søndag den 24. august 2008

Midtvejskrise

(Undskyld farfar, men dette indlæg handler altså om strik!) Jeg fik startet på et domino-halstørklæde ..tja, det vil sige: jeg fik startet på een firkant og måtte så give op, for jeg forstod ganske enkelt ikke opskriften. Det er halstørklædet i Vivian Høxbros Dominostrik på side 32 og 33 som jeg gik kold i. Skal jeg mon starte med at strikke 7 firkanter og så strikke dem sammen eller skal jeg strikke firkanterne sammen med den første firkant startende i venstre side og gøre et eller andet, som bringer mig frem til sidste og syvende firkant i højre side. Jeg fatter det bare ikke! Hmm.. i mangel på succes, hentede jeg så en hæklenål og noget garn for at hækle en "Anne", som jeg har spottet her, og som jeg forestillede mig kunne være flot at hængende om min hals og perfekt til at skjule dobbelthagerne med, men det gik endnu mere i ged end domino-halstørklædet (jeg så det i knaldrødt i Blokhus i Bingen og forelskede mig bare hovedkuls) , så i nedtrykt sindstilstand og med fare for en strikkekrise, hentede jeg noget gammelt grønt silketweedgarn, som jeg har haft liggende længe og som jeg ikke har vidst hvad jeg skal bruge til. Den bliver noget tungere i udtrykket end den første jeg lavede, men ærligt talt er jeg lidt træt af at strikke på den nu, og glæder mig over at jeg kun mangler 1½ ærme og sammenstrikningen. Der er dømt lidt krise med fare for strikkeblokering, så jeg skal tænke lidt fremad og finde ud af domino-halstørklædet og meget gerne Anne (som jeg også har skaffet opskriften på) også..

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Uden at kende opskriften eller tørklædet kunne jeg forestille mig at du efter at have strikket den første firkant skal samle x antal kantmasker op på den firkant og slå samme antal op med strikkeopslagning se: http://www.viv.dk/Opskrifter/opskrift.htm
  herved får du de to nye kanter som du strikker ud fra på firkant nr 2. Du vælger jo selv hvilke kanter du tager op fra og hvis du får et "hak" ned i strikketøjet med to firkanter på hver side kan du samle masker op på 2 sider istedet for en. Hvis det passer bedre i møstret at slå op med strikkeopslagningen inden du samler kanter op, så er det også en mulighed. Jeg har lært S-opslagningen og domimostrik ud fra den nævnte hjemmeside- ved at printe nogle af Vivians instruktioner ud- og kanten man får ved S-opslagningen er meget nem at ytage masker op i bagefter.
  Håber du kan bruge noget af det- og at det er forståeligt :-)

  SvarSlet
 2. Hej Ellen Katrine. Jeg vil forsøge mig igen, for tørklædeet vil jeg bare gerne prøve at strikke. Det er rigtigt flot IRL. Indtil videre tak

  SvarSlet
 3. Kære Dorthe, Jeg tænker at du mener den der hedder Stola, tæppe eller tørklæde i overskriften? Den er i hvert fald meget smuk. Som jeg ser det skal du strikke "paneler" (se tegning nederst til højre på side 33, der kan du se panelnummeringen) Først strikker du Panel Nr. 1 der består af en firkant og en trekant. Derefter strikker du Panel Nr. 2: Først en firkant for sig selv, derefter samler du masker op fra denne firkant og første firkant i Panel Nr. 1. Sådan strikker du Panel Nr. 1 - 8. Resten af tørklædet består af gentagelser af Panel Nr. 8. Håber ikke forklaringen blev for overpædagogisk?
  Kærlig hilsen, Susanne K, Lellinge

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.