onsdag den 17. juli 2013

Og lige om lidt er vi også en anelse forfløjne

Allerede om under en uge flyver vi hjem igen

skarver

og det føles næsten slet ikke som om vi har været her.

Tiden er fløjet afsted.

Jeg synes, at dagene har været optagede og der har ikke været plads til at kede sig. Overhovedet ikke.

 

Det kan både være godt og skidt.

 

I dag vælger jeg, at det skal være godt.

Bare godt, men i går nåede jeg at ærgre mig uendeligt over, at jeg stort set ikke har haft kameraet oppe af tasken, ikke havde fået strikket mere end ca 5 cm på en lille vest (jeg er færdig med “gåseøjne” i Garnudsalgs bomuld/uld, men har ikke fået fotograferet og dokumenteret) og næsten hver dag har vi skulle sætte alarm til om morgenen, for at kunne nå ud til aftaler og gøremål, men i dag, har jeg taget ja-hatten på og valgt at tænke, at det er godt.

 

Tænk, hvis vi sad og ikke anede hvad vi skulle få tiden til at gå med.

At vi slog tiden ihjel med ligegyldigheder kun for at få tiden til at gå, men sådan er det nemlig ikke.

Vi er ude hver dag.

Vi er inviteret ud til dejlige mennesker, som gør alt godt for os og giver os gode minder og oplevelser med, ikke bare til vinteren, men mange år frem. 

Vi har været ude hos Snuffis far og mor, hvor vi fik sommermad af den slags, som gør at jeg ville ønske at det var sommer året rundt og at alle jordbær smagte, som dem vi fik, gjorde og at jeg ikke var nødt til at købe dem i en pose i fryseboksen hjemme i Sisimiut eller give 35-50 kr. for 8½ rådne stykker.

jordbær

Snuffi blev ikke fotograferet, men det blev hans katteven, Walter, som er een af de mest kælne katte jeg længe har set.

Sara har i over et år plaget om at få en kat og hun øvede sig gevaldigt i at have en kælekat i Walter.. og opdagede at hun slet ikke kan tåle kat. Øv øv, men godt at hun fandt ud af det inden hun nåede at få en kat, som hun knyttede sig til og så skulle af med igen.

walter

 

Jan har været med sin ungdomsven ude en tidlig morgen

morgenjagt

på jagt, hvor der blev skudt et hul i den danske luft og opdateret hverdags-liv og oplevelser siden sidst.

Det havde været så godt, selvom hullet i luften var lidt ærgerligt.

sdh

Han har været ude hos en anden ven, hvor de sidste par års nyheder blev endevendt, mens jeg bagte en kage, som skulle spises i det dejlige selskab, som Faster K og Onkel E altid udgør og så har vi ikke mindst været ude og sejle i en rigtig sejlbåd.

andresejlere

Jan og Laura er vilde med det, mens jeg er voldsomt bange for at kæntre og alle mine instinkter skriger på hjælp, for jeg er jo overhovedet ikke vant til at Tampaxen derhjemme lægger med bunden næsten i vejret, men indimellem glemte jeg at være bange

landkrabben

og kom til at nyde saltvandsduftenen, bølgerne, den friske luft og det gode selskab.

rorgænger

Og ja! Horisonten er vildt skæv, men det kommer sig af, at båden lægger sig ..

Efter sejlturen blev vi indbudt til det fineste mad hos Kaptajnen og kahytsjomfruen og jeg skal love for at det var godt. Maden blev ikke dårligere af det dejlige, gæstfrie selskab vi var i og som var svært at løsrive sig fra.

forret

perfektgrillet

dessert

 

Inden jeg kommer helt fra det, vil jeg også lige komme med en lille anbefaling.

Altså udover at jeg kan anbefale at holde ferie i det hele taget, så vil jeg da også lige anbefale Hvalpsund Færgekros fine arrangement, som løber af stablen år efter år efter år.

De stiller hvert år et stort, fint telt op og hver torsdag i juli måned bliver der spillet lækkert jazz-musik.

1233a44a55a

Jeg sad dog og blev en smule forundret over at nogen kunne finde på at købe drikkevarer og mad og bringe det med ind i teltet, når nu det var til salg i teltet også og blev solgt af arrangørerne. Alt andet er gratis, så..

Der er ingen entre og musikken er gratis, så det mindste man kan gøre, er, efter min mening at købe pølsen i teltet istedet for at købe den i pølsevognen, men hvad ved jeg om skik og brug i sådanne sammenhænge.

Jeg kan forøvrigt hilse og sige at kaffen var god, varm og til den billige sum af 5 kr. og der er båd øl og vin til salg, hvis man hellere vil dét og hvis vejret er til det.

Skulle du få lyst til en sving-om, så er der dansemulighed og nej, jeg får intet for at reklamere for arrangementet og de aner end ikke at jeg har været der sidste torsdag.

Det er torsdag i morgen og så spiller jazzen igen og programmet for sommer-jazzen finder du her

 

Samuel samuel

spiller dog stadig hver aften kl. 21 et par toner på sin cornet nede ved lystbådehavnen foran Marinaen, så solen kan fredeligt til ro og det er også både hyggeligt og stemningsfuldt, så der mangles ikke udendørsmusik her i Hvalpsund, men jeg mangler tid til at nyde det altsammen.

imodlys

 

 

“Jan! få nu det kamerat fjernet! ”

surekone

buketrose

67891011sommerfugl

solnedgang

Om mindre end en uge letter vores flyver og flyver os hjem igen, men hvis sandheden skal frem, kunne jeg godt bruge en uge eller mere, mere, men hjemme venter hytten og jollen, hjemme venter mit sofahjørne og hjemme venter resten af min sommerferie tålmodigt på mig, så jeg skal ikke klage.. ret meget.

 

 

p.s Om natten læser jeg “og bjergene gav genlyd”. Jeg læser med vilje langsomt, for bogen er allered så god at jeg ikke vil have at den ender. Den skal strækkes og nydes langsomt.

Har du læst den??

2 kommentarer:

 1. Dejlig ~ Dejligt ~ Dejligt. Sådan er ferie osse.
  Jeg ønsker jer en god tur Nordpå og stadig God ferie deroppe :o)
  Sikke fine billeder og ikke mindst de skrevne ord om at være ferie ramt.

  Mange Hilsner fra en ferie ramt,
  Bente ( DK )

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.