søndag den 27. september 2009

Konsekvent!

Jeg har været 100% konsekvent i dag med at tage uskarpe billeder. I grunden godt gået, når jeg tænker på, at nogen af dem er taget med autofokus (coolpix 620-kameraet). Men du skal ikke snydes for min mor og fars kartofler. kartofler De er blevet dyrket lige udenfor deres hoveddør i denne kasse, kasse og de blev serveret sammen med nogle lækre benløse fugle.

Vi kom til at snakke om det var bentøjet, der var løst/væk eller om det var alle ben i kroppen, der blev hentydet til i “benløse fugle”, som jo iøvrigt aldrig har set fuglekød?

Ved du det?

Men på trods af eller var det mon på grund af deres manglende størrelse, så smagte de nu godt. minikartoffel Måske smagte de godt på grund af deres historie?

Nu om dage er det jo historien bag varen, der sælger.. eller sådan noget, fortalte en klog ung mand mig i sommer. Fx. marmelade fra “ den gamle fabrik”, håndspundet uld af vilde moskus fra Kangerlussuaq, groft brød fra den roterene stenmølle og jeg skal gi’ dig.

Måske kunne min fars “firma” også sælge stort, hvis jeg markedsførte den med historier om, hvor gevirerne er fundet, hvordan han har drejet og poleret i sin kælder, og om hvor den færdige vare opbevares? hjdesign Kuglepennefirmavarer og strømpepindeholdere holdere i rensdyrgevir fra Sisimiut! 

Med min fars kuglepenne og strømpepindeholder og mine færdige t-shirt er der såmænd ellers basis for at åbne en Etsy-butik, men jeg er lidt bange og forstår ikke, det som står med småt, så der skal lige samles lidt mod (og måske hentes råd fra een, som har erfaring)

Som du forhåbentligt kan mærke ud af skærmen, havde vi endnu en gang en hyggelig aften hos mine forældre, hvor min mor endnu engang kunne lave et festmåltid,- denne gang ud af et par fugle uden ben, og middagen blev afsluttet med æbler, æblekage der er vokset op foran deres sommerhus i Nordøstjylland, og sendt herop i en kasse med skib.

Nu er klokken blevet sengetid, og jeg har ikke fået strikket på sjalet, sådan som jeg lovede mig selv, at jeg ville.

Til gengæld fik jeg taget nogle flere uskarpe billeder, også af det tynde slør af nordlys der bølgede mellem stjernerne, n1n2n3 og det hele tæller jo i det store regnskab, hvis jeg skal gøre op om det var en god weekend. Dét blev det.

TAK!

P.S I morgen pudser jeg mine briller, sigter på det, som jeg vil fotografere og stiller skarpt inden jeg trykker ned på udløser-knappen. Kanske, at der kommer skarpere billeder ud af dét?!

4 kommentarer:

 1. Jeg trænger øjensynlig også til at få pudset brillerne, for jeg kan ikke se, at dine billeder af kartoflerne er synderlig uskarpe. De er til gengæld så gode, at man nærmest kan smage kartoflerne, uhm. Nye kartofler er simpelthen slik. Dine billeder af nordlyset er også fantastiske, det gør intet, at de ikke er skarpe. Og jeg melder mig i køen til at købe en kuglepen og nogle strømpepindeholdere, når du laver en Etsy-butik.
  Jeg nyder dine billeder, når jeg nu ikke selv er i Grønland.
  God uge.
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Naaah.. Lisbeth, mine billeder ville ikke kunne tåle forstørring eller nærmere granskning. Jeg må tage mig sammen og se, hvad det der Etsy-noget er for noget

  SvarSlet
 3. Utrolig mange pæne mennesker har sommerhus i det nordøstjyske. Jeg laver lige et indlæg på min blog med en udsigt fra det sommerhus som jeg kender bedst;-)

  SvarSlet
 4. Ham Aataa der, er da vist ved at være helt selvforsynet med egen avl. Synd at I ikke kan smage de fantastiske cherrytomater, der gror oppe ved det nordøstjyske sommerparadis. Vi lavede også den hemmelige Folmers æblekage af nogle af de mange saftige æbler vi plukkede fra æbleplantagen i det nordøstjyske. Uuhmm.. mamat.
  Hils nu the kartoffelavlerwoman og hendes mand.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.