mandag den 29. oktober 2012

Gamle historie, stiger og frække holdere

Måske tager jeg helt fejl og jeg kan ikke huske, hvor eller hvem, der har bildt mig ind, at når solen stråler ned gennem skyerne, kaldes strålerne for Jakobs stige –r.

Da jeg var barn, var der 1 times kristendomsundervisning i skolen og jeg var især fascineret af de mange voldsomme, uhyggelige og ofte meget dramatiske historier, der er i det gamle testamente.

Har du haft kristendomsundervisning i skolen?

Kan du huske historien om Jakob og Esau?

Jakob, som snød sin bror og sin far, på dennes dødsleje og fik aldrig sin mor at se mere.

 

I historien vandrer Jakob afsted, utryg, fortvivlet og dybt angrende, uden hverken et sted at sove eller finde hvile, men en nat drømmer han om en stige.

Han så en kæmpestor trappe eller stige.

Og denne stige nåede lige fra stedet, hvor den sovende lå og helt op til og ind i Himmelen.

Det var en lysende stige, der nåede fra jorden til Himmelen.

Den begyndte på jorden, men den endte ikke der.

Det nederste af den stod på jorden, men det øverste var over stjernerne.

Fra den sovendes plads til de fjerne Himle var den en strålende vej.

Stigen rørte ved jorden, så engle kunne stige ned for at tjene de modløse i verden, og for at menneskers fødder let kunne nå den.

Og den holdt ikke op, før Himmelen var nået.”

Om du er troende eller ej, så kan du sikkert følge mig i, hvorfor jeg finder denne beskrivelse af solens stråler, som finder vej ned gennem hullerne i skyerne, malerisk:

På denne stige så Jakob englene stige op og stige ned – stige op for at hente velsignelsen hos Gud og stige ned med velsignelse til mennesker.

Jakobs stige stod på jorden blandt mennesker, og den nåede op til Himmelen, hvor mennesker ønsker at komme hen”.

Og rent metaforisk, meget sammenlignelig med det kors, som vi i overført (bibelsk) betydning også skulle bære rundt på, så er stigen også et kristent symbol. Det skal jeg ikke kloge yderligere i, men du kan se, hvorfra jeg har hentet de korte citater.

Og Wikipedia har også et bud på begrebet “Jakobs stige”, men hvorfra jeg har fået den tanke, at når solen stråler ned gennem et hullet sky-lag, kaldes strålerne for Jakobs stiger.

Har du også hørt det begreb om solens stråler, før?

 

I dag i frokost pause måtte jeg lige fotografere ud gennem vinduet, de stråler, som solen sendte ned.

Vinduerne er beskidte og snavsede, men pyt nu med det.. billedet så sjovere ud i sort/hvid

stige

 

Senere på dagen, da Lena og jeg var på vej tilbage fra lufthavnen, var der masser af stiger og flot så det ud.

At jeg så ikke helt har fået det fanget i storheden, kan vi hverken klandre Jakob eller andre for Smiley

jacobsstiger

 

De sidste elever skulle også lave en holder til deres mobil-telefon og så måtte jeg jo i gang igen for at vise og illustrere.

Der er jo 4 muligheder for forsider, alt efter hvordan den vendes

1

2

3

Det er Lauras iPhone, der agerer model.

Min mobil er så spraglet og farverig, at den næsten vil stjæle billedet og opmærksomheden.

 

I hemmelighed og uden at nogen har set det, har jeg lavet een til Jan også.

Der står en lummer tekst på, som jeg har fundet på nettet, kopieret dele af og lavet skrifttypen om på, printet ud, og efterfølgende dyppet en tot køkkenrulle i kaffe, som jeg har smurt over teksten, som så har tørret.

(af hensyn til dig, har jeg sløret teksten, så du ikke rødmende flygter fra bloggen) Forlegen smiley

På bagsiden har jeg (forsøgt) tegnet nogle frodige/erotisk buttede kvinder og så håber jeg, at han smiler og føler sig lidt fræk, når mobilen skal have tilført ny energi

4

5

6

 

.. og som afledning fra alt det frække, halv-og hel pornografiske, vil jeg vise dig min kaktus, som jeg fotograferede i går..Den kan vist aflede tankerne

kaktusblomstring

4 kommentarer:

 1. Du er rigtig god til at vise os flotte billeder og så kan du tilmed tegne flotte damer :) - du kan rigtig mange ting :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Majken. Frodige, nøgne damer er vist også det eneste, som jeg kan tegne nogenlunde, men jeg ville gerne være bedre til at tegne/male, men med den tid, som står til rådighed lige for øjeblikket, må jeg prioritere min tid.. ligesom alle andre.. måske engang når jeg bliver ældre, kan jeg øve mig og blive så god, at jeg selv synes, at det er OK? (Nu har jeg meldt mig til aftenskolens fotoundervisning, så på den front, kan det være, at jeg bliver så god, at jeg selv er tilfreds)
   Hav en god dag/aften

   Slet
 2. Kender ikke dine Jakobsstiger, men jeg har nogle blomster i haven som bliver kaldt det samme. De er enten blå eller hvide og breder sig lystigt, så dem holder jeg meget af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved heller ikke helt, hvor jeg har samlet den betegnelse op, henne og jeg ved faktisk ikke engang om det er en helt rigtig betegnelse eller om det bare er noget, som jeg har fundet på?
   Jeg er så glad for de mange flotte, farverige og finurlige blomster, der er at finde i danske haver, når jeg er i Danmark og som du nok har bemærket bliver der taget mange, mange billeder af dem. Heroppe har vi knap så mange og de er små og lægger tæt til jorden, så det er et orgie af blomster, føler jeg, når jeg er i Danmark

   Slet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.