lørdag den 19. april 2008

Ansigtet i de rette folder

Der er dage, hvor man bruger energi og så er der dage, hvor man får energi. Vi kørte ud i landet lige efter middag med vores nye badekar i den tro, at det var i dag, at der var "Asiarfik". Det er først i morgen! Vi mødte Jans kollega/ven, som slog følgeskab med os. Vi havde kaffe og te med, sandwich og en rulle kiks, og vi fandt en plet, som solen havde varmet op, satte os til rette med ansigtet i de rette folder, rettet mod de varme stråler og nød livet, varmen, kaffen, sandwichen og at det kun var lørdag. Da kaffen var indtaget, en snemand lavet og pigerne gerne ville lidt videre, kørte vi en tur rundt i landskabet. Rundt på steder, som vi ikke har kørt på snescooter på før, og kørte hjem. Dét kunne så have været det, men da vi lige skulle på dumpen, og smide nogle papkasser ud, kørte vi afsted i Hiluxen, og mødte så hestene, der var ude og udforske byen. Jeg morer mig over dem og jeg er ikke den eneste. Videre en tur i "Taseralik" til en kop kaffe og så hjem til aftensmaden. Efter aftensmaden er Jan og pigerne taget afsted på hundeslæde. Hvalpen er ude på sin første tur og det er spændende, at høre, hvordan turen er gået for den. (Der var ikke mere strøm på mit kamera, da vi var ude og køre snescooter-øv øv, men jeg havde heldigvis nogle almindelige (ikke genopladelige,) da jeg kom hjem og derfor alle de hestebilleder) Jeg gad nok vide, hvad der foregik inde i hovedet på hunden eller på hesten for den sags skyld. De kikkede gevaldigt på hinanden..Jeg har lagt lidt flere billeder ind her. Er dette et kindkys eller et hestebid ;-)Behøver jeg forresten at fortælle, at dagen idag gav os ny energi?? Der var ikke kun én sol.. nej, der var ydermere to bi-sole omkranset af en smuk haloring til at lyse dagen op i dag!

7 kommentarer:

 1. Skønne billeder og en skøn beskrivelse af en dejlig dag, Dorthe!

  Du skriver kindkys eller hestebid, jeg vil nærmere sige kindhest :-)
  Det betyder en på skrinet, og det passer da vist så udemærket her!

  Ha' en dejlig søndag...

  SvarSlet
 2. Hvad er det for en bronce figur, du har billeder af?
  Den med helleflynderen.
  Lea P.

  SvarSlet
 3. Hvor er affjeringen på badekaret? Sjovt at du kalder det et badekar, hvad med en trækkat?
  Og igen igen igen flotte billeder.
  Lea P.

  SvarSlet
 4. Tak Anne..jeg vil gøre mit til at det bliver en god søndag. Kl er kun 10.30 og ungerne er akkurat lige vågnet.Så der kan ske meget endnu. Lea, figuren er en, som blev lavet ifb med byens 250 års jubilæum. Vi har vistnok stadig verdensrekord i at have fanget den største helleflynder..hvis jeg skal være helt ærlig ved jeg ikke med hvilken baggrund kunstneren har valgt motivet...måske dén med rekorden?! Jeg synes karret ligner et badekar.. Den hedder et eller andet som jeg har glemt, fordi jeg inde i hovedet kun kalder det badekar.Der er absolut ingen affjedring i, men vi har fået en madras,som kommer i sammen med skindene. Pigerne syntes det var sjovt at sidde i den. Vi kører forsigtigt så de ikke bliver banket for meget igennem.

  SvarSlet
 5. Rekorden får i nok lov til at beholde, der er næsten ingen helleflynder tilbage. Da jeg var barn, var der helleflynder i øresund, nogle kæmpe nogle, og vilde historier om hvordan fiskeren blev trukket af flynderen, med båd og hele molivitten. Så lige pludselig, var der ikke flere tilbage.
  Så forsvandt muligheden for at få 3 ønsker opfyldt.
  Det var bare et dumt spørgsmål om affjedringen. Den må man selv levere.

  SvarSlet
 6. Kære Dorthe. Som altid dejlige og livsbekræftende billeder og ord. Jeg nyder virkelig at få lidt indblik i livet i Grønland. Min eks-svigermor er grønlænder og jeg har i mange år elsket og været fascineret af Grønland og dets folk. Jeg har aldrig besøgt Grønland - i 10 år har jeg forsøgt at komme med, når kolleger skulle derop, men jeg har ikke været heldig endnu. En dag lykkes det.
  Kærlig hilsen, Susanne K, Lellinge

  SvarSlet
 7. Hej Susanne. Selvfølgelig lykkedes det en dag for dig at komme herop. Og du har da noget at glæde dig til, synes jeg. Jeg elsker at bo i Grønland.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.