onsdag den 20. august 2008

Grønlandsk / grønlands-post

Grønlandsk post/grønlandspost...Var der een, der spurgte om, hvad var. Det er en stedsegrøn busk med stærkt aromatisk duftende blomster, og bladene er ligeledes også meget stærkt duftende. De kan anvendes i meget madlavning, til te og ikke mindst til en herlig kryddersnaps. Den skulle efter sigende have en antiseptisk virkning og derfor velegnet at brygge te af, når man er forkølet...siger de. Smagen kan lynhurtig blive besk og bitter, så der skal ikke bruges for meget og det må ikke trække for længe. Det er en dejlig krydderurt til især rensdyr, og snapsen er også god. Jeg kan ikke selv lide at drikke te udelukkende lavet på Grønlandsk post, men synes det smager rigtigt godt blandet i en sort te. Der er lidt at læse om den her og her og billede af den her og jeg har nævnt den tidligere her..

6 kommentarer:

 1. Det var dejligt at få noget information om grønlandsk post. Vi købte en pose af en mand, da vi var i Sisimiut. Har lavet snaps (smager skønt) af den og brugt den i en ret med rensdyrkød.
  Og det var jo ikke helt forkert.
  mvh
  Grethe Ravn

  SvarSlet
 2. Grethe Ravn: Det glæder mig, at I har kunnet bruge det lidt information, som jeg har kunnet give. Man kan forøvrigt også lave te af grønlandsposten eller iblande den almindelig sort te.

  SvarSlet
 3. Hej

  Jeg har noget tørret grønlandspost som jeg har plukke tog taget med hjem. Jeg vil gerne lave snaps, men hvor meget skal jeg brug til hvor meget snaps? og hvor længe skal det trække?

  Vh Siri

  SvarSlet
 4. Hej. Jeg leder efter de samme oplysninger som Siri ovenfor, men kan ikke finde svar: Hvor meget Grønlandspost skal puttes i hvor meget snaps, og hvor længe skal det trække?
  Mvh Lars Gudmund

  SvarSlet
 5. Er der en Bjesk drikker tilstede, der kan være behjælpelig med opskriften på, hvordan bjesken laves af Ledum groenlandicum? Trækketid, mængden af blade - gl. eller nye,- og evt. efter-lagrings tid.

  Mvh. og på forhånd Tak for tippet
  James

  SvarSlet
 6. Hvad er en god opskrift på snaps med grænlandspost og hvor længe skal den trække?

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.