søndag den 5. december 2010

Inspirerende gadebilleder af Vivian Maier

Een af vores kære venner gjorde mig opmærksom på en blog.

En billed-blog, faktisk.

Een af de mest spændende fotografer og billeder jeg længe har set.

Billeder taget af en amerikansk dame, som ikke længere lever, men hvis billeder John Maloof er så generøs at dele med os.

I “Information” står der bl.a.:

Vivian Maier boede i Chicago det meste af hendes voksne liv og hun fotograferede gadelivet i byen over en periode på tyve år, frem til 1970’erne.

Maiers arbejde er imidlertid helt ukendt.

Billederne, et arkiv med op mod 40.000 negativer, dukkede op på en møbelauktion, hvor en ung fotograf købte dem, og begyndte at publicere dem på sin hjemmeside.

Der er tale om et kuriøst historisk dokument, uden tvivl, men det mest slående nok den fotografiske kvalitet, som kommer til udtryk.

Billederne er nærværende og kan give mindelser om senere så berømte fotografer som Garry Winogrand og Robert Franks arbejde fra samme periode.

Ud over dette efterladte arkiv, ved vi ikke meget om Vivian Maiers liv og levned.

Hun døde i april i år (2009). Arbejdet med at rulle historien ud foregår på John Maloofs hjemmeside om projektet, hvorfra vi har fået tilladelse til at bringe disse billeder (thanks, John!)”

Jeg siger også mange, mange tak til John.

Jeg synes, du skulle se den, for der er utroligt mange flotte, spændende og interessante billeder… lige til at blive inspireret af.. på alle mulige måder: se moden gennem flere årtier, se de flotte billeder, se livet på en anden tid.

3 kommentarer:

  1. flot og interessant, tak for at du deler videre

    SvarSlet
  2. Dorit: Jeg vil hellere end gerne dele så dejlige billeder med jer allesammen

    Barfuss: Ilaa?!

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.