fredag den 12. marts 2010

Fredags-foto-leg Y

For efterhånden en hel del år siden, kom der to dygtige mennesker her til byen fra Skandinavisk yoga og meditationsskolen.

Jeg meldte mig til meditation, men da der var for få tilmeldte, blev det en kombination af både et meditation og yoga- kursus.

Jeg var bidt af det og følte virkelig, at det var noget som passede til mig, men desværre har muligheden for at lære mere, været yderst begræset her i Sisimiut.

Under kurset og da der var en, som kunne undervise et enkelt år her i byen, følte jeg mig frisk og energisk efter et par timer med yoga og ikke mindst i bedre kontakt med min (store) krop.

Vandt jeg et par millioner eller ti, ville jeg straks tilmelde mig et kursus, som meget gerne måtte holdes på en svensk ødegård over flere måneder.

Y for yoga!

Jeg har YOYO vægt og den svinger op og ned hurtigere end jeg kan følge med.

Ikke at man kan se vægtstigningerne eller faldene, for jeg vejer desværre så meget, at forandringerne let er til at overse.

Så et nølende Y for YOYO.

 

I mine unge dage var jeg ret vild med et kasettebånd, som jeg havde købt af Yoko Ono og John Lennon: “ double fantacy” , hvor især “beautiful boy” kunne køre i ring i mit hoved i perioder. Jeg hører musikken i dag, har jeg et lidt ambivalent forhold til det og skal virkelig være i humør til at lytte til det.

Y for Yoko Ono, som jeg uden at kende til noget som helst af det kunst hun har lavet, tror er en spændende og meget anderledes kvinde.

Jo ældre jeg er blevet jo mere ydmyg er jeg også blevet.

Ikke bare over livet, over at have børn og gode vilkår for at skabe et godt liv.

Jeg ser gennem mit arbejde, børn, som ikke har de samme vilkår som dem jeg selv voksede op under og som jeg selv giver mine børn.

Jeg ser gennem mit arbejde børn, som lever et Ynkeligt og fornedrende liv. Børn som er født ind i familier, hvor misbrug er hverdagskost og hvor børnene bærer rundt på tunge, triste tanker og en skam, som ingen børn burde kende til.

Jeg forsøger hver dag, at huske mig selv på at være taknemmelig, for det er ikke alle mennesker givet, at have et godt liv.

Nogen mener, at det er op til een selv, at skabe sit liv og sin lykke, men for nogen er det lettere end andre.

Mange mennesker vil helt givet have godt af at lære, at ændre tankegang og tilgang til tilværelsen og lære at vende negative oplevelser til positive og kontruktive tanker, men det kræver undervisning og vejledning at lære det og få optimal udnyttelse af egne evner og af livet i al almindelighed. 

Jeg forsøger hver dag at være taknemlig og ydmyg, for jeg ved at livet også kan vende sit grimme ansigt mod mig og ændre min situation. Hvis det nogensinde skulle ske, håber jeg, at jeg gennem positiv, kreativ tænkning kan komme igennem og ovenpå igen, så mens dagene nu er lyse og lette øver jeg mig så ofte og så godt jeg nu kan.. bare for en sikkerheds skyld.

Ydmyg og ydmygende.. man skulle tro, at de havde samme betydning, men hvis du nogensinde er blevet ydmyget, ved du at de bestemt ikke har samme betydning.

Der findes ikke noget værre end ydmygelse.. behøver jeg at sige mere om ordene ydmyg og ydmygelse??

Vi skal ikke glemme det allerallervigtigste; YTRINGSFRIHEDEN. Tænk, hvis du ikke kunne sige, tænke, mene og tro, som du selv ville. Sådan er det for nogle mennesker i verden og hvor må det være ganske forfærdeligt. Vi (jeg) tager det som det mest selvfølgelige i verden, men for nogen er det bestemt ikke nogen selvfølge.

Næ, lad os vende tilbage til det lyse og lette.

Min YNGSTE datter synes jeg jo, og det synes enhver so vel om sine grise, er YNDIG.

Du får et et frisk billede af hende,

sara

saraidag

men du kan se flere billeder som har bogstavet Y under behandling lige her

12 kommentarer:

 1. Her var det virkelig mye å velge i på Y. Veldig bra alt sammen.

  SvarSlet
 2. Många Y och ett fint inlägg!
  Trevlig helg!

  SvarSlet
 3. Takk for hyggelig kommentar, synd internet er dyrt hos dere!! Du har laget ett flott Y innlegg og det er jammen mye å tenke over i denne verden ja! Nydelig yngste datter du har, du er nok bra stolt tenker jeg:-). Ha en super helg!

  SvarSlet
 4. Du har et virkelig fint Y innlegg med mange y'er og velge mellom. Og din datter er aldeles yndig, man trenger ikke være hennes mamma for synes det!
  Yoga er godt for kropp og sjel om du ikke finner kurs hos dere, så er det mange fine trenings dvd'er som man kan bruke som egentrening. Men det er kanskje ikke så inspirerende?
  Det er godt komme seg ut treffe andre mennesker også...

  SvarSlet
 5. Det var nogle spændende Y'er, du har skrevet om, Dorthe! Yoga og meditation er også noget, jeg er blevet interesseret i - det er enestående til at skabe ro. Jeg har et lille program på min iPod, der hedder Den lille Yoga Nidra, hvor Swami Janakananda guider.

  God weekend til dig!

  SvarSlet
 6. Det var mange y'er du havde samlet her i et eftertænksomt indlæg. Men du har ganske ret: Din datter er yndig!

  SvarSlet
 7. Her har du servert løsninger i ypperste klasse.

  Så bra og hurra

  SvarSlet
 8. Sikke nogle dejlige billeder af den Yndige! Yngste!

  SvarSlet
 9. Tak Elsabeth.

  God weekend til dig også, Maria G.

  Du kan tro, at jeg er stolt, ikke bare af Sara, min yngste, men af alle mine tre børn.. Sådan er det jo at være mor, Anne-Lise

  Petunia: Jeg ville ønske, at der var nogen heroppe, der kunne undervise i yoga, for du har ret i, at det er godt for krop og sjæl og allerhelst skal det jo læres ordentligt og hyggeligt er det jo også at dyrke noget sammen med andre mennesker.. jeg dyrker jo fx. denne bogstavleg sammen med dig og dét er noget af det hyggeligste :-)

  Madame: jeg har også den lille yoga nidra, men på en cd.. Den er ganske enkelt god og som jeg forøvrigt købte af underviserne, der kom herop for efterhånden mange år siden. Den er anbefalelsesværdig!

  Tak Henny!

  TorAa: en yderst ydmyg tak :-)

  Donald: min yndige yngste har en yderst yndig storesøster også, men hun ynder ikke at sidde foran mit kamera... Yv.. øøøh, øv

  Tak Linsky i lige måde

  SvarSlet
 10. YOYO & vægt.
  Vægt og Humør er to modsat rettede yoyoer, når den ene er ned er den anden oppe og omvendt ;-)

  SvarSlet
 11. Du har skrevet en meningsfylt Y. Og har lagt inn bilder av en yndig datter. En god tirsdagskveld til deg.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.