mandag den 4. august 2008

Den første gang

Kan du huske den første gang?? Der er altid en første gang til alting; det første møde, den første samtale, det første kys, og heroppe fejrer (eller måske rettere: fejrede) man altid første gang. Det første halve år, den første tand, de første skridt, det første ord, første skoledag, ..den første rype, den første sæl..I dag skød Jan sin første sæl. Det har aldrig rigtigt sagt ham noget at tage med mig på sæljagt. Man står i en jolle, hvor grunden under dig, altså jollen, gynger mere eller mindre, og sælen er kun oppe i ganske kort tid, nogen gange, ofte kun for at hive en mundfuld frisk luft. Prøv du at tag en dyb indånding og tag tid på,hvor lang tid det tog! Og den kommer aldrig op det samme sted igen, og det er ualmindeligt svært at regne ud, hvor og hvornår den dukker op. Naturligvis kan man gætte og de dygtige sæljægere, kan med stor sandsynlighed sige cirka hvor, og det har været nogle af grundende at sæljagt aldrig har fænget hos Jan, men med massiv indoktrinering, delvis manipulering og overtalelse har jeg lokket ham med igen og igen og interessen og lysten til at fange en sæl, er da steget, dog ikke i takt med hans tro, på at det vitterligt kunne lade sig gøre, men i dag, hvor havet lå som tyk, blød silke og næsten gik i et med himlen og der næsten var risiko for kajaksyge, greb lysten ham, og han fik ram på een.. Han har skudt utælleligt mange rensdyr, rådyr, kronvildt, havfugle, ræve, harer, grævlinge, ryper, fasaner, agerhøns, skovsnepper, moskusokser og ... og nu også en sæl og for at fejre det, "det første af altings fest", har jeg lavet god mad til ham og hjemmelavet koldskål til dessert. Han fortjener kaffe og cognac i aften. Han selv synes nærmest, det er lidt pinligt, at han først nu i en alder af 42 skyder sin første sæl, men han er jo også først lige begyndt at prøve, så jeg siger tillykke.

9 kommentarer:

 1. Stort tillykke, og sikke flot skindet er, mangler du en til at skrabe det, skal du bare sige til.
  Jagten-sæsonen er bare skudt igang, så mangler vi bare en hel masse rensdyr og moskusoksen ;o)
  Lena

  SvarSlet
 2. Tillykke, tillykke! Det er godt, at nogen holder ved "det første af altings fester" og en første sæl må være mere end grund nok.
  Det er da for øvrigt et flot eksemplar!
  Kh Karen S

  SvarSlet
 3. Kære jæger. Til lykke med den første sæl. Du ser faktisk også lidt mere "sej" ud.
  Kærlig hilsen til alle.
  Faster Krista

  SvarSlet
 4. Vil du ønske Jan tillykke fangsten,jeg er ikke kræsen men jeg tro ikke jeg kunne spise Sæl.

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Hej deroppe
  så bliver hundene osse glade
  Tillykke med fangsten
  sikke dejlig havblik
  Hilsen Phine

  SvarSlet
 7. Kære Jan og Dorthe. Tillykke med fangsten. Godt gået. Det er altså meget nemmere at fange rensdyr og lignende. Har nok selv brugt over 300 patroner på sæler i mit liv, men har aldrig fået ram på een. Det er altså en meget svær disciplin, så der er al mulig grund til den stolthed jeg lige kan ane på billedet:-).

  SvarSlet
 8. Tak til jer allesammen. Jeg er vist lige så stolt som manden selv, selvom han ikke rigtig vil vedgå sig sin stolthed. Nu ved han at det kan lade sig gøre, og jeg har fået en lige så ivrig legekammerat som mig selv. Nuan'

  SvarSlet
 9. Og så kommer Jans mor på banen. Og tro mig, jeg er den der er allermest stolt. Tillykke min dreng.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.