torsdag den 21. februar 2008

De røde sko

I flere måneder (siden starten af november) har jeg gået og kikket på et par sko. Jeg syntes i grunden, at de er fuldstændig upraktiske i alle henseender: hælen er for høj og farven passer ikke til ret meget tøj og hele min skohistorie svarer vel til, at nogle kvinder forelsker sig i en mand, der både drikker, ryger, bander,slår, lyver, som er usoigneret, er utro, ikke hjælper til i hjemmet, lider af ludomani, ødsler med pengene, glemmer din fødselsdag og som familien ikke kan lide, men som iøvrigt er dødcharmerende. Hvad nytter det at fortælle den forelskede kvinde, at hun har fortjent bedre? Det er nok derhen af med mine nye sko...Hmm.. men til hverdag går jeg kun og udelukkende kun i MBT sko og sandaler, men i morgen skal jeg til kvinde-komsammen, og dét er grund og årsag nok for mig til at købe de røde sko. De var (heldigvis) billige,- meget billige, så jeg skal ikke ærgre mig for meget. Jeg har aldrig ejet sko med så høje hæle før, og slet ikke i så fræk en farve..som på dårlige dage kan betegnes som vulgære og på gode dage som klassiske. Nissesko?! Om det var denne snefane på tagudhænget på Butik Inuk , der lokkede mig ind og nedbrød min sunde fornuft, skal jeg lade være usagt.Det er ikke det eneste sted her i byen, hvor der er meget sne på taget. På taget af Bygge og Anlægsskolen ligger der også meterhøje bunker sne, som nogen folk var igang med at skovle væk. Det så sjovt ud med al det sne, men det er sikkert også hårdt for tagkonstruktionen med al den tunge sne?! Farven på dagen i modsætning til mine nye sko, vekslede mellem solskin med lav sol og dis. Det var som sædvanligt flot og fascinerende. Jeg kørte, som jeg plejer ud til min yndlingsudsigt ude i sydkvarteret, for at se havet og nyde udsigten til det åbne hav. I virkeligheden burde jeg bo derude, for jeg kan ikke undvære den udsigt. Jeg MÅ bare derud hver dag for at se havet den vej. Vi har en god og flot udsigt fra hvor vi bor både ud til havet mod nordves og direkte til indladet mod Kællingehætten, så jeg er et skarn, der klager. Jan skulle købe nogle nye hundehalsbånd, så jeg greb chancen og tiden til, at fotografere hovedvejen fra en anden vinkel end jeg normalt ser den i.
Men I skal altså lige have et par billeder mere af havet set fra min yndlingsvinkel:

7 kommentarer:

 1. Du ser garanteret hammer godt ud i de røde sko, mor dig godt :)

  SvarSlet
 2. Tja, jeg synes nu nærmest at de er super duper knaldhamrende flotte de sko. Mor dig godt og brug dem flittigt.
  Men MBT er nu heller ikke værst, det er bare en helt anden verden

  SvarSlet
 3. Det var sgu da også på tide du fik noget pænt på fødderne. Godt at se, at det går den rigtige vej. Dine MBT'er og andet helsefodtøj er nu ikke specielt pænt eller feminint, selvom de nok er praktiske. Supersejt. Jeg er sikker på at du bliver glad for og af dine sko.

  SvarSlet
 4. Tillykke med dine nye sko - dem bliver du sikkert glad for.

  Din "skohistorie" viser dog, synes undertegnede ryger, en interessant holdning. Nemlig at det at være ryger bliver slået i hartkorn med at være en usoigneret, fordrukken, utro, spilleliderlig, økonomisk uansvarlig og løgnagtig voldsmand.

  Barske ord i februar, men du står vel næppe alene med dem. Ikke desto mindre forekommer holdningen lidt skinger og "religiøs", og minder i forbløffende grad om måden hvorpå f.eks. kirken gennem nogle hundrede år har solgt arvesølvet og budskabet, nemlig via: Frygt, overtro og intolerance.

  Kunne det mon tænkes, at der findes rygere som ikke kan leve op til dit portræt ;.) ?

  Mvh./Jeronimus

  SvarSlet
 5. Kære rygende Jeronimus..Jeg er selv festlig festryger, og da der ofte er fest omkring mig, hvor der bliver indtaget alkohol og mit sprog desværre indeholder for mange bandeord, sker det endda tit at jeg står indhyllet i røg..men nej, rygere skal ikke slås i hartkort med voldsmænd, ligesom der findes soignerede voldsmænd og ikkerygende alkoholikere, ligesom der findes bandende ægteskabsbrydere og der sikkert findes ludomaner, der aldrig drikker alkohol..Jeg prøvede såmænd bare at fremstille en personage med alle de karakteregenskaber en mor nødigt ville se samlet i sin datters nye kæreste, og det var såmænd også lidt i sjov..Det var det så bare ikke for dig.

  SvarSlet
 6. Flotte sko. Og dejlige flotte billeder fra Grønland. Jeg nyder dine naturbilleder, og kan godt forstå, at du må se havet hver dag, hvor er du heldig.
  Men I har det godt nok koldt i denne vinter. Vi har knapt haft vinter, og nu er det forår, med 7-8 graders varme og et væld af vintergækker/erantis, krokus, tulipaner og påskeliljer er godt på vej. Hav en god week-end.
  Lisbeth

  SvarSlet
 7. Den som kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorligt han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt Piet Hein.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.