mandag den 2. maj 2011

Fugle-liv

Da jeg vågned i morges, havde den hovedpine, som har martret mig hele weekenden, ikke sluppet sit tag i mit hoved. Jeg overvejede et split-sekund at blive hjemme, men jeg ved desværre også, at hvis jeg bliver hjemme, får min kollega det mere at se til.

Det blev en noget hektisk mandag og det hjalp overhovedet ikke på hovedpinen. Slet ikke, faktisk og måske snarere tværtimod.

Nu har jeg fyldt mig med piller, taget et meget langt, varmt bad, drukket så meget, at min blære er ved at sprænges, taget mig en blunder på et kort kvarter og måske med lidt god vilje, at det gør knap så ondt nu?

Jeg tør ikke sluge de migræne-piller, som jeg fik udleveret, da jeg gik til læge. De virker skræmmende på een eller anden måde, så jeg lider så stille det nu lader sig gøre og forsøger, at ignorere det værste, hvilket ikke er let.

Efter arbejdstid og inden Jan og jeg vendte hilux-en hjemad, kørte vi en tur ud mod lufthavnen for at vende dagens oplevelser med hinanden.

At sidde i den lukkede bil med de lukkede ruder og køre derud af og tale fortroligt, er indimellem godt.

Vende verden og løse dens problemer inden vi tager hjem, så vi ikke slæber dem indendøre.

Oppe på en lille fjeldkam, sad ørnen.

Den ene af dem.

For der er vist 3-4 stk. i vores umiddelbare omgivelser/natur.

sidder

Jeg ville så gerne tæt, tæt, tæt på den og fotografere den, mens den sad helt stille og poserede for mig.

Og hvis den så ville brede sit enorme vingefang ud og lette ganske langsomt, så jeg kunne nå at stille skarpt, ville jeg heller ikke klage.

Niks.

Men den er linse-ræd og lettede, såsnart jeg foldede mit zoom-objektiv ud i fuld længde og væk var den. Hmmmfrrrrr…iluften

Vidste du godt at en svane vejer dobbelt så meget som en ørn.

Godt 12 kg mod ørnens maksimum-vægt på 7..

Det vidste jeg ikke før Jan sad og læste op af een eller anden bog.

Ørnens vingefang kan blive 2,6 mtr, mens svanens “kun” bliver omkring 2,4 mtr.

Denne lille gråsisken kan ikke prale af et stort vingefang, de bliver højst 12 cm. har jeg læst, men den kan bryste sig med hurtighed og flyvefærdigheder.

gråsisken

Den kan ikke veje alverden og som du kan se, er den ikke meget større end en almindelig træ-tøjklemme. Om det er den store eller lille grå-sisken, skal jeg ikke kloge i, men du kan ved at sammenligne med dette billede, se forskellen på en hvid-og en gråsisken

tøjklemmestor

Denne her kan agere tøjklemme, hvis den gad at blive siddende indtil tøjet bliver tørt.

 

Snespurvene spiser stadig hos os og de skal være så velkomne, for de er hyggelige med deres kvidren og kalden på hinanden.

snespurv

Mågerne snakker vi ikke om.

Dem er der rigtig mange af, men heldigvis ikke på min altan.

måge

Du er nok ved at være mæt af alle de fugle-billeder jeg viser?

Jeg nyder al det dyre-liv, der er omkring mig i form af fuglene, men jeg vil prøve, at begrænse mig lidt de kommende dage.. prøve

4 kommentarer:

 1. hvis du vil høre min mening så behøver du slet ikke at begrænse din fugle billeder, det er da bare hyggeligt at læse din blog hvergang, håber da at din migræne snart går væk..

  SvarSlet
 2. Tak skal du have, Anonym og min hovedpine har det faktisk lidt bedre ovenpå alle de piller jeg stoppede ind i det

  SvarSlet
 3. 'fugletossen'03 maj, 2011 00:26

  også et "pip" herfra:
  tag du bare alle de billeder du orker og læg dem du syntes om, på din blog, for de billeder du tager, er ALTID se-værdige :-)

  Hov, der var lige et billede af én af mine 'bedsteste' venner - himlenes konge: nattoralik aka havørnen - for det er en voksen og yngledygtig ørn ka' jeg se.

  Hvilket objektiv (til din Nikon D300) har du benyttet til at tage billederne af bl.a. ørnen?

  Hvilke objektiver har du egentlig, om man må spørge?

  SvarSlet
 4. Tak skal du have "Fugletosset".

  Jeg tænker at andre måske er ved at være trætte af at komme ind på min blog og så er det stadig snespurve, hvidsiskner eller havørne der er hovedtemaet?

  Jeg har brugt min 300 mm linse til billederne denne gang og snespurvene er taget ud gennem mit snavsede vindue. Det ses heldigvis ikke.

  Udover mit 70-300mm obj. har jeg også et 85mm makro og et standard 17-85mm.

  Jeg har et stjernefilter og et polaroid-filter og 3 hukommelses-kort hvoraf det ene er storfavorit (Sandisk Exstreme III på 4 GB.

  Jeg har også to kingston kort, men de er så forbaskede langsomme, at jeg helst ikke bruger dem.De fungerer som reserve Det ene er på 4 og det andet på 8 GB.)

  Jeg tager alle mine billeder i RAW-format og justerer farver og beskærer inden jeg lægger ud på bloggen.

  Jeg øver mig i at gøre lidt mere, men jeg er ikke særligt ihærdig og synes vel i grunden også at man kan se, hvad mine billeder skal forestille uden jeg behøver at gøre mere :-)TAk for dine hyppige kommentarer.. De glæder mig, skal du vide!

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.