lørdag den 5. december 2009

Lilla hvirvel

(Det er ikke dine øjne, der er dårlige. Det billederne der er uskarpe. Fy Jan! Men det er ikke Jans skyld at jeg hader at blive fotograferet og står med et lidt bistert udtryk og sir’: “skynd dig, skynd dig”)
1

Så blev jeg færdig med min hvirvelstrøm.
2
Jeg har strikket str. XL og det var måske lige at overvurdere mig selv lidt, men den sidder pænt, selvom den er en anelse for stor.
3
Opskriften var lige ud-af-landevejen, hvis du vel at  mærke følger den
(jeg strikkede ærme to med delvist lukkede øjne og måtte lige strikke det om)
5
Lidt kedelig i længden, vil jeg mene, men fantastisk spændende, når den er færdig og kommer på og især at den camoflerer mine kritiske steder. 
Jeg har brugt 400 gram af Isagers højlandsgarn i farven damask, som jeg vil betegne som syren-farvet/støvet lilla, og garnet er bare lækkert og blødt.
6
Hvis du tænker på at strikke den må du gerne være lidt mere omhyggelig med at strække den i facon i våd tilstand end jeg var.
DSC_4442
Nogen mener, at det er direkte smagløst at klæde sig tone i tone og mener, at der skal kontraster til. Det skal der også nogen gange.
Jeg er i denne sammenhæng mest til tone i tone, så mine (2) lilla toppe og mine lilla tørklæder kommer flittigt i brug, når min hvirvelvind skal bruges.
Jeg har indkøbt et par søde ørehængere, som passer perfekt i farven og jeg kan nu drage ud i verden med luksus-strik fra egen hånd- Det er ikke så ringe endda.øreringe

14 kommentarer:

 1. Sikke et arbejde!
  Jeg kan godt forstå, at du har syntes den har været kedelig undervejs, men resultatet er smadderflot. Og så har du oven i købet strikket tre ærmer...

  Jeg har strikket 'Lange skygger' og kan ikke få taget mig sammen til den sidste del af kraven og syet den sammen. Jeg har det normalt ikke sådan, men det er fordi, jeg har lidt på fornemmelsen, at jeg har gjort det modsatte af dig - at jeg har fået strikket den en størrelse for lille. Jeg må tabe 8 kilo. Der er ikke andet at gøre.

  Hvorfor skulle det dog være smagløst at klæde sig tone-i-tone? Sludder :-) Det kan bare være så flot.
  Kontraster kan også være flot, men begge dele må da være o.k.

  SvarSlet
 2. waow den er flot.
  Jeg synes den er flot, når den ikke er strukket helt ud.

  go weekend

  Hilsen Phine

  SvarSlet
 3. Hvor er den flot også farven, den er bare god til dig. Det kunne være at man skulle kaste sig ud i den opskrift. Selvom den er kedelig.
  Merete

  SvarSlet
 4. den klär dej, vilket jättearbete,grattis

  SvarSlet
 5. Jeg har jo allerede tilkende givet min mening. Hvis du bliver træt af den, så ved du, hvem der vil "overtage" (arve) den.:))
  Kh mor

  SvarSlet
 6. Hvor er den bare blevet flot! Laekker farve ogsaa. :)

  SvarSlet
 7. Tak Ellen.. uha som det er træls at få strikket sig en forkert størrelse. Måske den kan bruges som ekstravagant gave til en helt speciel person? Hmm hvis du trænger til at tabe dig 8 kilo kan dét jo også være en motivations-faktor..eller??? Jeg var i en tøjforretning i Nuuk i starten af sidste måned og der var der en ekspedient, der sagde, at det var bare så malplaceret med tone-i-tone. Så gik jeg!

  Tak Phine. Den er lidt skæv, og det kunne jeg have rettet op på da jeg strakte den i facon, mens den var våd, men du har ret: Den er flot når den ikke er fulstændig strukket ud i maskerne og ribberne kommer til deres ret. Tak for de fine ord. God weekend til dig også.

  Merete, selvom den er kedelig tror jeg ikke du fortryder, hvis du strikker den, for den er altså flot og dejlig i pasformen.

  Laila.. du gjorde det jo muligt at strikke den færdig. TAK skal du have.

  Tak Marianne jeg er også glad for den.

  Tihi mor, det skal jeg have i baghovdet.. (du har jo også "bestilt" Pyramiden/restetrøjen.

  Tina, Tak skal du have. Jeg synes også rigtig godt om farven

  SvarSlet
 8. Hvor er din Hvirvelstrøm blevet færdig og det er dejligt med så mange fotos, så man virkelig kan se hvordan den sidder. Du har nok ret i, at der skal mange knappenåle til for at få den runde kant pæn når den skal blokkes, men det kan man jo altid gøre. I hvert fald synes jeg ikke den er for stor men netop sidder pænt. Problemet med de runde er at trøjen faktisk er åben helt op over maven og det bryder de færreste sig om jeg opfatter den jeg har lavet som cirkeltrøje mere som et sjal med ærmer end en trøje, netop fordi den ikke varmer maven.

  SvarSlet
 9. Den er blevet rigtig, rigtig fin. Godt, du holdt ud!
  Jeg synes, den ligner en af de trøjer, man ikke vil have af igen...

  SvarSlet
 10. Den ser meget lækker ud ;)
  Dejligt at se den på.
  Du bliver stang smart, med øreringe og halsklud der passer til ;)

  Knus YT.
  Hvordan var det måtte du ikke lave en opskrift til reste pyramiden ?

  SvarSlet
 11. Jeg syntes ikke den er for stor. Pokker da stå i at strikke til sig selv og så strammer det - så hellere løst og lækkert. Så kan man jo tage noget på under - ja ja ja o.s.v. Tone i tone eller kontrast? Hver ting til sin tid. Jeg kan lide begge dele. Lige nu kniber det lidt med begge dele for jeg har købt nogle bluser i den der nye smarte lilla - men - det passer ad H til, til rødt som er min yndlingsfarve. Men til det sorte går det da. Pokkers at butikkerne tromler frem med lilla i helt "nye" faconer på bluser og helt glemmer at vi er nogle der helst skal have dem i RØDT! Nåååe ja, og mine briller er røde - som om det ser godt ud til lilla.

  SvarSlet
 12. Aaarj Dorthe - den bliver altså AAALT for stor til Mor. Du skal bare sig etil hvis du vil have den luftet af mig :-)

  SvarSlet
 13. Karin: Problemet er at den ikke skal blogges som fx et sjal, men skal hænges op på et kosteskaft fx og strækkes i facon, men nu ved jeg jo hvordan til næste gang. Jeg har forsøgt at vise, at man kan lukke den mere eller mindre eller helt lade den stå åben, men måske jeg føler den er for stor, fordi jeg så sjældent, har noget der er så langt ned over bagen?


  Christunte: Den er svært lækker at have på og garnet er bare luksus.

  Kludemutter: Tak skal du have. Mht pyramide-mutanten, så ved jeg det faktisk ikke, da jeg ikke har gjort mere ved det. Jeg tror at jeg mistede modet til at undersøge det?!

  Taxastrikker: Næ, rødt og lilla vil se underligt ud. Og jeg kender godt det der med at så bliver en eller anden flot farve lige moderne, men det passer bare overhovedet ikke til det, som du har hjemme i tøjskabet. Bare vent.. lige om lidt er det dig, som er på forkant, når alt det røde bliver supermoderne.

  Dudi: hæ.. luftes og gerne den sidste dag inden du tager til Danmark?? ;-)

  SvarSlet