lørdag den 19. oktober 2013

Efterårsferie med blandet indhold

Torsdag og fredag havde jeg som sagt efterårsferie; forlænget weekend om du vil og Jan og jeg sejlede allerede onsdag eftermiddag ind til hytten.

Ingen af pigerne vil med, selvom de får tilbuddet hver gang og så kan de da få lov at slippe.

De synes at det er kedeligt at være i hytten, for der er hverken elektricitet, internet, facebook, mobiltelefoni eller andet underholdende og ergo er det kedeligt i deres verden.

Jeg håber at de engang (igen) vil begynde at synes at det er dejligt, afslappende og givende at tage med ud i naturen, men indtil da må de så lade sig underholde af elektronikken.

Vi sejlede i det smukkeste vejr

s1s2

s3

s4

 

og fjeldene spejlede sig i havet og vi medbrangte et “vitrine”-skab (hedder sådan et skab sådan?),

morgenhygge

 

nogle billeder i ramme og håbet om afslapning.

bill

underkøjen

Jeg vil have et par billeder mere med ind af folk, som jeg holder af og et gardin til det lile vindue i døren og så skal der ikke puttes mere ind i hytten.

Der er allerede så rigeligt og der må for ingenting blive overfyldt eller proppet derinde.

 

Rensdyrjagtsæsonen er jo stoppet i tirsdags d. 15. oktober, så de lange gåture behøvede vi ikke spekulere så meget i, så vi havde også medbragt god mad og æg til morgenkaffen. Luksus at spise æg, når de skal transporteres i en åben jolle med fare for at der kommer bølger…

 

Der blev tidligt mørkt, men måske var det ikke tidligere end det plejer, men når man sidder ude i ødemarken, hvor intet kunstigt lys er, udover det vi selv skaber med olielampen eller stearinlys, synes jeg at mørket falder hurtigt og effektivt.

Jeg havde mit kamera og mit stativ med i håb om nordlys, men der var overskyet og ikke engang månen kunne trænge ordentligt igennem skylaget.

 

midtomnatten

 

Jeg satte alligevel kameraet op og tog et billede med rigtig lang lukkertid ud i mørket, kun for at se, hvordan natten ser ud, når man ikke kan se den.

Der var så stille, så stille og stilheden var på en eller anden måde omfavnende på en tryg og god måde.

 

 

Om morgenen gik vi en lille tur op i fjeldet for at se efter ryper og harer.

De må gerne skydes endnu, men det var mere end almindeligt svært at få øje på dem.

Fjeldet er, i højden, dækket af sne og både ryper og harer er godt kamufleret nu.

En enkelt hare fik jeg skudt og så gik vi ned igen til hytten, hvor jeg fik først en halv time på det ene øje og så en halv time på det andet.

 

pmskævhoriont

(Horisonten er skæv, men du får billedet alligevel)

 

Elven er lige så stille ved at fryse til, så dens brusen er mindre larmende end ellers og stilheden var nærmest rungende om aftenen, hvor ikke en vind rørte sig og lod fjorden stille.

Meget sent om aftenen rullede fugtige tågebanker stille og lydlyst ind og ud af fjorden, lagde sig over fjeldet, rullede tilbage og vendte så ned om os igen og de fortsatte tidligt om morgenen med deres kolde ånde, men det klarede op og solen brød igennem.

koldttåge

tåge

Jeg får genlæst Jørn Riels skrøner for 117 gang og kan more mig, forundres, glædes og grine af dem igen og igen og igen. Jeg tror aldrig at jeg bliver træt af skrønerne og finder hver gang et ord, en sætning, en personbeskrivelse frem at more mig over.

 

Vi havde jo tiden fredag formiddag, så jeg gjorde hytten ordentligt ren, skiftede sengetøj, fejede, tørrede af og nussede, inden vi tog hjem i går.

hjemme

bagstenen

 

hovedrengøring

hytteliv

Vandet var så roligt, så blankt og så fuldstændigt stille, at det nogen gange føltes som om vi lå stille, men vi kom hurtigere hjem end vi plejer.

