torsdag den 19. februar 2009

Blodfattig

Min far ville have sagt:"blodfattig", men lægen sagde i går:"lav blodprocent", da jeg var hos ham i går. Jeg har været træt, træt og atter træt, men nu har jeg en forklaring, som jeg kan gøre noget ved, og i virkeligheden burde jeg have vidst det selv, for det står jo skrevet overalt, at alt for mange menstruerende kvinder, får for lidt jern, og jeg, som den sjofle, halvgamle kone, jeg nu er, smilede jo indvendigt, men holdt masken udvendigt, da den meget unge og helt grønne læge, sagde, at jeg skulle sørge for at få noget jern. Ja, ja..jeg har taget den første jerntablet til aftensmaden! Jeg var faktisk så træt i eftermiddags, da jeg fik fri, at jeg ikke gad gå hjem. Det er koldt udenfor, og solen varmer overhovedet ikke, men giver et fantastisk og meget særpræget lys, når vinden hvirvler sneen rundt og pakker verden ind i fygesne, der glimter som millioner af små diamanter i solen. Jeg kørte en kort tur i byen, og ventede næsten 15 minutter foran Jans arbejde, for jeg mente, at det ville være lettere at gå op ad vores trappe, hvis jeg fulgtes med Jan, som kunne give mig lidt moralsk støtte. Vi kørte ned til havnen inden vi drog hjem, og på den nye is på havnen lå resterne af nogle sæler, som mågerne holdt ædegilde ved. Der var fest og glade dage, og der var rift om de blodige rester, og delvist i vandet lå en død sæl parat til at blive hevet på land. Heroppe er der rigtigt mange taxaer, der har anhængertræk på vognen, ikke til en trailer, men til at trække sælen afsted med. Vi kørte bagved een, som havde fanget og skudt nogle sæler, som skulle fragtes hjem med taxa. Hvis du tæller efter, skulle du gerne nå op til 5 sæler efter denne taxa. Der er ikke meget tilbage af dagen og de sidste rester vil jeg bruge på et par strømper, som Sara tvang/lokkede/plagede/bad mig til at strikke til hende.. Hun truede med at tage mine fra mig, og med mine svindende kræfter, må jeg hellere mane mig op, så jeg ikke skal kæmpe mod en Nordisk mester i Taekwondo om et par hjemmestrikkede strømper, -til gengæld vil jeg måske forbløde hurtigt og effektivt, hvis... nej, jeg må hellere få strikket et par specielt til hende.

4 kommentarer:

 1. Kære Dorthe. Jeg synes det er flotte billeder, som fastholder og videregiver en stemning. Og dine ord medregnet, så er der et stort håb om, at jern virkelig er godt for meget og mange. - Knus til jer alle. Faster K.

  SvarSlet
 2. Her har vi også træk på taxaerne.Trailere er strengt FORBUDT det er til cykler og barnevognsstativer. Gad vide hvad folk ville sige til at jeg kom fræsende med fem døde sæler spændt efter merceren op gennem byen:-)

  Hvis nogen havde spurgt mig om der er taxaer i Grønland havde jeg svaret: Nejda, byerne er alt for små,men måske et par stykker i Nuuk.Og så tager du fusen på mig med dette superskønne billede.

  SvarSlet
 3. Dortheivalo; alle de seneste dage har jeg bare haft det så skidt, og desforuden har Rimkogerens og mit netværk givet sjove oplevelser, hmm!!! Nu skulle vi være fit for fight netmæssigt, men den holder sgu' ikke...

  Vi når alligevel at følge dig og dine - og selv lægge ind, plus følge mange andre tilmed :-D Sørg godt for alle dine kære, OK?

  SvarSlet
 4. Hæ hæ Gitte, hvor gad jeg godt se og især høre de bemærkninger der ville komme, hvis du kom kørende med et par fuldvoksne sæler efter din vogn og med dit strikketøj i en blomstret pose på bagsædet. Anjoe, jeg håber, at du har fået det bedre. Jeg har til gengæld ikke mere plads på min blog, så jeg er lidt på spanden.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.