torsdag den 18. februar 2010

Fødselsdag for 44. gang

Så er Mabel tilbage, men et år ældre end sidst.

Jeg blev slået kortvarigt i gulvet, var nede til tælling over min forfærdelige frisure, men jeg rejste mig, inden jeg blev talt helt ud.

Det er jo bare hår og det gror ud igen!

Det kommmer til at tage rigtig, rigtig lang tid, og selvom det føles som et overgreb og det stadig er lidt traumatisk, at se sig selv i spejlet, så er det jo som sagt bare hår.

Det er bare hår og det gror ud igen. JEG sagde og hør nu efter: Det er bare hår og det gror ud igen! Gid jeg kunne få det til at gro hurtigere.. bare lidt!

Jeg havde fødselsdag i går og min familie kom med så fine gaver.

Jans gave, et par snesko, har jeg jo taget i brug, men jeg fik også en aimpoint.. på selve dagen.

Til dig, som ikke ved, hvad aimpoint er, står der på denne hjemmeside:

Aimpoint er et elektrisk optisk rødpunktssigte, der giver mulighed for at skytten kan finde sigtet hurtigt, da der ikke skal bruges tid på at finde sigt hen over både forreste og bagerste sigtemiddel

Jan har allerede monteret den på min salonriffel Magnum, men vi har endnu ikke skudt den ind.

Jeg glæder mig endnu mere, hvis man da kan det, til at få jollen i vandet til foråret/forsommeren og til gøre livet endnu mere usikkert for sælerne derude. Til endelig at have en retfærdig chance for at skyde en sæl eller 5 til gryden og hundene.

Af min mor fik jeg en flot og farverig buket blomster og buketten står nu på spisebordet og gør hverdagen smukkere.

framor

Farverne er lige mig og buketten er bare så flot!

Simon kom også med en kæmpe, kæmpestor buket duftende blomster, og jeg ville ønske, at jeg kunne have den buket for evigt med farver og duft. Jeg er vildt glad for buketten, men jeg ved jo også hvor meget han selv trænger og hvor meget  han skal køre for at tjene lidt, så helt forlegen blev jeg da jeg modtog buketten.

I virkeligheden bliver jeg jo glad bare for opmærksomheden og bliver derfor rørt helt ind i hjertetrådene, når jeg får gaver… altså!

Men se lige nogle blomster.. De er lige til at blive forelskede i

buket1buket2 buket3  buket4

Min far kom ikke med blomster, men havde bestilt en bog til mig.. dvs. det er jo faktisk 3-i-1 bog og jeg har allerede bladret ivrigt i den.

Den/de er rost til skyerne og det forstår man, når man ligesom mig, ikke gider lange indviklede og snedigt tekniske forklaringer.

Jeg har vist meget at lære og da sproget er let og overkommeligt at forstå, skulle der vist være en chance, selv for mig.

En dejlig brugbar gave (og så er billedet af fotobogen uskarp.. hæhæ.. den er da tiltrængt, den bog!)

frafar

Laura og Sara havde købt en elegant og fin fyrfadslysestage til mig, mine dejlige og søde piger.

fralauraogsara

De ved jo, hvor meget jeg holder af levende lys, og det vidste min veninde også.

Hun vidste også, at jeg har en svaghed for faste sæber, så hun kom endda med hele to af slagsen- både af stearinlysene og sæberne.

framalia

Både min yngste lillesøster og min ældste lillesøster havde flottet sig vildt og voldsomt.

Dudi, som nok kan finde på noget at bruge sin anstrengte økonomi på (fattig studerende med to skolesøgende drenge..og hundedyre studiebøger..tsk, tsk. Jeg bliver helt flov) sendte mig en bog og jeg kan ikke komme hurtigt nok igang med den, og som om det ikke var nok, havde hun sendt mig perler, som jeg kan lege med.

fradudi

 

Uuumh, hvor jeg glæder mig og der skal bare leges. Guf!

