lørdag den 16. april 2011

To af de gode

Har du en søster?

Jeg har hele to.

To af den gode slags endda.

søstre

Det er betryggende, at have begge sine søstre indenfor rækkevidde.

Jeg ved, at rigtig mange søstre ikke kan sammen.

Har anstrengte, komplicerede og mindre gode forhold til hinanden, men jeg har været ualmindelig heldig, at have to søstre, som er nemme at holde af og være sammen med.

Det er et privilegium, at have et godt forhold til sine søskende, for når det kommer dertil, er det dem, som har fulgt dig gennem barndommen, ungdommen, voksen-dommen og alderdommen og som er dine livsvidner på godt og ondt.

Hvis de da har fulgtes med dig gennem livet.

Det er der nogen søskende, som ikke gør.

Hvis du og dine søskende har fulgtes ad, kender de formentligt jeres forældre, som du gør og har haft nogenlunde samme oplevelser som du har og ved som regel, hvorfor du reagerer, som du gør, uden du behøver at starte din livshistorie med Adam og Eva hver gang.

Hvis I har fastgroede, dårlige mønstre fra barndommen med jer med jalousi, misundelse, forskelsbehandling mm, kan det være en hæmsko at være sammen med sine søskende, tror jeg, men har I udviklet jer i nogenlunde samme takt, med selverkendelse og tilgivelse for alle de små og store ting, som søskende nu har imellem sig, er det fantastisk, at have søskende, som mine.

aliannaartut

Det er betryggende, at have dem omkring sig og indenfor rækkevidde.

5 kommentarer:

 1. Jeg kan kun være helt enig. Mine to brødre, men især min lillesøster er mine allerbedste venner.

  SvarSlet
 2. Har en ældre halvsøster, som jeg ikke ser. Årsagen er som du selv nævner mange problemer, men de er først kommet i de voksne år. Du er heldig at have et godt forhold til dine søstre.

  SvarSlet
 3. Susse: Det er berigende, at være venner med sine søskende

  Pia: Jeg kender et par stykker, som ikke kan med eller som har komplicerede og anstrengende forhold deres søskende. Det må være lidt trist

  SvarSlet
 4. Og de er så mine to + dig dejlige tøser <3
  KH mor

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.