSlet
 4. Mette: nogengange og især sådanne sammenhænge, bliver jeg så træt af mig selv. Jeg håber, at min ballerina bliver OK til trods for de fejl, som jeg ikke får rettet.

  SvarSlet
 5. Kender det så godt. Fik lige lyst til at strikke en taske og filte den. Fandt garn og opskrift og kastede mig ud i det (ingen strikkeprøve!). Allerede efter 2 pinde var jeg sådan set godt klar over, at det var alt for fast, men det fik mig da ikke til at stoppe. Nu er jeg så halvvejs oppe på tasken og der er ingen vej uden om. Det er en ommer! SUK!

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.