Lena havde købt denne fine, fine gren til mig og jeg har besluttet, at den skal stå inde i soveværelset og sende hyggelig og betryggende lys til mig om natten. (hun havde også købt en bogstavskrabe-fidus og en mini-gajol spiritus, så jeg kunne udvikle ludomani og alkoholisme, fnise fnise.. jeg fik over et par timer drukket min minibittelille flaske og  jeg vandt en 50 på skrabefidusen, så jeg kan købe en ny….. så ved du hvem der har skylden, hvis jeg om et par år trænger til afvænning og behandling

Fra Danmark fik jeg en drømmebog.. en bog, der fodrer mine drømme og som jeg kan sidde og savle lystigt over, når hverdagen bliver grå og trist.

 frafarmorogfarfar

En bog om dejlige Norge fra dejlige min svigermor og dejlige svigerfar.

De ved nok, at jeg udover at have forelsket mig i deres ældstfødte også har forelsket mig i Norge.

Min venindes datter på 10 år, kommer hos os hver onsdag.

Det er hyggeligt og indimellem tager hun sit strikketøj med.

Det hedder sig, at vi skal passe hende om onsdagen, men hun indgår bare i familien og omtales med et smil fra Sara og Laura, som onsdags-lillesøster. 

Hun kom også med en buket blomster, så jeg har blomster på alle mine (3) borde og det er luksus ud over alle grænser. ( Hun fik ikke kage, så det må hun have til gode)

franilsogbjørg

rose

Dejlige gaver fra ende til anden toppet med håndskrevne fødselsdagskort.

Jeg fik lavet et par lagkager og lidt aftensmad og min kære familie og min veninde (og hendes mand) sørgede for, at jeg fik en dejlig fødselsdag, selvom det hverken var hel eller halvrund fødselsdag.

Jeg elsker at få gaver.

Det overraskende og uforudsigelige, men så alligevel bliver jeg så forlegen og føler slet ikke jeg har fortjent så fine og flotte gaver. Sådan lidt ambivalent.. kender du det?

Jeg håber, at jeg fik sagt rigtigt tak til dem alle og fik fortalt, hvor glad jeg er for gaverne og ikke mindst fordi de er her og giver ikke bare min fødselsdag, men også mine hverdage, de gode og de dårlige, mening og fylde.

TAK skal I have.

solnedgang

7 kommentarer:

 1. Hjertelig tillykke med fødselsdagen, selv om det er en dag for sent. Kan se du har haft en god dag.

  SvarSlet
 2. Åhhh hvor jeg dog føler med dig omkring håret - jeg prøvede noget lignende for 5 år siden, 2 måneder før vi skulle have ældste konfirmeret - jeg kom hjem med "svenskerhår" og f... hvor var jeg vred!!! fandt et billede frem fra jeg havde været helt korthåret, kørte til frisøren igen, og forlangte lettere rasende at blive klippet som på billedet uden beregning - det var jo ikke mig, der ikke kunne høre hvad jeg bad om i frisure..... siden da er jeg IKKE blevet klippet der... men håret er heldigvis vokset ud igen ;-))
  Et forsinket tillykke med fødselsdagen :-)

  SvarSlet
 3. Et forsinket tillykke med fødselsdagen. Sikke dejlige gaver du har fået, og det lyder også til du/I har haft en dejlig dag.

  SvarSlet
 4. Et stort tillykke med fødselsdagen. Sikke en masse dejlige gaver :-)
  Og ved du hvad Dorthe - hår VOKSER ud igen (håber, at det går hurtigt).

  Kh Mette - i et sneramt (igen, igen) Himmerland

  SvarSlet
 5. 44 soorunami/selvfølgelig et meget godt tal.
  KH mor
  PS! Heroppe i Grønland går man meget op i hvilke årstal, man er født, derfor denne bemærkning:))

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med fødselsdagen, selvom det er lidt forsinket. Jeg kender din følelse mht dit hår. det er f..... svært at finde en frisør man kan have tillid til

  SvarSlet
 7. Hej Dortheivalo
  Et forsinket tillykke med fødselsdagen, og sikke dejlige gaver du har fået. Ja det er ærgerligt at man ikke kan bevare blomster så længe, men så gælder det jo om at nyde dem så længe de holder.
  Hilsen Sonja L

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.