tirsdag den 31. august 2010

Bronchemedaljer

Lena kom i går.

Helt fra Minsk i Hviderusland.

Johannes kom også.

Det var faktisk hans skyld, at Lena overhovedet var i Hviderusland, for han har været til verdensmesterskaber i Taekwon-do og Lena har været med ham.

Hun er også kassér i Grønlands Taekwon-do forbund, så det er godt, at se, hvad pengene bliver brugt til, når landsholdet rejser ud i verden og høster fine medaljer og hun skulle derfor deltage i møder for forbundet.

Pressemeddelelsen lød således:

Pressemeddelelse :

“Minsk, den 28. august 2010

Syv medaljer til Grønland ved Taekwon-Do VM

Over de fire dage, Taekwon-Do VM for veteraner og juniorer blev afviklet, formåede Grønland at kæmpe sig til i alt til to sølvmedaljer og fem bronzemedaljer.

- Vi har oplevet både plusser og minusser ved dette VM, fortæller landstræner Lauritz Heilmann - I år kunne vi ikke forsvare vores guldmedaljer, men til gengæld har vi været med helt fremme i flere discipliner end ved tidligere VM, så det er meget positivt, konkluderer landstræneren tilfreds,

På VM's sidste dagen skulle veteranernes verdensmesterskab i holdfrikamp forsvares. Det blev til en serie hårde kampe, og Grønland sluttede på en fin tredjeplads og sikrede sig dermed en bronzemedalje.

Lørdagens store overraskelse var, at det var de grønlandske veteraner, som havde den bedste dagsform i powerbreaking.

Blandt 31 konkurrenter slog og sparkede Christian Isaksen og Karl Larsen sig til henholdsvis sølv og bronze, og Johannes Reimer endte lige uden for medaljerækken.

Det gjaldt naturligvis om at vise styrke og god teknik, men derudover var konkurrencereglerne udformet, så de overmodige tabte til de udøvere, som viste en mere ydmyg tilgang til udfordringerne, og det var netop den taktik, som de grønlandske veteraner havde valgt.

Nuka Kleemann, der har været formand for Grønlands Taekwon-Do Forbund i mange år, har fulgt dette års VM, og Grønlands Idrætsforbunds formand konstaterer, at standarden ved dette VM har været markant højere end tidligere -

Det er glædeligt for sporten, men det stiller også endnu større krav til de grønlandske udøvere, når de igen skal ud og repræsentere Grønland ved mesterskaber, slutter Nuka Kleemann. “

Til pressemeddelelsen var vedhæftede disse billeder, der alle er taget af og tilhører Grønlands Taekwon-do forbund:

Et sikkert spark af Karl Larsens, som var med til at sikre de grønlandske veteranerne

De grønlandske VM landshold med medaljerne og sammen med grandmaster Meng

Et af VM's højdepunkter med hele to grønlandske medaljetagere på sejersskamlen i

Johannes kom hjem med to flotte bronchemedaljer og jeg tror, at han er tilfreds.

Jeg er tilfreds over, at de begge er kommet godt hjem og nu er indenfor rækkevidde igen og jeg behøver vel ikke engang nævne, at jeg er noget stolt over, at kende en taekwon-do-mester i verdensklasse?

ankomst

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.