søndag den 23. august 2009

Morgen torsk

For mig var det tidligt. For jeg er et udpræget B-menneske, der gerne vil være oppe om natten; som gerne sidder til langt ud på de små timer, og som ikke er til at vække om morgenen. Jeg kan, når jeg skal, men får jeg lov, sover jeg ofte og gerne til kl 09.30-10.00. Af een eller anden grund, vendte bøtten en smule i sommerferien. Om det var fordi jeg troligt drak en snaps Kraüterblutt morgen og aften, ved jeg ikke, men det var så påfaldende, så frisk og energisk jeg blev. Op før Jan og næsten alle andre og energisk hele dagen. Jeg er gået over til Hemojern, og handler det ikke om jernet, men om psyken, kan jeg leve fint med det.Placebo-effekten er skam ikke at foragte. Det virker, og det er det, som tæller. Jeg vågnede lidt over syv i morges, og kunne konstatere, at havet lå som et nypudset spejl og solen hang på en dybblå himmel. Lokkende og fristende, og er der noget, jeg ikke kan modstå, så er det fristelser. Jan blev vækket, morgenmaden indtaget og kaffen drukket, og så kunne man ikke se os for bare gummistøvlefodsåler. Pigerne sov videre efter at de havde fået at vide, at vi var ude og sejle, og kunne nåes på mobilen. Vi fandt et rigtigt godt sted, hvor torskene bed lystigt på krogen hele tiden, og mens vi stod og hev torsk, ikke i land, men ned i kurven, 3 kunne vi se solens leg i bølgerne. morgensolAaah, en morgen. Vi kunne sejle hjem igen allerede omkring middag, hvor kurven ikke kunne rumme flere torsk, men inden da, skulle vi da lige ud omkring og se byen udefra 2 (vi er virkelig omkranset af høje fjelde. Den højeste fjeldspids, er Kællingehætten) og se efter om der mon var en sæl til os i dag. Det var der ikke! Vi kunne invitere Lena, Johannes og deres “plejebarn” Kenzo (politihunden)ekstragæst  på meget nyfanget kogt torsk og fiskefiletter, sennepssovs og nye danske kartofler. Nu synker solen rød og dramatisk ned bag fjeldet. aftensol Det var den weekend, og sikke en dejlig een af slagsen. 

P.S.: Er man A/B-menneske hele livet eller vender det mon, når man bliver ældre? Bliver Jan, der er udpræget A-menneske, så mon B-menneske?

3 kommentarer:

 1. Kenzo!!! Kom da bare herned til os. Til folk du er vant til. Så kan vi rigtig få motioneret :-)

  SvarSlet
 2. Det er da godt nok en overraskelse! Fordi, for mange år siden er der en der har fortalt mig at det er aldeles forbudt at indføre andre hunde til Grønland end dem der er der i forvejen. Af skræk for at få ødelagt den rene grønlandske racehund. Men en meget smuk overraskelse.

  http://yarnloopie.blogspot.com/

  Her har du adressen på en strikkeblog hvor der ofte forekommer hvide hunde af slagsen - den ene er en hvalp og har de største ører jeg længe har set.Charmerende er den jo.

  SvarSlet
 3. Hej Gitte. Det er også 100 % og aldeles forbudt at indføre andre hunderacer end den grønlandske slædehund i slædehundedistrikterne. Denne politihund må under ingen omstændigheder omgåes de grønlandske slædehunde og skulle en affære have indfundet sig, skal resultatet øjeblikkeligt aflives. De politihunde der er i slædedistrikterne er her på en "arbejdstilladelse" og deres primære opgave er at snuse hash og narkotika op. Den sydligste grænse går lige nøjagtig til Itilleq som er en bygd en smule syd for os. Hmm så ved du det ;-) (Johannes er politibetjent og skulle passe hunden for en kollega)

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.