“Æblekage”
Der er nogen mennesker, der hæger om deres kage- og madopskrift og så er der igen andre, der gerne deler ud, så vi andre kan få fornøjelsen. Min kollega lavede en god kage for mig til Lauras konfirmation og det var guf i aller-højeste klasse. Opskriften kunne hun næsten udenad, så det var på gehør, jeg i dag forsøgte mig. En lidt klæbrig-klistret marengsbund toppet op med 5 småtskårne æbler svøbt ind i en blanding af fløde, mager cremefraiche og omsorg og kærligt og rundhåndet overhældt med tyk karamelsovs. Jeg aner ikke, hvad kagen heddder, men vi fik den første gang i november i Sydgrønland, hvor opskriften ikke var tilgængelig.. Om det smagte godt? Dét lover jeg dig! Og det er bestemt ikke sidste gang, den kage kommer på bordet herhjemme. Ved du hvad den hedder? (når min kollega laver den, er bunden noget mindre og fyldet kan rigtig tårne op med top, spids og det hele, hvor karamelsovsen dekorativt kan sejle ned langs siderne. Bunden indeholder oprindeligt nødder af een eller anden art, men kollegaens barn er allergiker, så de er udeladt i hendes version.)
Hej Dorthe, jeg fandt denne her da jeg søgte på marengskage med karamel:
SvarSlethttp://www.skotterup.com/marengskage.htm
Og tak for en dejlig blog :-)
Det er lige akkurat den opskrift!! Tusind tak Kairi.. nøøøøj, hvor skal jeg bage kage!
SvarSlet