mandag den 4. marts 2013

Rednings-aktion før fyraften

Lige før fyraftens-tid i dag var der en storstilet rednings-aktion nede ved broen.

Lena og jeg kørte i bil, på vej hjem til os og planen var at vi ville henholdvis sy / strikke, men vores planer ændres, da vi pludseligt kunne se, at der skete en masse omkring broen, hvor både politibilen og brandbilen holdt.

Vi stoppede op og jeg havde mit kamera med, så jeg fotograferede..

13

 

En hund var gået ud på isen og isen kunne ikke bære, så den var faldet i og lå og kæmpede desperat for sit liv.

14

Brandmændene gik ud på den papirtynde is iført flydedragt og tove fastgjort om livet

10

12

og medbringede en stige, som de krabbede sig frem over isen på.. lige indtil isen brast og de to brandmænd så lå i det iskolde vand og med den tynde is om sig.

6

9

7Flydedragten gør at de holder sig flydende og de svømmede så ud til hunden,

 

8

3

4

5

der i mellemtiden ikke rørte på sig mere, men brandmændene fortsatte ud til den, fik bundet et reb om den og fik den bugseret ind til den is, som kunne bære, hvor den blev hevet op.

1

15

Om der var nogen genoplivningsforsøg, kan jeg ikke sige noget om, men brandmændene fik da i det mindste øvet sig i at gå ud på tynd is for at bjærge ulykkestedte.

16

 

2

 

Desværre dødede hunden inden brandfolkene overhovedet nåede ud til den, selvom de var hurtige og effektive.

De virkede utroligt rutinerede, trænede og dygtige, som altid, men jeg er stadig glad for at det ikke var et lille barn eller for den sags skyld et menneske, som lå dernede i det kolde vand og kæmpede.

2 kommentarer:

  1. Hvor ER jeg glad for at se, at brandfolkene gør det for en hund! Synd, at det ikke gik hurtigt nok, men det er nok næsten umuligt. Nedkøling går jo stærkt. Stakkels hun. Og som du siger - godt det ikke var et lille barn, fx.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var synd for hunden, men tingene skal jo sættes i perspektiv en gang i mellem. Jeg havde selvfølgelig håbet at brandmændene havde haft held med at få hunden op i live

      Slet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.