mandag den 13. juli 2009

Airmail: København Danmark

Valby d. 13 juli 2009

Kære København.

Jeg har besøgt dit strøg i dag, og det slog mig, som det vrimler med turister fra alle verdens lande. Så mange mennesker!

Vi kørte med et af dine S-toge, som jeg også havde lovet yngste. Toge er der jo ingen af hjemme hos mig, så hver en lille, anderledes ting tæller med.

Vi gik forundrede rundt på Hovedbanegården, hvor vi stod af, og kiggede på de mange forskellige mennesker, hvoraf nogle af dem ikke så ud til at have det alt for godt. Vi så også nogle mennesker på gaderne, der tiggede.

Vi ville ellers ikke kigge, men kom vist til det alligevel, for tiggere har vi ingen af der, hvor vi kommer fra. Ikke så direkte tiggeri, ihvertfald. Ja, København, men jeg skammer mig altså lidt ved at indrømme det, men vi kiggede, vel gjorde vi så. Vi har mange andre og ligeså store problemer, der hvor jeg kommer fra, og de er lige så græmmende og triste, som tiggeri og menneskeligt armod, hvis ikke værre? Men det er altså ikke pænt at kigge så nysgerrigt og hæmningsløst, som jeg vist gjorde i dag, og min yngste var også forundret.

I efteråret så vi posedamer og posemænd, der sov udenfor i deres soveposer. Der er heldigvis ikke så koldt nu, så måske har de lidt bedre vilkår på denne årstid? Det håber jeg for dem.

Jeg ville så gerne have vist min yngste datter dine mange fine butikker, de fine gadebelægninger, de specielle bygninger, blandt andet Runde tårn og de dygtige gadegøglere, men vi fulgte ikke vores eget normale langsomme tempo.

Vi fulgte alle de andres, der masede, skubbede og pressede os frem i et tempo, der ligger langt væk fra vores jydsk/grønlandske, langsomme tempo.

Om det er fordi vi ikke fatter så hurtigt eller om det er fordi vi gerne vil nyde det hele i fulde drag og sindigt, roligt og adstadigt vil indtage og fordøje indtrykkene, ved jeg ikke, men farten var for hurtig, og vi fik slet ikke set og oplevet andet, end alle de svedige, skubbende mennesker, der tilsyneladende havde meget travlt med deres store kameraer og ivrige gestikuleren. De skulle nå at opleve meget på meget kort tid..tilsyneladende.

Vi gjorde vores bedste, men vi endte lige som de andre: svedige, ivrige for at finde et sted at sidde og lidt for fortravlede.

Vi forlod dit strøg og trissede hjem til svogerens rækkehus, hvor vi fuldstændigt udmattede smed os i stolen, mens vi langsomt åndede ud igen.

Jeg ville gerne have set og vist alt det som vi oplevede i oktober, hvor gader og stræder var knap så menneskefyldte og hvor tempoet var mere mig, men jeg kan jo ikke klandre dig for at få besøg her i ferien. Endda på sit højeste.

Du indbyder jo selv til besøg og gerne så mange som muligt, så i virkeligheden er det jo som det skal være.

Du ville sikkert gerne, hvis du selv kunne bestemme, med stolthed have fremvist alle dine små og store seværdigheder, men med så mange gæster drukner det i..ja, gæster.

Jeg kunne jo have slæbt datteren og manden ud i udkanten, men nu havde jeg jo lovet.

Jeg ønsker dig en fortsat god sommer og pas godt på dig selv.

Kærlig hilsen Dorthe

 

P.S: Jeg fik ikke taget et eneste billede af dit fine strøg og de andre ting, for jeg havde for travlt med at holde balancen og tempoet i mylderet.

Jeg håber, at nogle af dine mange andre gæster fik nogle gode billeder af dig for der var bestemt foto-motiver nok.

6 kommentarer:

 1. Ja, Strøget er ikke ligefrem nogen fornøjelse lige nu...
  Man kan dog prøve at gå gennem nogle af parallelgaderne i stedet - der er knap så fyldt. Kongens Have er også god (og der er jo åbnet en lillebitte Amomino-butik i en pavillon ved det ene hjørne..)

  SvarSlet
 2. Vi gik skam i mange af sidegaderne også, men vi var ikke de eneste, der havde fået den idé heller. Vi gik lidt vild og gik forbi Kongens have, men på det tidspunkt var jeg bare smadret og ville finde toget. Men så fik Sara da set strøget (og nogle af sidegaderne og kan sige: Der har jeg været)

  SvarSlet
 3. Hvor hyggeligt at du har været forbi ! :) Dejligt indlæg.

  SvarSlet
 4. Håber, I får set lidt hyggeligt herovre også. Jeg er lige kommet i tanker om, at der måske er en meget god grund til, at jeg ikke sååå tit bevæger mig ind forbi Strøget. Hvis jeg gør, har jeg min cykel lige i nærheden, så jeg kan komme væk igen!

  SvarSlet
 5. Skoent postkort fra Koebenhavn. Jeg er ogsaa vild med hovedbanegaarden, den er noget helt specielt for mig. Der fra kan jeg baade finde i Istedgade og Tivoli. :)

  SvarSlet
 6. Terese, det var hyggeligt, men trængt, at være på Strøget. Tina, hovedbanegården er faktisk også en imponerende bygning, men jeg har desværre ikke fået fotograferet. Der kommer en masse forskellige mennesker og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor de er på vej hen og hvorfra de kommer. Der må være utroligt mange livshistorier der kunne fortælles af de mange, mange mennesker, der dagligt går igennem bygningen Hovedbanegården. Måske en idé til DR?

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.