onsdag den 13. juli 2011

Dag 3

I dag, tirsdag, har det ganske enkelt været så varmt, at der har været fare for varig nedsmeltning og vi kan hjembringes flydende i nogle plastik-dunke.

Gad forresten vide, om der stadig er afsætning på hvalspæk nogen steder i verden???

 

Bilens forreste højre forhjul tabte luft i går, så Jan måtte i gang med donkraft og svedperler på panden, skifte hjul.

 

Velvidende, at vi højst kunne blive til grin, kørte vi ned til nærmeste værksted, hvor vi med snøftelyde, tegnsprog og gensidig gebrokken engelsk fik vi lappet og fikset hjulet.

Godt kørende igen og med reservehjulet på rette plads, tog vi sent i eftermiddags ud til Jägersee, som ligger inde i bunden af dalen.

Vejen dertil var kort, men ualmidelig se-værdig

1

 

Den sø har de altså bare placeret rigtigt, rigtig fint.

Ved den ene bred ligger en fin restaurant,

7

8

hvor de serverer is og tiltrængte kolde sodavand-er, i søen har de søsat den mest idylliske, velopdragne, veldresserede svanefamilie,

9

der høfligt kommer og hilser

10

12

11

og rundt om søen er anlagt en fin sti, som ligger så meget i skygge af træer, at selv en sol-eksem-plaget, varm halv-grønlænder, som mig, kan holde ud at færdes ude

2

3

Når vi stoppede lidt op, var der små-kravl, der var værd, at kigge nærmere på

5

6

og i søen, som var ren og var så krystalklar, som en reklame for afspændingsmiddel for Bosch opvaskemaskiner, svømmede fisk rundt til skue og glæde for dem, som gad at glædes.

13

Spejdersøen hjemme i Sisimiut kunne godt trænge til at blive kigget lidt efter i sømmene, syn’s jeg nok, efter turen omkring Jägersee og jeg har et stående forslag om svanefamilier og afspændingsmiddel, hvis nogen vil lytte.

I morgen bliver det endnu varmere, så det bliver spændende, hvor længe vi kan stå foran supermarkedets kølediske inden  vi bliver bedt om at købe noget eller gå vores vej

(vi kikkede kun i begrænset tid på vare-udvalget i køledisken i dag. Der kom en anden dansk-talende familie, som måske havde forstået vores nølen og langsomme læsning af varedeklarationen på skummet-mælkskartonen.)

1 kommentar:

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.