mandag den 17. juni 2013

Gåseøjne i ikke-formfast bomuld

I går blev jeg færdig med at strikke “gåseøjne”.

Jeg opdagede da jeg var kommet et godt stykke igang med bagstykket/rygstykket at jeg helt havde misforstået konceptet med skuldersammenstrikningen, men jeg ignorede det og besluttede mig for bare at ville sy skuldrene sammen.

Da jeg var færdig iflg opskriften prøvede jeg undertrøjen/vesten og kom i tanke om den pagt som alverdens kvinder åbenbart har besluttet sig for at indgå, – at det er grimt og forfærdeligt med slappe, slatne på undersiden af overarmene og så samlede jeg masker op til korte ærmer og strikkede ærmer i for at skjule vores allesammens skam (jajaja.. jeg ved godt at det er noget pjat, noget vrøvl og hvad kan jeg ellers finde på at sige, men vinkearme, er altså bare ingens stolthed og gør vi ikke alle sammen bevidst eller ubevidst noget for enten at fremhæve eller skjule)

Så langt så godt.

Jeg prøvede den igen og syntes så pludseligt ikke at den så færdig med i hals og nakke/ryg og hæklede derfor musetakker om hele halsåbningen og for at gøre det mere færdigt fik ærmene også en omgang og så sad den da også bare lige i skabet.

Den sad flot tæt, til uden at fremhæve eller skjule og jeg var slemt stolt.

Ifølge bandarolen kunne den vaskes i vaskemaskinen på hele 60 grader og da garnet har ligget alle mulige og umulige steder igennem et helt år fik den alt, hvad den kunnne trække i vaskemaskinens 60 graderes program og jeg var spændt som et lille barn på at få den ud og lagt til tørre, så du kan nok forestille dig, hvor ærgerlig jeg blev da jeg hev blusen ud og så at den var strukket fuldstændigt og aldeles ud af facon, – var bred og maskerne hang i deres yderste hårde fibre.

Hvis nogen havde bedt mig om at græde, havde jeg sat mig på gulvet og grædt store, trætte tårer.

Jeg forsøgte at strække den lidt i facon og lidt hjalp det og da den var tør, tog jeg den på, men garnet giver sig, udvider sig og nu er blusen uformelig og ligner ikke det den skulle.

Et var, at farven var en skævert i forhold til hvad jeg synes er pænt, men jeg kunne leve med den, selvom jeg synes at den ligner en selvdød gnavers pels, der har ligge for længe i solen, men at den ikke sidder til og til og med udvider sig og bliver uformelig, dét er altså bare ærgerligt.

Har du et godt råd til hvordan man kan få bomuldsgarn til at arte sig?

Det er første gang, jeg strikker en beklædningsgenstand i bomuld.

Måske er bomuld-et for dårligt og så må jeg jo bare acceptere at min “gåseøjne” endte/ ender som karklud?

 

Opskriften er fra hæftet af Annette Danielsens “Sommerstrik” og hedder “Gåseøjne”.

Bomuld-et hedder Løve soft 8/4 100% Bomuld  (og det er hårdt som tovværk) og farven er 68 (trist hudfarve/selvdød spidsmuse pels, som har ligget i solen i 1½ måned).

Jeg ville ønske at jeg kunne få garnet til at arte sig, for så var jeg rigtig glad for t-shirten.

gøforfra

 

Og nej! Det er ikke min BH-stropper du kan se, men sportstape, som jeg har forsøgt at lindre min smertende ryg med.. Desværre kan jeg vist ikke tåle klisteret på tapen. Det klør og jeg bliver rød som en nykogt reje. Ellers var det rigtigt godt at få tapet musklerne lidt på plads.

tunua

Jeg er vild med mønsteret og hvis jeg fandt noget godt, formfast bomuld i en klar og fin farve, er jeg villig til at strikke modellen igen, kun for at have en hjemmestrikket sommerbluse.

m

5 kommentarer:

 1. I imellem får man jo nok strikket i lidt dårligere garn.....
  Og er du ked af dit bomuld, så prøv tørretumbleren.
  Mine karklude i bomuld bliver fine efter en sådanne tur....
  Og din bluse er ikke lig med mine karklude *GGG* :P:P:P

  Jeg synes den ser godt ud, men kan godt forstå din idé med en opstramning. Og det med ærmerne.....;););) Er jo mormor- så må man godt have mormorarme;) Men jeg vil også gerne have lidt ned over .

  Har selv bogen og synes mønsteret er godt( købte faktisk bogen for netop det mønster). Måske den så skal strikkes i en blanding af bomuld/uld, hvis man ikke går efter orginalgarn.
  Eller et godt håndspundet fra lageret:D
  Knus

  SvarSlet
 2. I tørretumbleren med den , det kan trække den fint sammen igen , men ærgeligt er det for det er ellers en rigtig fin bluse .

  SvarSlet
 3. Kære Dorthe - jeg ved ikke, om du har prøvet det. Men kinesiotape har hjulpet mig. Og limen er ikke nær så generende som på sportstape.
  KH, Dorte H.

  SvarSlet
 4. Hej Dprte - blusen klæder dig godt. smukt.
  Det er jo altid godt at strikke i original garnet fra opskriften....

  MVh Vibeke Pope

  SvarSlet
 5. Kære Dorthe
  Hvor er den da bare blevet fin din trøje - hvilken bog er opskriften fra?
  Jeg ved ikke om trøjen er vasket når du har den på, på billedet. Men jeg synes den sidder lige som den skal. Jeg foretrækker en bluse sidder lidt løst og ikke strammer rundt om kroppen. Synes du er kommet godt efter at sætte et ærme i. Det ville jeg helt sikkert også foretrække. Med hensyn til farven vil jeg kalde den beige/sandfarvet - og jeg kan godt lidt beige, sandfarvet m.m. Det passer jo til alt og kan piftes op med tørklæder i enhver farve.
  Så jeg er da klar til at strikke trøjen, så jeg er spændt på hvilken strikkebog den er i.
  Jeg synes ikke bomuld plejer at udvide sig, jeg synes nærmere det krymper lidt når det vaskes i vaskemaskinen. Men ville da også prøve en lille tur i tørretumbleren. Men hold godt øje med den og tag den ud og kig på den med meget jævne mellemrum.
  Hilsen Dorte

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.