fredag den 26. juli 2013

Kage-minde

Den sidste sommer, som vi holdt i Danmark, hvor farmor stadig levede, lavede hun et par gange madeleinekager til os, drysset rundthåndet med flourmelis og serveret lune til en kop kaffe.

Det er underligt, som jeg husker de små franske kager, for farmor lavede så mange andre sager til os.

Måske fordi hun selv var ret glad for de små luftige og friskt-smagende kager, som er hurtige at lave og ikke kræver så forfærdeligt store armbevægelser?

 

Denne sommer fandt jeg opskriften i een af hendes opskriftsbøger og lavede en portion og det endda i hendes madeleine form.

De blev gode og fine er de jo også med deres muslinge-facon.

 

Jeg har ledt efter en form, men fandt kun een med en, masse andre “figurer” i også foruden de 6 små madeleineforme i.

Det er ikke helt det samme og jeg vil gerne lave dem store og jeg har nu været nettet rundt for at finde en form med store madeleinesforme i og jeg er skal nok finde een, men indtil da laver jeg da bare madeleinerne små og med underlige former som hjerte, bamse og runde, for smagen er den samme, men som alle ved, spiser vi jo med øjnene først.

I aften skal aftenkaffen ledsages af nybagte madeleines, hvor opskriften er fra min nyindkøbte “ Kanelsnegle og krudtugler”

(undskyld billedkvaliteten)

d5b00782f63811e2a96022000a1fd150_6

1 kommentar:

  1. Tak for din dejlige blog. Nyder især dine fotos fra Grønland. Jeg kunne huske at have set en Madeleine form på en netside og det er hos "Kunst og Køkkentøj" aka www.kunstogkokkentoj.dk, de har en form til 12 kager a 8 cm. Måske det er det du søger.

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.