 

 

Vi ville gerne hjem og høre Laura spille og synge til “Åben scene”, som jo foregår hver måned på Taseralik og hvor mikrofonen er frit tilgængelig for enhver, som skulle have lyst til at underholde.

laura

Det var der mange, som ville i går aftes.

1bjarneeenellerandenjacobjgarfunkelmartinnukasikki

 

Laura spillede guitar til en sang,

lauraogrolfrolfoglaura

som hendes klassekammerat skulle synge til

rolf

og bagefter spille klaver til en anden sang, som han også skulle synge til.

laurapåkeyboard

lauraspillernanook

En dejlig stemme, som jeg håber at høre mere til og senere på aftenen spillede og sang Laura igen og denne gang til en anden klassekammerat, hvor de havde valgt at synge to-stemmigt.

Det lød rigtigt dejligt, hvis du spørger mig.

 

Der er stadig masser af lørdagen tilbage, så jeg vil hanke op mig selv og sejle ud i verden, ud i solskinnet og ud og nyde den friske, skarpe efterårsluft inden den bliver for kold.

Hav en god lørdag

10 kommentarer:

 1. Ærgerligt, at vi ikke kom til at høre Laura synge, vi "flygtede" simpelthen fra et band, der spillede altfor højt og vildt - nu har jeg pr. FB hørt Laura og klassekammeraten synge - de sang til et 12 tal (y) -
  PS! Vågnede allerede kl. 05.30 p.gr.a. det dumme knæ :-(
  KH mor

  SvarSlet
  Svar
  1. De to pigers stemmer klæder bare hinanden så godt og de synger jo pragtfuldt begge to,- også hver for sig

   Slet
 2. Tak for turen og de smukkest, smukke billeder.

  Yt.

  SvarSlet
 3. Hold nu op der er smukt--- og man kan sagtens se, at det er efterår hos jer med de dæmpede farver. Ang. dine piger, så kommer det på et tidspunkt. Vores datter og svigersøn og barnebarn på 20 mdr passede vores gamle hund og huset i sidste uge da vi var ude at rejse. Det betød de ikke var til at sparke ud og datteren der ellers aldrig har interesseret sig for at være ude eller gå ture travede pludselig med barnevogn og hund hver dag de 2½ km vi kan gå lige her, hvor det er nogenlunde fladt og der er vej man kan komme frem på. Køkkenhaven blev også høstet og grønsager blev brugt i stor stil. De får pludselig øjnene op for det, der før bare var en selvfølgelighed. Skønt at I nåede at høre datteren og kammeraterne synge. Det er jo også en dejlig oplevelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber så meget at de vil med os, men jeg ved også godt at det ikke lige er så moderne at sidde sammen med sine forældre i en primitiv hytte langt væk fra civilisationen og alle dens glæder. Jeg krydser fingre for at de når til det punkt engang at de selv ønsker at komme med os.

   Slet
 4. Man bliver da lidt misundelig over "smukheden" omkring jeres hytte. Vi holder tit ferie på Færøerne, for at se familie - men Grønland har været på min ferieønskeliste nogle år, og det skal snart være. Ind til da, nyder jeg de smukke billeder på din blog. Og din datter synger så dejligt, skøn afslutning på en ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg drømmer om at komme til Færøerne og Island engang. Jeg har hørt og set billeder af, hvor utrolig en smuk natur de holder sig.. det skal jeg nå inden jeg bliver gammel... og ja: jeg synes også min Laura synger smukt og dejligt

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Det er så smukke, smukke billeder - man kan ligefrem mærke roen, når man ser på dem. Det er i sandhed et lille paradis, I har fået jer der. Og billedet af dig i vinduet er bare så livsbekræftende, man kan ikke undgå at blive i godt humør. Jeg forstår så godt, at I gerne vil derind, ofte. Og bare rolig - pigerne kommer igen. Der går nogle år, og så får det en anden betydning.
  Jeg har også set og hørt Laura og hendes klassekammerat på YouTube. Dejlige stemmer. Og så har Laura altså det smukkeste smil - det trænger helt ud gennem skærmen, varmer og lyser op!
  KH, Dorte H.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.