lørdag den 13. oktober 2007

Så blev jeg færdig med Kim Leines bog "Kalak" i går. Jeg tror, at Kim skal være glad for at jeg ikke er boganmelder. Læs min mening her. Jan og jeg detog i et exelkursus i dag (gennem aftenskolen) , og hvis det ikke var fordi vi alle 4 er inviteret i morgen, skulle vi afsted igen. Selvom det kun var fra kl.10-16 fik vi meget ud af det. Efter kurset slog Jan sig ned i sofaen og så fodbold, mens jeg tog ud og sejle. Havet var uroligt sydover, så jeg vendte jollen efter 5 kvarter og sejlede nordpå, hvor jeg fiskede. I løbet af meget kort tid (under 1 time) var kurven fuldstændig fuld, og jeg kørte al fiskekødet igennem kødhakkern, så nu har vi ihvertfald 10 poser fiskefars parat til at lave fiskefrikadeller af. I næste uge, har vi efterårsferie, og jeg håber på sejlvejr og flere torsk og rødfisk.

1 kommentar:

 1. Læste i aftes, i mit fagblad denne kommentar og kom så til at tænke på dig..

  Af Marie Primdahl Veng, sygeplejestuderende Blad nr. 21/2007

  Manglende hjælp ikke omtalt
  Kommentar til anmeldelsen "Nedtur i Grønland" af bogen "Kalak" i Sygeplejersken nr. 19/2007.

  Jeg har lige læst det nye Sygeplejersken igennem, og jeg læste anmeldelsen af Kim Leines erindringsroman "Kalak." Jeg var interesseret, da jeg selv i øjeblikket befinder mig i Østgrønland og i den forbindelse har læst bogen.

  Jeg blev meget overrasket over, at hovedbudskabet i bogen overhovedet ikke fremgår i anmeldelsen. Nemlig at Kim havde et medicinmisbrug igennem en årrække, mens han arbejdede på de danske og grønlandske hospitaler og sygeplejestationer. Pointen i bogen er, ud fra mit synspunkt, at gøre opmærksom på, hvor lidt hjælp der er at hente fra sundhedsvæsenet som medicinmisbruger, selvom man arbejder inden for samme instans. Det er ærgerligt, at en ærlig erindringsroman som Kalak med et emne, som ellers er tabubelagt, ikke får den korrekte omtale.

  Marie Primdahl Veng er 7.-semester-studerende på Sygeplejerskeuddannelsen i Århus.


  Den anmeldelse Marie P. Veng hentyder til kan læses her:

  http://www.sygeplejersken.dk/sygeplejersken/default.asp?intArticleID=15930&menu=195009

  Det skal lige siges, at jeg har ikke selv læst bogen, og at det sådan bare var fordi, jeg havde læst din kommentar til bogen...

  Onsdag aften sender
  DR1 Dokumentaren, et program, der hedder "Flugten fra Grønland", ved ikke om det sendes hos jer.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.