torsdag den 9. december 2010

Kære Danmark

Kære Danmark

Jeg har fra flere sider hørt, at du ligger inde med en masse sne.

Jeg har hørt det fra meget pålidelige kilder.

Og jeg kan faktisk også dokumentere, at rygterne taler sandt, for jeg har set masser og atter masser af billeder af sneen, som du har raget til dig, men det behøver jeg vel ikke nødvendigvis at gøre dig opmærksom på eller hva’?

Jeg har også hørt, at der er koldt hos dig, – så koldt, at sneen bliver liggende.

Koldere end der normalt plejer at være på denne årstid.

Jeg ved udmærket godt, at der også var sne og frost på denne tid sidste år, men derfor behøver du jo ikke gentage det maridt, som mange mennesker faktisk følte, at sneen var.

Du er ikke gearet til de snemasser, som du har liggende.

Indbyggerne i dit land kører rundt i to-hjuls-trukne biler med almindelige vinterdæk og rigtig mange mennesker skal køre rigtig langt for at komme på arbejde. Det er farligt og besværligt.

Mange penge er på spil og rigtig mange penge er allerede brugt til at fjerne sneen, tabt arbejdsfortjeneste fordi folk ikke kan komme på arbejde, materielle skader i form af smadrede biler, aflyste flyafgange, forsinkede togafgange, ekstra brændsel og hvad ved jeg.

Heroppe i julemandens eget  land er vi vant til store snemængder.

Vi kører med pig-dæk allerede fra oktobermåned, har snescootere og som om det ikke er nok, har vi en masse slædehunde, som befinder sig bedst i masser af sne.

Vi har den rette påklædning til både sne og frost og vores huse er foret ekstra med isolering.

Jeg ville mene, at du burde dele lidt af din overflod af sne med os.

Som du ved, trives de fleste mennesker bedst med det, som de er vant til og vi er altså vant til masser af sne og kulde på denne årstid.

Hundene står og venter utålmodigt på at komme ud foran slæden og boltre sig og de mange snescooterejere kigger længselsfuldt på deres fine maskiner.

Børnene klager over, at de ikke får deres sædvanlige hvide december-måned og frygter en grå jul, og gamle koner sukker over, hvor svært det er, at se i mørket uden sneen til at lyse op.

Der er mørkt i forvejen heroppe, men der er endnu mørkere nu, hvor jord, asfalt og den bare klippe ligger nøgne og sluger de smuler lys vi får.

Kære Danmark.

Jeg ved, at den fine, hvide sne klæder dig utroligt godt. Dine fine skove bliver ekstra smukke med den tykke, bløde og rene sne.

Haverne ser malerisk “Morten Koch”-agtige ud og landskabet ligner smukke Walt Disney-postkort, men kunne du mon dele en smule med os heroppe i Grønland?

Bare lidt?

Rigtig mange mennesker ville blive gladere for det lys, som sneen ville give, børnene ville juble over at kunne komme ud og kure på deres kælke og kurebrædter og de gamle koner som ikke har så lysstærke øjne mere, ville også kunne færdes lidt sikrere på vej og stræde, når asfalten ikke ligger bar og sluger det søvninge dagslys vi for øjeblikket holder os.

Kunne du mon overveje, – bare lidt, at sende os en smule sne, bare et tyndt lag inden jul?

 

Kærlig hilsen Dortheivalo Sisimiut Grønland

Vi er træt af den veddvarende støvregn og folk går ikke med reflekser.

fabrikken

9 kommentarer:

 1. Kære Dortheivalo: Du må for min skyld gerne få alt den sne vi har ligggende for kors hvor er det træls.
  Jeg synes også det er meget pænere på Grønland end hernede.

  SvarSlet
 2. Ja, jeg deler også gerne af vores overflod. Det er jo den omvendte verden, vi plejer at have regn, rusk og mørke som i oplever nu. Så vi nyder det lys, sneen giver. Men der er nu nok til både jer og os!
  Det er nogle utrolig smukke udskårne genstande, du fotograferede i går.
  God december.

  SvarSlet
 3. Hvor er i kreative både når det gælder kager og hjortegevir.
  Jeg tror det er vindenes ånd du skal have fat i og bede om, at få vendt tilbage i den rigtige retning. Har du ikke noget du kan offer eller en stortromme du kan give en omgang samtidigt med du synger klagesang om regnen og manglen på refleksbrikker?

  SvarSlet
 4. Jeg er helt sikker på at mange i nord England og Skotland gerne ville sende dig deres sne. Mange skoler har veret lukket i over en uge, nogle steder er ved at løbe tør for benzin og diesel; jo, jeg tror du må få deres sne!

  SvarSlet
 5. YES, det virkede :-D! Nu har vi fået sne og frost. Godt at Danmark kom til fornuft. TAK :-) for indsatsen!

  SvarSlet
 6. Dine bønner blev hørt. Der er +7 grader her og sneen er ligeså flad som 7 dage gammel øl. Nu er det ved at ligne sig selv igen. Håber I fik en pæn slat sne.
  Knus herfra ;-)

  SvarSlet
 7. Kære Grønland.
  Nu har vi afleveret al vores sne igen. Jeg vil gerne på hele Danmarks vegne sige mange tak for lån og jeg håber at i vil få meget glæde og fornøjelse med sneen når den når frem til jer, forhåbentlig snart.

  SvarSlet
 8. Tak for jeres støtte allesammen.. det hjalp.

  Jønne: Vi siger også tak og velbekomme

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.